Vindkraften dödar

Fridlyst havsörn klippt i två delar av vindkraftverken på Harbaksfjellet , Norge,1 maj 2021.Det här är norsk och Svensk så kallad ”miljövänlig” energipolitik.

Är det detta som är lösningen på den så kallade klimatkrisen.

Ingen bryr sig om detta.

Eller vadå?

Mer om detta läser ni HÄR

31 thoughts on “Vindkraften dödar

  1. Om en vindsnurra dödar ett fridlyst djur, borde man inte kunna anmäla och döma de som äger snurran då?
    Spelar väl ingen roll om det är oavsiktligt eller inte.

  2. MP och andra vindkraftförespråkarna är dom riktiga rasisterna. Skiter i djur och växtlivet. totalt MP C och S tror att människan är allena rådande på jordklotet, Vår jord skulle må så mycket bättre om dessa djur och växthatare försvann,

  3. Uppemot 4 000 nya vindkraftverk ska byggas fram till 2040, – en fördubbling mot i dag, vilket betyder att många fåglar och fladdermöss kommer att stryka med, liksom olika arter av insekter, så som bin, humlor, osv, som är viktiga för pollineringen.

    Energimyndighetens analytiker till Expressen, citat: ”Vindkraften ska byggas ut överallt i landet, även i tätbefolkade områden”. Norrköping är en av de städer vars befolkning kan få ett stort antal vindkraftverk nära inpå sig. ” Vi kommer ha 77 Eiffeltorn, med jättestora vingar som låter och blinkande ljus högst upp. Det blir ett disko dygnet runt, åter runt”., säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L).Vindkraften särbehandlas genom subventioner, men utan detta understöd, så skulle kärnkraften vara billigare.

    https://samnytt.se/vindkraften-ska-byggas-ut-overallt-i-landet-aven-i-tatbefolkade-omraden/

  4. Tokpartiet MP fattar inget om naturvård, det enda de begriper är makten att leva på mig och andra som försörjer dessa maktgalna figurer av olika sorter. Vi, på 60-talet som lade ut kött som inte var betat, det gjorde vi för att rädda dessa fantastiska havsörnar och som behövs i kedjan och för att kommande generationer skulle få uppleva dessa stora, vackra fåglar. De skall nu möta ett värre öde än tidigare då de inte fick levande ungar. Minnet är så kort på dessa multitokiga MP, hoppas att de försvinner från jordens yta med sina galna svenska påhitt.

  5. Alla fågelkadaver borde sändas till MP varannan gång till C.
    Om inte så borde kraven vara att rotorbladen målas enligt detta: ”Ett norskt forskarlag konstaterar att det går att minska fåglars kollisioner med vindkraftverk med över 70 procent om ett av tre rotorblad målas svart. Det visar en studie från en vindkraftpark på ön Smöla utanför Tröndelagskusten.29 aug. 2020.”
    Jag sett andra försök med målning av fler blad så att fåglar upplever dem som hinder och viker undan.

  6. Miljöpartiet fungerar ungefär som djurrättsalliansen
    den ena talar om hur naturen ska skötas fast dom inget
    begriper, den andra bryter sig in på minkfarmar och släpper
    ut Minkarna som går mot en säker död, alltså lika korkade?

  7. Ja men propagera för kol då, de finns reningsteknik för röken.
    Jag har inget emot om araberna missar en arbetsfri inkomstkälla.

  8. NU…. kanske folk kan förstå… MP har aldrig varit ett miljöparti!
    Jag tycker bara det är horribelt att den svenska faunan(ja, den utländska oxå) ska få betala priset för idioters idéer. Mördare kallar någon dem. Men vi vet väl alla vad som händer med mördare i sverige? Oftast hittas de inte, men de som är identifierade blir sällan åtalade. De få som blir det blir friade i domstolshierarkin. Och 2-3 ”stackare” hamnar i fängelse. MPfolk kommer aldrig att tillhöra kategorin ”fängelsekund” oavsett hur många miljarder djur de dödar.

    Jag vill fortfarande veta hur fladdermössen mår… de flyger ju med ekolod. Och vindkraftsvingarna är ju inte där ena sekunden men där nästa. Hinner en fladdermus undvika dödsfällan?

    • Vilket tjat om Mp vareviga dag, nästan alla vet att det partiet bara medför elände, och de som inte förstår det är fast i sin övertygelse och lär vara svåra att övertyga.

  9. På Forumet Flaschback läste jag en kommentar från en användare angående Per Bolund
    ”Som fd missbrukare känner jag igen en tjackis på långt håll” Börjar tro denna användare har rätt
    Märta Stenevi har ju i SR P1 sagt att hon knarkat tidigare men jag undrar om hon verkligen lagt av Fina språkrör för MP inte undra på Sverige håller på rasa samman

  10. De korekta siffrorna har jag inte, men såppas fattar jag att när vi kommit så lång att vi uppnår att vindkraften står för hälften av av den el vi måste ha….
    ja då är det dags att börja om från början att bygga nya verk, då den gamla vindkraftssatsningen är slut.

    Kommer vi någonsin upp i full kapasitet då?

    Låt våra fåglar få leva!

    Sen har vi nästa artsystem som oxå är hotat:

    https://www.expressen.se/nyheter/klimat/1-200-ton-insekter-dor-vid-tyska-vindkraftverk-per-ar/

    • dessa vindsnuror tar livet av miljoner .
      om man tittar noga så är vingarna fulla med fåglar och insekter miljömupparnas luftaffärer är en av dom skadligaste man gort för att förstöra skogens mångfald

  11. Mördare!!!!

    Vilket jäkla samhälle dagens politiker skapar för framtida generationer..!

    Avskum är dom allihopa som inte drar i handbromsen och slår ner näven i bordet och säger ifrån!!

    Dessa vindmöller fungerar som Driv-nät i haven..

    Använd hjärnorna och Tänk!

    Tänk hur många fåglar som dör på haven då?
    Småfisk kommer nära vindmöllorna för att söka skydd.

    Fiskarna, både stora och små, gör även så i närheten av eller under oljeplattformarna… och fåglarna kommer dit för att jaga fisk….
    Även säl jagar fisk mitt i Nordsjön, 15 mil ifrån Norge, och 15 mil ifrån Hebriderna.
    Jag har sett det flera gånger… ..

    Man blir Illamående!

  12. Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP) vill avskaffa en viktig del i den kommunala demokratin. Bolund ogillar förseningar som uppstått i utbyggnaden av vindkraften i Sverige där många kommuner och dess invånare utnyttjat sin lagstadgade vetorätt.

    ”Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder”, säger Per Bolund.

    Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med kommunernas användande av sina lagstadgade vindkrafts-veton. Publicerades den 8 oktober 2020.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

    Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker alla negativa effekter de drabbas av. Med vetorätten kan kommunerna nämligen försena eller t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden på sina hemorter.

    För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som …

    ”… ett 100-procent förnybart elproduktionssystem…”

    … om man tar med i beräkningarna alla negativa effekter som vindkraftverken orsakar.

    Hur kommer Per Bolund (MP) ordna så att nya fridlysta fåglar kläcks och får växa upp i samma takt som vindsnurrorna brutalt klipper av vingarna på och dödar fåglarna som idag lever sina otrygga liv i naturen?

    Stoppa vansinne NU!

    • i USA ligger väl Vingarna till Vindkraftverk nedgrävda i Arizona öknen för att dom inte kan återvinnas??

  13. Dom rensar landet på örnar och andra fåglar. Trots fridlysning av arterna. När dom flerdubblat i antal och snurrat ett antal år, börjar PK folket och miljö nissarna, undra vars örnarna tagit vägen, svan och tranor och gäss likaså. då sitter vi med en massa kostnader och en fattigare natur. Kostar nästan lika mycket att riva dom som att bygga. Tillför lite el, bara då det blåser. Mycket sjukt projekt, som sponsras av oss själva.

  14. E.ON har driftsatt 16 vindkraftverk i en båge vid Kårehamn. Nyligen läste jag att något bolag vill bygga en park på över 300 vindkraftverk i vattnen utanför Öland. Varför är det tyst från fågelstationen i Ottenby? Är man nöjd med att få färre fåglar att ringmärka eller törs man inte säga något?

    • MP består av några % av Sveriges befolkning.De flesta är invandrare som vill ha uppehållstillstånd, resten är antagligen batikhäxor som inte bor nära vindkraftverk..

      • Hajo
        Du gissar, tror du att invandrare bryr sig om miljön. En del av dem gillar väl Mp s invandrarvänlighet, men den går över när släkten är här.
        Så det är svenskar.

  15. En kraftig sprängladdning hade gjort susen. Norge har väl också ”raketforskare/bombtekniker”, här hade de kunna gjort lite nytta.

  16. Vindkraften är både gravt miljöförstörande och mycket dyr.
    Vindkraftverken bör rivas omgående.

Kommentera