Varför förfular vi tillvaron med betonglådor och ful konst?

KULTURSVERIGE. Einar Askestad, är författare. Pappan var norrman och mamman Österikisk/Ungersk. Askestad är uppvuxen i Portugal, Spanien, Österrike och Sverige. Han belönades av Svenska Akademien 2001 samt 2014.

Bild från Allmogen

Askestad tycker att den intellektuella nivån i Kultursverige är låg, där politiska positioneringar får ersätta en diskussion om sakfrågor. Den fria tanken och språket är hotade.

– Vi närmar oss en punkt när det inte går att skriva längre, när själva samtalet ersatts av epitet, av sociala markörer och av olika agendor.

Askestad ogillar feminism, islam, mångkultur, politisk korrekthet i allmänhet och vänstern i synnerhet. Han går hårt åt en del namngivna personer på Twitter.

Han är medveten om att han är – eller har blivit – kontroversiell. – Den avgörande skillnaden här är, som jag ser det, vem och vilka som har tolkningsföreträdet. Jag är ganska saklig ändå – och om någon övertygar mig så är jag enbart tacksam för att ha lärt mig någonting. Jag är genuint intresserad av att samtala.

En produktion av den konservativa kanalen Riks och Christoffer Jarnvall samt Einar Askestad. Samtidskonst – vad är meningen och behövs den? Varför förfular vi tillvaron genom arkitekter som ritar betonglådor och konstnärer som inte lärt sig hantverket? Och varför påtvingas vi detta av en radikal elit? Einar Askestad, värdekonservativ författare och filosof, ger sin bild.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Varför förfular vi tillvaron med betonglådor och ful konst?

  1. Därför att konst uppfattas olika. Och husen, vet ej kanske nån ekonomisk orsak.

  2. Intressant vinkling han har. Just nu får vi leva med de ”färgade rasisterna” och deras vita socilaliberala wokies, som anför kaoset.

Kommentera