Varför förfular vi tillvaron med betonglådor och ful konst?


KULTURSVERIGE. Einar Askestad, är författare. Pappan var norrman och mamman Österikisk/Ungersk. Askestad är uppvuxen i Portugal, Spanien, Österrike och Sverige. Han belönades av Svenska Akademien 2001 samt 2014.

Bild från Allmogen

Askestad tycker att den intellektuella nivån i Kultursverige är låg, där politiska positioneringar får ersätta en diskussion om sakfrågor. Den fria tanken och språket är hotade.

– Vi närmar oss en punkt när det inte går att skriva längre, när själva samtalet ersatts av epitet, av sociala markörer och av olika agendor.

Askestad ogillar feminism, islam, mångkultur, politisk korrekthet i allmänhet och vänstern i synnerhet. Han går hårt åt en del namngivna personer på Twitter.

Han är medveten om att han är – eller har blivit – kontroversiell. – Den avgörande skillnaden här är, som jag ser det, vem och vilka som har tolkningsföreträdet. Jag är ganska saklig ändå – och om någon övertygar mig så är jag enbart tacksam för att ha lärt mig någonting. Jag är genuint intresserad av att samtala.

En produktion av den konservativa kanalen Riks och Christoffer Jarnvall samt Einar Askestad. Samtidskonst – vad är meningen och behövs den? Varför förfular vi tillvaron genom arkitekter som ritar betonglådor och konstnärer som inte lärt sig hantverket? Och varför påtvingas vi detta av en radikal elit? Einar Askestad, värdekonservativ författare och filosof, ger sin bild.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Varför förfular vi tillvaron med betonglådor och ful konst?

 • Rädd

  Därför att konst uppfattas olika. Och husen, vet ej kanske nån ekonomisk orsak.

  Gilla

 • Lellego

  Intressant vinkling han har. Just nu får vi leva med de ”färgade rasisterna” och deras vita socilaliberala wokies, som anför kaoset.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: