Mordförsök i Køge ger fyra unga män 14 år i fängelse

BROTTSLIGHET. Det kostar fyra unga män fängelsestraff på mellan 14 och 16 år för att de i januari förra året sköt mot några bilar i Køge, söder om Köpenhamn och träffade en 17-årig pojke i ryggen. Domstolen i Roskilde dömde de fyra männen för mordförsök. De långa fängelsestraffen beror på att händelsen ses som en del av en gängkonflikt eller kan framkalla en gängkonflikt.

Enligt tidningen Själlands Nyheter har 22-årige Jonas Habeeb, 20-årige Nasim Nezami och 27-årige Mat Larsen dömts till 14 års fängelse.

Eliaz Jameel Ahmed, 21 år, dömdes till 16 års fängelse. Detta beror på att han har ett kvarvarande straff på 968 dagar från en tidigare dom som läggs på detta.

Tre av de dömda är danska medborgare, minst två invandrare, Mat Larsen kan vara dansk men jag vet inte. Jonas Habeeb är irakier, han utvisas permanent efter avtjänat straff.

De dömda förbjuds också att visa sig i Køge i åtta år efter att de släppts.

-Pettersson säger att straffen på 14 år för mordförsök är betydligt hårdare än i Sverige, dessutom lämnar danskarna inga straffrabatter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Mordförsök i Køge ger fyra unga män 14 år i fängelse

 1. Danmark är ett förnuftigt land och ”Ole A, dk”, som kommenterar här nedan, är lika klok och förnuftig som Danmarks tidigare statsminister Anders Fogh Rasmussen:

 2. Hjernevaskede svenskere har normalt meget svært ved at lære dansk! Lad være med at komme til Danmark! Ellers vil vi rulle dig i Nyhavn!

 3. Danmark har ledartröjan på sig när det gäller Invandring och intergation ta efter Danmark

 4. Blandt andet fordi vi har Dansk Folkeparti i Tinget siden 1998. Og fordi de fleste af os snakker MED hindanden, IKKE OM hinanden, selv i politikken. På grund af DF, måtte Nyrup ”Cykelhjælmen” Rasmussen trække sig som statsminister i efteråret 2001. Og der kunne dannes en borgerlig regering, med støtte fra DF. Det var begyndelsen, for den igangværende ”oprydning” vi ser, blandt socialistiske fjolser og fupmagere i Danmark. Husk nu bare at selv vores nuværende statsminister Mette Frederiksen for ganske få år siden var positiv overfor indvandring. Forændring tager tid. Især blandt socialdemokrater. I har desværre ikke lang tid tilbage, inden det vil gå helt overstyr for jer. I bliver nødt til at tage jer godt sammen i god tid forud for valget i 2021. Ellers vil I til sidst blive nødt at søge asyl i et andet land, f.eks. i Danmark. Hvor I vil glæde jer over at gå glip af et samfund det gør alt for at reducere jeres minimale nationale selvtillid. At gå glip af kommunistisk System Bolagen, og kunne købe alt fra en dansk almindelig Tuborg til finsk Koskenkuorva, nogle steder 24 timer i døgnet. Det kalder man frihed!

  • Systembolaget tycker jag bara är bra, vi dricker mindre alkohol ni danskar dricker mycker meda sprit och är mycket mer alkohol skadade än oss svenskar.

   • Det virker som om, flabede aber som dig, er langt mere beskadiget end nogen dansker over hovedet.
    Jeres flygtninge politik? Nej tak!
    Jeres beskidte system bolag? Nej tak!
    Dem af jer som er hårdt ramt af ubegavede og tomhjernede politiker? Ja tak, men kun hvis I vil tilpasse her vores samfund! Ellers, nej tak! Så kan I blive over there!

   • Över huvudet? Vad menar du med det? Tror du du är något speciellt?

  • För att Sverige har en socialistisk syn på brott och straff i ett för-socialistiskt samhälle (alltså ett samhälle som inte ännu blivit ett arbetarnas paradis som Sovjet, DDR, Nordkorea, Vietnam eller Kuba är men som ändå styrs av socialistiska idéer. Tanken är att folket till slut ska kräva att samhället omformas till ett arbetarparadis).
   I det för-socialistiska samhället är det samhällets fel att kriminella begår brott, därför är det fel att straffa dem för detta utan de ska istället få vård under så kort tid som möjligt så de därefter kan återgå till samhället som goda medborgare. Offren för de kriminella är bara statistisk och ointressanta ur samhällets synvinkel. Med undantaget att om brottet begåtts mot Partiet skall ingen nåd givas eftersom Partiet och dess medarbetare står höjda över alla lagar.

Kommentera