Gör det lättare att utmäta gängkriminella

BROTTSLIGHET. Kronofogden vill ha ökade möjligheter att utmäta tillgångar från skuldsatta personer som misstänks tillhöra kriminella nätverk, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Myndigheten har nu lämnat in ett förslag om lagändring.

Steget Efter

Kronofogdens verksamhetsutvecklare Johannes Paulson lyfter fram att ökade möjligheter till utmätning skulle innebära ett effektivt verktyg vid sidan av lagföring.

Det är mer effektivt att gå på det man har, det man kör, pengarna och smyckena, säger han till radion.

I dag får så kallade distansutmätningar – det vill säga när Kronofogden inte är på plats, exempelvis vid ett gripande – endast genomföras vid konkreta brottsmisstankar.

-Pettersson undrar om justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S) inte vill stöta sig med sina väljare eftersom inget händer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Gör det lättare att utmäta gängkriminella

  1. Men Morgan värnar om brottslingarna, han törs väl inte annat.
    Han törs väl inte annat.

  2. Lättare att utmäta och om 50 år lättare att utvisa, de kan kanske Riksdagen komma överens om, tyvärr är det i Sverige av idag ingen garanti att Regeringen gör det den skall.
    Med Regeringen av idag har vi inte kontroll över vårt land längre.

  3. Självklart. Varför gjordes inte detta för 20 år sedan när vi började se sånt här ??? Vad fan väntar vi på ??

  4. Så man vill utmäta utan brottsmisstanke? Förstår inte vad problemet är. Om vederbörande har skulder hos K-fodgen så finns det väl rutiner för hur man utmäter deras tillgångar.
    Är det här någon sorts bländverk för att man vill framstå som handlingskraftig mor gängkriminaliteten? Eller vågar K-fodgen inte sätta sin fot i förorten för att utmäta egendom? Klarar de bara av att utmäta bankkonton?

  5. Tror inte de bli nöjda med det.
    Svaret från en i Malmö på från vad ska vi göra för dig att sluta med kriminalitet.
    GE MIG 50 000 I MÅNADEN

  6. Mållgan planerar att tillsätta en utredning under nästa mandatperiod, som ska presentera ett utkast 2035 till en mer djupgående utredning, som sedan ska på remiss till 2045. Beslut väntas under något av åren efteråt

  7. Gösen:
    Tillhör du gruppen ”bländare” som skrider runt med tingel-tangen på armar och ben ? Eller är du en av skyltdockorna,som åker runt och visar upp din utsmyckade bil ? För du är väl inte en Kommunist-bracka ?

    • För vem är lagarna till för? En ljushyade reporter har under veckan blivit anhållen för blåljussabotage när han filmade en polis som inte ville vara med på bild. Hur många händelser har vi inte läst om när kulturberikarna kastar stenar på utryckningsfordon och går i nörstrid med polisen. Har någon av dessa fall gått till rättegång eller ett anhållande. Skulle jag vara skuldsatt eller på annat sätt ha hamnat i skuld så skulle det inte ta så lång tid innan lön, bil, och annan fast egendom hade hamnat i exekutiv auktion. Alla dessa bilmålvakter har ju inget ”kapital” annat än bilarna som dom står skriva på. Vad är problemet med att göra dessa utmätningar. Börjar bli så fb. trött på det här landet. Läser på annan sida om att så kallade SD nämndemän ger asyl åt någon på så lösa grunder som ”Ögonfärgen på en kvinna
      i solnedgången” Har inte medlemmar och politiker i SD fattat vad som dessa kulturberikare sysslar med. Har hört den ena tårdrypande sagan efter den andra om hur dom flytt från krig och elände. Verkligheten har varit mycket enklare. Ta bara första bästa flyg till Sverige, det går. Många sådana dagligen mellan Sverige och menaländerna. Släng ditt pass och hitta på en historia med hjälp av en migrationshandläggare. Saken är biff du får livslång försörjning.

  8. Åhhh, detta är ju nazistiskt, rasistiskt och odemokratiskt…allah har ju lika höga underbara värde ( om du inte är svensk, då har du noll värde…en belastning ).

    Detta kommer säkert införas om du är hel-svensk, annars har du amnesti för tidigare brott, nuvarande brott, och kommande brott…se på gymnasielagen.

    Sanningen måste döljas, allt enligt Socialdemokraternas agenda.
    Svenskarna ska spottas på, förnedras och betala för Socialdemokraternas våta dröm…SVERIGE TILL ETT SKIT HÅL.

Kommentera