Få allvarliga covid-19 fall bland vaccinerade

PANDEMI. Det förekommer att personer smittas av covid-19 trots vaccineringen men de allvarliga fallen är få, enligt Folkhälsomyndigheten. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Anders Tegnell. Foto: Lena Katarina Johansson

Inget vaccin kan undanröja risken att bli smittas helt. Men de allvarliga fallen är få sett till den höga smittspridning vi haft och hur många som är vaccinerade, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog

Av 2 miljoner personer i Sverige som har fått minst en dos av vaccin har 5 942 personer, det vill säga, 0,3 procent konstaterats med covid-19 minst tre veckor efter vaccineringen. Av dem har 20 personer fått intensivvård och 187 personer har avlidit med covid-19.

Av 700 000 personer som är fullvaccinerade med två doser har 1 624 personer, det vill säga, 0,2 procent konstaterats med covid-19. Sex personer av dessa har fått intensivvård och 67 personer har avlidit med covid-19.

Enligt data som Folkhälsomyndigheten hänvisar till är risken att behöva intensivvård och att avlida mindre för den som blir sjuk och är vaccinerad jämfört med den som är ovaccinerad.

  • Antal smittade 988.554
  • Antal intensivvårdade 7.016
  • Antal avlidna med covid-19 14.091

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Få allvarliga covid-19 fall bland vaccinerade

  1. Det har som ingen betydelse om man är vaccinerade en eller två gånger. Per capita är det ungefär liknande siffror. En av drygt 10 000 döda, på både en eller två doser, insjuknade en på drygt 3000 på en dos, en av drygt 4000 på två doser vaccin. Då frågar man sig om det är lönt att vaccinera sig två gånger eller överhuvud taget. Utan vaccin, personer under 60 år är ca en på 10 000 personer som dött. Om jag fått rätta siffrorna, så betyder det att de är likvärdiga som efter vaccin. därtill måste man ta hänsyn till olika sjukdomsbilder, dessa haft som dött. Så om man är frisk och under 60 år, så borde det vara onödigt att utsätta sig för risker med vaccin, enligt de siffrorna. De som är äldre har en annan bild, man måste ha mycket mer information om sjukdom, hälsotillstånd m.m för att kunna göra nån sorts utvärdering. Syvende och sist är det bara en själv som ska bedöma om man ska ta eller inte, kolla all den info som lämnas ut och gör en egen bedömning av riskerna med eller utan vaccin.

  2. Som kommentatorerna brukar säga, John har inte alla hästar hemma, ser spöken på ljusa dan. Men John vilka fakta har du för att stödja ditt påstående.

  3. Svensson har du folieluvan på dig när du arbetar på KS Solna?
    Eller är du intagen på stormavdelniingen?

  4. Skall det stanna vid 16000 månntro, ser att vi passerat 14 tusen idag.
    Förhoppningen är att alla vaccinerar sig, pandemilagen skulle innefattat ett obligatorium för alla som finns i Sverige.

    Då hade inte utvisningsdömda kunnat klara sig undan som nu, med att vägra och slippa utvisning. Absurdistan!

    • Tycker du att regeringen ska bestämma vad vi ska spruta in i våra kroppar? Litar du så mycket på dem? På läkemedelstillverkarna?

      Var går din gräns? En ny spruta per år? Två? Tre? Är det ok med böter om du vägrar? Eller kanske interneringsläger om du inte tar senaste soppan bolagen gjort obligatorisk just det året?

      Nä, vaccin kan vara bra, men det ska vara upp till individen att bestämma över sin kropp! Annars vet vi aldrig var det slutar!

      (Utvisningar är en annan fråga, det skulle gå att lösa om regeringen ville.)

      • Ja en del anser att det är upp till individen att smitta andra. Det anser inte jag. Färbjud ovaccinerade på offentliga platser. De kan beställa mat och hämta den utan att riskera smitta andra.

      • @ Rädd
        Du kan bära smitta som covid-vaccinerad.

        Covid-Vaccinet skyddar dig personligen från att bli allvarligt sjuk (om det fungerar som utlovat).

        Frågan är; skulle du verkligen vilja ha en lag som säger att du MÅSTE spruta i dig allt som kallas vaccin?

        Tror du att allt som kallas vaccin för all framtid garanterat kommer vara bra, och för att de som bestämt att du ska ha detta bryr sig om att det är bra och säkert för dig?

        Vem vill du ska bestämma det åt dig?
        Regeringen? Byråkraterna i Bryssel? Ägarna av vaccintillverkarna?

        Vill du inte ha något att säga till om själv?

Kommentera