Akuten i Helsingborg är som tredje världen


INSÄNDARE I HELSINGBORGS DAGBLAD.

Efter en känning av kärlkramp råddes jag av vårdcentralen att besöka akuten på lasarettet i Helsingborg. Sagt och gjort, intet ont anande tog jag mig dit. Jag har sällan behövt uppsöka svensk sjukvård i mitt liv och än mindre akutsjukvård. Senast var för 15 år sedan när mitt barn bröt armen. Min upplevelse då kan bara betraktas som odelat positiv och trygg. Bra sjukvård i världsklass i en välfärdsstat.

Här försöker ”bortalaget” storma akuten på Karolinska i Stockholm efter att en brorscha blivit skjutten. Bilden från norska Aftenposten.

Det första som nu mötte mig var en uniformerad vaktstyrka på tre man! Efter att ha registrerat mig i gängse ordning på ett corona-säkert sätt samt tagit EKG, blodtryck, etcetera anvisades jag plats i ett väntrum. I det lilla väntrummet satt det svårt sjuka människor blandat med tillsynes friska, utanför i korridoren låg och satt det patienter, många mycket gamla, förefallande svårt medtagna. Av samtalen förstod jag att flera hade övernattat i korridorerna och i väntrummet.

En kakofoni av plågade skrik blandades med musik på hög volym från smartphones och hämningslösa, högljudda, konversationer över högtalartelefon på främmande språk. Efter sex timmar hade jag fått nog och skrev ut mig själv – utan att få träffa någon läkare. Det kändes som jag varit på besök i tredje världen (som jag har en viss erfarenhet av). Jag klagar inte för egen del, mina besvär var oerhört ringa jämfört med många av de jag mötte och jag skulle naturligtvis inte begett mig till akuten trots vårdcentralens inrådan. Men jag är förfärad över den arbetsmiljö som den stackars personalen jobbar i.

Det gör ont att tänka på gamla svårt sjuka människor som måste ligga i korridorer och övernatta i denna miljö. Och det är inte utan bitterhet jag tänker på hur våra skattepengar disponeras. Medan yrkeskriminella får miljonskadestånd för att de suttit inburade på häktet, försöker underbemannad personal i allt för små lokaler göra sitt bästa för att rädda människors liv i en hopplöst underfinansierad sjukvård.Nu får nedmonteringen ha ett slut! Nu är det dags att prioritera.

Detta är min upplevelse av en torsdag förmiddag på akuten i Helsingborg pandemiåret 2021. Jag vågar inte ens tänka på hur det ser ut en vanlig lördag kväll.

En vanlig skattebetalare utan brottsregister men med kramp i bröstet.

-Pettersson säger att det är en verklighet som våra politiker och journalister vägrar se, och det gäller inte bara akuten i Helsingborg utan en stor del av landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Akuten i Helsingborg är som tredje världen

 • Rädd

  Javisst men det är litet problem jämfört med befolkningsökningen i världen och att värmen stiger på klotet.
  Alltså vi bör förbereda oss på att kunna ta tag i de problem som det innebär.
  Att det snöar nånstans är ingen lösning, blunda om du vill men det hjälper inte.
  Bygga dammar, inte bygga nära kusten osv det är det som gäller. Och ska utlänningar komma hit så bör de ej få flyga, ej köpa bil och inte köpa billigt skräp från Kina.
  Så spara vatten i dammar och bygg smart.

  Gilla

 • ruben

  Synd att regeringen har en sån obegripligt motvilja mot svenska folket. Jag kan inte se någon förbättring i närtid. De sitter kanske för tryggt på sina poster om ingen kan föreslå omval. Regeringens medvetna skadebeteende mot allmänheten med höjda skatter och urholkad välfärd måste tydligen fortgå tills invandringspolitiken rasat av den egna tyngden. Ingen jag känner vill neka skötsamma invandrare att bo var de har lust att bo. Skötsamma människor sprider alltid trivsel omkring sig oavsett om de är invandrare eller inte. Men myndigheterna verkar vilja översvämma landet med för många bidragsturister och andra, som ogillar demokratiska västerländska samhällen.

  Gillad av 1 person

 • Kristina von heland

  Jag åkte in med ambulans och sprucken blindtarm ifrån katholm till Nyköping. Jag hade legat för länge i en korridor där.
  På akuten var det full rulle. Vakter skrik bråk. De rullade in mig i en städskrubb. Där låg jag och väntade. Kravlade ut i korridoren och la mig på golvet då jag insåg att jag skulle dö för annars. De försökte släpa mig in igen men jag vägrade.
  Då skickade de upp mig till op. Uppvaktning ett kort tag och sedan till en akut op uppvaknande. I ett rum med fem karlar. Ett rum för fyra. Gick i korridoren för att kunna komma igång. En somalier i Gran sängen hängde på. Han fattade inte vad de sa. De ringde hans syster som skulle översätta. Det blev fel…
  Sa åt honom för fan och vi gick med våra droppslangar. En gubbe vrålade ni snor min tv era jävlar. Tryckte på knappen. Såg rätt in i hans behag…nåväl…då han slängde lakanen.
  Katana somaliern blev bättre. Släkten och imamen kom in. Det blev ganska trångt…trevligt folk som tackade mig.
  Läkarna satt i en kur på mitten och pratade. De skickade hem mig varpå jag fick tarmvred och kom tillbaka med ambulans.
  Vad jag menar är att det är kaos och det blir dyrt.
  Om det var i en lagård blev jag rättmätigt dömd för vanvård. Undantaget näthatsgranskaren förstås. Bring it on gubbe!
  Dyrt med ambulans då jag annars kunde kört själv blivit opererad direkt stannat tills jag kunde äta och…själv. kört hem igen. Läkarna vet inget. De sitter i kuren och tiden går åt till uppdatering. Olika läkare varje dag.
  Bor på Mallorca med privat vård. De kör som med djur. Full rulle. Billigare och bättre.
  Att klara Corona då kaos redan råder i Sverige tror inte det. De har inte ens syrgas som man kan sköta själv. Behövs ingen hjärnkirurg till det.
  Lycka till hälsar jag! Det behövs för jag tror detta bara är i början på nedförsbacken väldigt tyvärr för ett fint land

  Gillad av 1 person

  • Cirkus Sverige.

   Hej Kristna.

   Det var en tragikomisk berättelse, en annorlunda start på dagen.
   Gärna fler anekdoter, de kan säkert utgöra underlag för en bra bok. 👍

   Bokens titel blir spännande. 😃

   Ha en go härlig vecka ☀️
   Och se upp för kulturberikarna.

   Gilla

   • Kristina von heland

    Haha.tack för vänlig kommentar! Jag har hållit tillbaka erfarenheter då det kan drabba människor personligt. Nu släpper den hänsynen då Sverige ser ut som det gör. Jag har en åsikt utifrån fakta och egna erfarenheter. Till skillnad från dagens politiker och presstödsmedierna medierna som med skattemedel styr det mesta.
    Jag tänker mycket på den människosyn de har då de kallar sina medmänniskor kränkande epitet. Samtidigt fälls folket i domstol för hmf lagen som bättre passar i Nordkorea.sverige passar inte längre in som en västerländsk demokrati i många frågor. Sorgligt är det. Undrar hur länge folket står ut. Jag drog. Det bästa jag gjort under senare år!

    Gillad av 1 person

 • grebom5

  Jag vet en politiker som skulle känt avsky om hon läst denna insändare från Helsingborg hon skulle uttryckt något som.
  ”Hur kan han, det är ju detta jag och mitt parti har kämpat för, det är mångkultur som ska rädda vårt land vi kan vara 30-40 miljoner i detta vårt land alla i en enda stor lycklig familj, men mig i Centrum.”

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  IQ

  Importerar vi hit krig, skjutningar, mord, sprängningar. bränder, våldtäkter, rån, misshandel…med andra ord KRIG…så får vi KRIG här.
  ( Krav för att förstå detta, är IQ över ca. 50.)

  Som den mesta intelligenta av våra parti-ledare i Sverige, Jimmie Åkesson framför:
  BARA FÖR ATT INVANDRARE BYTER MARK UNDER FÖTTERNA, SÅ BYTER DE INTE VÄRDERINGAR OCH BETEENDE.

  Detta förstår INTE Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterkommunistpartiet och Ped…förlåt, Centerpartiet.

  (Gränsen går vid ca. 50)

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Läste för några år sedan om Landskrona lasarett kostnad för väktare 7 miljoner.
  Väktare på sjukhus?
  Varför ska det behövas?
  Inte konstigt att pengarna inte räcker till när snart halva befolkningen måste jobba som väktare och alla verksamhet måste anlita dom.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja och PK-pressen tjänar storkovan på alla annonser kring firmor som erbjuder ”Hem-alarm”… Abzurdistan lever upp till sitt namn !

   Gilla

 • Zsa

  Kan inte säga annat än att jag känner igen mig. Skedde i Stockholm i ett väntrum 2017. Kom in i väntrummet och insåg att jag var den enda vita personen. Det satt och låg människor från alla länder, utomeuropeiska, där. Alla tittade förvånat på mig. Sköterskan så närmast lättad ut när jag anmälde min ankomst. Helt overkligt kändes det. Än idag kan jag tänka på situationen som i ”vad f_n var det som hände…”

  Gilla

 • Kungen

  Hela Sverige börjar likna tredje världen. Jag känner inte igen mitt eget land längre. Denna utveckling måste stoppas nu. VI MÅSTE HA EN NY REGERING SNARAST. ANNARS ÄR VI SNART ETT U- LAND. VEM VILL HA DET ??

  Gilla

 • Argus

  Eftersom vi fullkomligen översköljs med välutbildade flyktingar så tycker jag att det är ogint av oss att inte omedelbart acceptera deras examina och sätta dem i arbete. Att dessutom neka övriga flyktingar exklusiv tillgång till dessa är ännu mera ogint.

  Jag föreslår därför att alla flyktingar med medicinsk examina omedelbart anställs av Migrationsverket utan vidare granskning och att deras kompetens reserveras exklusivt för andra flyktingar. På det sättet slipper guldkornen köa med besvärliga hypokondriker till svenskar på de allmänna akutvårdsmottagningarna. (OBS! Ironi)

  Gilla

  • G Nordström

   Ja de importerad läkarna ska naturligt vis ta hand sina egna landsmän. Finns gott om lediga industri lokaler där de kan ha sin verksamhet utan inblandning med svenska staten, och tära på skattemedel.

   Gilla

 • Olof.p

  Dom som röstar på Löfven borde ha en diagnos och de som röstar på C och Mp borde omyndigförklaras pga bristande verklighetsuppfattning.

  Gilla

 • Monny

  Klaga är allt svagsinta kan för att de inte får den service de kräver. Svensk sjukvård är så bra att alla andra länder har studieresor hit för att kopiera vår modell, det gör mig stolt. Vi är bäst på mycket, det vet de som bott i Sverige.

  Gilla

 • Erling

  Tänk om t ex herr Löfvén, fru Lööf, fru Stenevi, herr Lindberg läste denna ögonvittnesskildring.
  Tänk om det vore möjligt att då få inblick i deras tankevärld.

  Har hjärntvätten effektivt raderat minsta sund reflektion och enbart
  renderat undanflykter och svepskäl?

  Skulle även tankarna mekaniskt rabbla upp flosklerna om högerpopulister, högerextrimister eller SD?

  Eller funnes en minsta gnutta insikt om eget ansvar för tragiken?

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Man åker inte till akuten om det inte är i ambulans. Så har det varit i många år. Iaf för mig. För barn går det bra. Vissa sjukhus har en speciell barnakut. Men personligen dör jag hellre hemma än åker till akuten. Tack och lov har jag sluppit att tänka på det de senaste åren… (mina erfarenheter kommer från UniversitetsSjukhuset-linköping, CentralSjukhusetKristianstad och Hbgs lasarett.)

  Gilla

 • Karl

  Vanliga svenska människor har svårare att få träffa ex läkare på
  akutmottagningen numera.
  Däremot invandrare verkar komma och gå som dom vill utan remisser.
  Sånt här bygger upp ännu mer motsättningar.
  Ofta är väntrummet fyllt med icke svenskar som väntar på sin tur.
  Medan svensken får vända på klacken och åka till vårdcentralen istället.
  Ska det vara så att vi svenskar blir särbehandlade i vårt eget land ?
  Bedrövlig utveckling…… Nej rösta på SD för förändring 2022 !!

  Gilla

 • Trindemanlindeman

  Svårt att ta det på allvar då insändarskribenten förmodligen röstat och kommer fortsätta rösta för den här utvecklingen.

  Gilla

 • Anderssonskan

  Det är inte konstigt att de tre kvinnliga partiledarna blir hysteriska när invandringens konsekvenser kommer på tal .
  Sånt här vill de naturligtvis inte att det sprids.
  Den läskiga verkligheten skall döljas till varje pris.
  Den 15 procentig andelen av det sovande folket som fortfarande tror på dessa hysteriker får inte väckas .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: