Stefan Löfven: ”Ett gift som vi ska utrota”

VÅLDSVÅGEN. Statsminister Stefan Löfvens traditionsenliga tal på första maj präglades av pandemin. – Att vi kan ta oss framåt kan vi tacka vaccinet för. Spruta för spruta bryter vi coronavirusets grepp om vårt land, säger Löfven.

Stefan Löfven och Irans president Hassan Rohani i presidentpalatset i Teheran. Bild Khamenei.ir

Stefan Löfven ägnade dock också en stor del av sitt tal åt mäns våld mot kvinnor, inte minst ifråga om hur det skadar barnen.

Vilka spår sätter våld hos en liten människa? Den tanken har inte lämnat mig de senaste veckorna efter alla rapporter om kvinnor som mördats av män som står dem nära.

Han tog upp att i snitt 15 kvinnor om året dödats av en man i sin närhet och att det i fjol anmäldes 13 500 misshandelsbrott mot kvinnor där gärningsmannen var hennes partner.

Mörkertalet är stort och bakom varje siffra finns en mamma, en dotter, en arbetskamrat, en vän, säger Löfven.

De män som utsätter kvinnor för de här avskyvärda brotten ska straffas. Rädslan som får kvinnor att begränsa sina liv är ett gift som vi ska utrota.

-Pettersson säger att det är ett bra förslag, utrota sliten, men vad säger Socialdemokraternas polare i muslimska rådet om att Stefan går emot Koranen?

S lovar att samarbeta med Sveriges muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

40 thoughts on “Stefan Löfven: ”Ett gift som vi ska utrota”

  1. Ca 3 våldtäkter per dygn i Sverige! I stort enbart av etniskt svenska kvinnor, I stort alla gärningsmän är utlänning, har invandrarbakgrund i flera generationer och en majoritét är muslimska män. ALLTSÅ REN RASISM! Det talas om antisemetism, men det finns parallellt en anti-svenskhet.

    Om det skulle vara tvärtom att etniskt svenska män våldtog muslimska kvinnor. Tänk hur vänstern DÅ skulle reagera – eller kanske inte.

  2. Nu är jag inte det minsta religiös, varken bibeln eller koranen är entydig, olika grupper tolkar den efter behov, tänk på den amerikanske pastorn som brände vår fana.

    • Varför insisterar du på att uttrycka dig om böcker du inte vet någonting om?

  3. Var är de röda fanorna som brukade flankera statministern på 1 majtalet. Är det måhända ännu ett försök, till att efterapa ett parti, som de baktalat, spridd lögner och motarbetat i tiotals år.

  4. Den socialdemokratiska fackföreningen IF METALL har numera tydligen vad jag hört språkkurser på arabiska för medlemmar betalt av medlemmarnas avgifter. Fler borde isåfall gå ur IF METALL! kan man tycka?

  5. Ifall Löven haft någon ärlighet inombords, så hade han sagt
    att vi ska straffa dessa män, och borde tillagt och utvisa dem
    med förbud att någonsin återkomma .

  6. Vad han sa om mäns våld mot kvinnor vet jag ej, men jag vet att de som borde ha förstått vad han sa, förstod inte på grund av bristande skolgång och kunskap i svenska.

    Att vaccinationen går trögt i landet Absurdistan vet vi alla, just nu ligger Sverige på plats 40, ett annat land på, S nämligen Serbien är 7a.
    Hur kan detta vara möjligt Steffe, du skryter jämt allt bra ni gjort, men prata går ju men prata så det går, är knepigare.

  7. Det stigande våldet i Sverige är importerat av Sossarna själva, ihop med resterande vänsterpack!!

    • Stämmer delvis, dock inte importerat, snarare släppt in. Det stämmer också att det är vänstern som släppt in utlänningarna, framförallt M, S, C och numera ofta ’tvingade” av Mp. Högern har egentligen bara varit imot stor invandring genom KD, dock gillar de att släkten skall komma till en utlänning som fått stanna, alltså en kommer(kanske tom flykting) då vill Kd att hans släktingar också skall få komma hit och nyttja vår välfärd. Hur tänker dom där?
      S har ju varit delvis tveksamma då de inte vill riskera att svenskar blir arbetslösa på grund av alla utlänningar.
      C som har mycket småföretagare har däremot varit positiva att byta ut ”dyra svenskar” mot billiga utlänningar
      Men summa summarum det var vänster och Kd som fyllde landet med utlänningar.

  8. OK, han tror att han ska kunna stoppa Covid-19 genom vaccin. Två problem: 1) Vaccinen fungerar inte mot alla mutationer; 2) Hur många kommer att dö eller bli handikappade för resten av livet av vaccinerna?

      • Kolla Öystein Rönne på youtube angående vaccin! Ha det gott Pettersson! Mvh

      • Jag känner väl till Öystein Rönne, det är ingen person jag skulle lita på som specialist på covid-19 eller något annat och när det gäller svåra saker som en infektionssjukdom som orsakas av ett virus är experterna många så det gäller att lyssna noga på flera och kolla ”experternas” bakgrund och utbildning.

      • Tack, Pettersson att du propagerar för sunt förnuft när det gäller covid.
        Många liv står på spel.

      • Inga kommer att du utan vaccinet!
        Där emot dör du lättare efter vaccineringen på grund av försämrat eget immunförsvar.

      • Knappast fler än som dör av säsongsinfluensa andra år.

      • Nog är 14.000 fler än några tusen…

        Ett vanligt år dör några hundra till några tusen personer i Sverige av säsongsinfluensan. Säsongen 2017/2018 avled ca 3000 personer av influensan trots vaccin och viss immunitet.

        De flesta dör inte av själva influensainfektionen utan av följdsjukdomar som lunginflammation, hjärtinfarkt och hjärtsvikt. Närmare 90 procent av dem som dör är över 75 år.

        Det finns statistik på SCB om du vill läsa mer.

  9. Glöm det så länge gränsen står vidöppen för menainvandrare kommer det inte att ske någon nämnvärd smittminskning !

    • Där är vi ense jag anser det är orsaken till smittan Vidöppna gränser utom då mot Danmark Norge Finland som slår hårt mot Dom som arbetspendlar Men sol semestrande återvändare kan åka fram och tillbaka utan bekymmer från länder man ”flytt ifrån”

  10. Talet vår statsminister höll idag fick mig att gråta. Vi måste GEMENSAMT ta oss ur krisen, spruta för spruta. Vår regering är helt fantastisk.

  11. Skönt att höra att sossarna nu ska utrota giftet islam som gör att 1 000 000 000 kvinnor lever i ett helvete.

  12. Regimen ”giftsprutar” svenskar som använder sin demonstrationsfrihet på 1 maj:

    Demon i Stockholm förhindrades mycket hårdhänt!

  13. DENNA FALSKA KNÄBÖJANDE FEMINISTISKA HYCKLANDE KNÄHUND !

    FY FAN VA FALSK HAN ÄR!

    Spottar svenskarna i ansiktet, och vill agera som så så god…FY FAN 🤬

    Hellre Corona hela livet än en dag extra med honom, som statsminister. 😡

  14. Får inte ihop det han säger herr Löfven ,”ett gift som vi ska utrota”, brukar man inte säga att man utrotar med gift så här är det tvärt om ,för om det finns ogräs i min gräsmatta använder jag ju gift och ska jag då utrota giftet vet jag inte hur det ska gå till. Men när det kommer till herr Löfven så lär det inte hända så mycket det är som han brukar uttrycka ”bara käbbel”för galleriet .

    • Ja Putte så är det
      Vi ska även rädda de döda i Medelhavet.
      De har aldrig heller förespråkat folkimmunitet.
      Mannen är ju förståndshandikappad så du får ha lite överseende med hans uttalande.

  15. Han kan ju verka för att sätta tvärstopp att fortsätta importera giftet som han själv är högst skyldig till. Jävla hycklare.

  16. En sån pajas ! ”Vi ska utrota mäns våld mot kvinnor”. Samtidigt som han bedyrar att ”vi aldrig kommer att kritisera islam”. Förstår han inte bättre ??? Han skulle definitivt tjäna på att tejpa igen truten och bespara sina lurade väljare sina dåraktiga spekulationer.

    • Hans väljare är inte lurade bara stendumma, som också verkar gilla att spöa kärringen både gul o blå, då duger färgerna.

  17. Nu ska statsministern utrota. Bra. Då bör Samnytt ringa och fråga hur han ska göra det och sedan följa upp med oupphörliga frågor hur många han klarat av senaste månaden.

    Att statsmedia eller betalmedia skulle fråga är inte att tänka på. Man är nöjd med uttalandet och sedan blir det glömt.

  18. Ska han börja jaga sina importer nu .
    Tror jag inte ett skit på .
    En och annan kvinna måste offras för makten .
    Snacka går ju , men göra något åt Sveriges problem det klarar han inte av .
    Lyssnade på Magdalena i morse . Hon var så glad över den höga arbetslösheten, för den beror inte på arbetslöshet . Den beror bara på att fler har anmält sig till a-kassan .(häpp)

  19. Säg till när ni börjar…..
    Hittills har det bara blivit värre under din tid Löfven!!
    Tror inte Löfven är rätt person att utrota det problemet.
    Tvärtom göder dom problemet med ökad invandring men det fattar
    Inte dom.

    • Om problemens orsak enbart anses vara politiskt korrekta, så finns inte en chans att komma tillrätta med dem. ”NYA KVASTAR SOPAR BÄST”!

Kommentera