Ryssland drar tillbaka sina trupper


UTRIKES. Ryssland beordrar sina trupper att börja dra sig tillbaka från den ukrainska gränsen, rapporterar Reuters.

Ryska trupper

Försvarsminister Sergej Sjojgu säger att de ”inspektioner” som trupperna genomfört är avslutade och att de därför kan återvända till sina baser.

Den ryska mobiliseringen i närheten av Ukraina har lett till ökade spänningar mellan Ryssland och Ukraina, samt de länder som står på Ukrainas sida i konflikten.

Det framgår inte av Sjojgus uttalande om återvändandet gäller alla soldater som varit del av den senaste tidens mobilisering.

-Pettersson hoppas det lugnar ned sig i området. Det tjänar alla på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Ryssland drar tillbaka sina trupper

 • Brandy36

  President Putin sade i sitt årliga tal till federala församlingen i Moskva att de kommer att försvara sig mot utländsk aggression, det betyder att Sverige, via Statstelevisionen, ligger illa till när de skyller allt som inte passar vänsterdrevet i världen på Ryssland. Men å andra sidan så tror jag att det skulle vara en frisk injektion för de svenska känslomänniskorna.

  Gilla

 • grebom5

  Så var uppvisningen över för den här gången, Putin ville bara se vad reaktionerna skulle bli och bidar sin tid.

  Jag vet inte när, men är övertygad om att en gång blir Ryssland och USA en sida mot Kina när de börjar sin marsch mot världsherravälde.

  Gilla

 • peter

  som sagt, Putin är en Gammal KGB General. Alla som älskar Putin som krigar med sina grannänder och skickar sina landsmän i döden med strålning och med förbjudna gaser som även Ryssland skrivet på räcker upp sin för föreställningen Putin, Navailjy är en 100 % rasist och om han låst in för de så hade jag hållt med mördarfreakshowen Putin om de.

  Gilla

 • observatör

  Pettersson, gå in på internet: ”rt.com” och titta på videos om ryska manövern vid ukrainska gränsen. Tveksamt om NATO:s styrkor kan mäta sig med dessa ryska förband i slagkraft – till lands, i luften och till sjöss.

  Gilla

  • Pettersson

   Varför ska jag titta på ryssarnas slagkraft? Den har jag aldrig tvivlat på…i förrgår skrev jag.

   … militärt har Putin troligen inga problem men ekonomiskt…

   Ryssland har en enorm fördel vid ett eventuellt krig (utan kärnvapen). Det är ett land, en ledning och relativt väl övade.

   Natos styrkor är tillräckligt stora men utspridda på många länder, dåligt samövade och tveksamt om exempelvis Turkiet går med i ett krig mot Ryssland.

   Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson

    Kolla en gång till vad gäller rysk ekonomi. Det brukar sägas att rysk ekonomi har storleken som Texas. Men nu fungerar inte Rysk ekonomi som den västerländska. I västländerna, så rundkörs ekonomiska system enormt och ”blåser upp” ekonomierna.
    Dessutom producerar Ryssland massor av produkter med högre kvalitét till avsevärt lägre priser än i väst. Ryssland behöver ingen handel med väst, däremot tvärtom. Tillsammans med Kina och Indien bildar Ryssland en mycket viktigare ekonomisk gemenskap än Västerländerna tillsamman. Dessutom har Sydafrika och Brasilien genom BRICS anslutit sig.

    Gilla

   • Pettersson

    Varför tror du det hjälper för mig att titta på rysk ekonomi en gång till? Vet du hur många gånger jag tittat eller hur insatt jag är?

    Ryssland överlever säkert utan handel med väst men frågan är om alla ryssar gör det.

    Brics-länderna är stora men de har en bra bit kvar till västländernas ekonomiska nivå.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: