Tre ur bortalaget fick höjt straff i hovrätten


VÅLDSVÅGEN. I höstas dömdes tre gärningsmän i tingsrätten för synnerligen grov misshandel. Fängelsestraffet bestämdes till sju år för två gärningsmän och 3,5 år för den tredje gärningsmannen.

Karim Karami, Foday Jammeh, Hamza Karami. Foto: Polisen.

I januari ändrade hovrätten ändrat domen och skriver istället medhjälp till försök till mord. Med det blev straffet skärpt och de två huvudsakliga gärningsmännen får nu tio år i fängelse och den tredje får istället fem år.

– Det är tillfredsställande att man skärper straffen på en sådan hänsynslös handling, säger polisutredaren Maria Thorin, i ett pressmeddelande.

  • Karim Karami, född 1997, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel. Döms nu för mordförsök till 10 års fängelse.
  • Foday Jammeh, född 1998, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel. Döms nu för mordförsök till 10 års fängelse.
  • Hamza Karami, född 2002, dömdes till 3 år och sex månaders fängelse för synnerligen grov misshandel. Får höjd straff till 5 års fängelse.

***

TIDIGARE 2020-10-14. Mordförsök på 14-åring med automatvapen blev en notis

VÅLDSVÅGEN. Måndagen den 2 mars 2020 sköts en 14-årig pojke med automatvapen från en bil som körde. Pojken träffades i magen och var nära att dö.

Sådana händelser hade för några år sedan blivit till löpsedlar, uppslag och lett till spekulationer i dagar. Nu är det så vanligt att det blir notiser och Jimmie Åkesson på fest eller husköp av Ebba Busch anses viktigare och får mer utrymme i media.

Aftonbladet den 13 oktober 2020.

– Pettersson mejlade Södertörns Tingsrätt och fick domen på 53 sidor…

  • Karim Karami, född 1997, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.
  • Foday Jammeh, född 1998, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.
  • Hamza Karami, född 2002, dömdes till 3 år och sex månaders fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.

Advokatkostnaderna som betalas av dig och mig uppgår till 1,5 miljoner.

Åklagaren har begärt att Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh ska dömas för brott enligt följande: ”Försök till mord, alternativt försök till medhjälp till mord, alternativt synnerligen grov misshandel, alternativt medhjälp till synnerligen grov misshandel samt framkallande av fara för annan.

Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh har tillsammans och i
samförstånd uppsåtligen försökt att döda eller allvarligt skada Abdulla Jamal genom att från fordonet ECP00H avlossa fem skott mot Abdulla Jamal med ett skarpladdat vapen av vilka flera skott träffade honom.
Abdulla Jamal orsakades en skottskada i buken med kvarvarande kula i
buken med skada på bukhinneveck, tarmkäx och efterföljande
komplikationer i form av varbölder i buken, en genomgående skottskada i
vänstra handen med fraktur på mellanhandsbenet samt en genomgående
skottskada på högra sätet.

Gärningsmännen har genom agerandet visat synnerlig hänsynslöshet och
gärningen har orsakat Abdulla Jamal synnerligt lidande. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund
av tillfälliga omständigheter. Vidare har Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh tillsammans och i samförstånd genom att skjuta mot Abdulla Jamal på ovan nämnda sätt av grov oaktsamhet utsatt David Gutierrez och Nadja Sabri, som befann sig i omedelbar närhet av Abdulla Jamal vid skottlossningen, för livsfara eller fara för svår kroppsskada”.

Enligt domen tyder inget på att offret Abdulla Jamal, 14, varit inblandad i någon kriminell verksamhet eller att han hade något otalt med gärningsmännen.

Bild från Expressen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Tre ur bortalaget fick höjt straff i hovrätten

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: