Socialdemokrat döms för fyra bögvåldtäkter i RFSL:s lokaler i Stockholm


BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt Mål: B 5388-20 har idag dömt en 56-årig man, Pablo Leiva som arbetat som migrantkonsult, för att på sitt kontor ha våldtagit fyra män och utsatt två av dem för sexuella ofredanden. De hade alla vänt sig till migrantkonsulten med hopp om att få hjälp i sina asylprocesser. De har antigen varit asylsökande, papperslösa, väntat på verkställighet av utvisning eller arbetat under tillfälligt arbetstillstånd.

Pablo Leiva Bild från Twitter

Med beaktande av att 56-åringen förlorat sin anställning och kommer få svårt att få anställning inom sitt verksamhetsområde bestäms påföljden till fyra års fängelse.

Den dömde ska betala skadestånd till de utsatta männen, enligt ett pressmeddelande.

***

TIDIGARE. Åklagare har i dag den 10 mars väckt åtal mot en 56-årig man misstänkt för sex fall av våldtäkt och två fall av sexuellt ofredanden. De fyra målsägandena är asylsökanden som sökt hjälp hos 56-åringen då han arbetade som migrantkonsulent på RFSL Stockholm.

Enligt åklagaren har övergreppen ägt rum på mannens tjänsterum i centrala Stockholm. Han arbetade då på RFSL Stockholm, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

Målsägandena var mellan 26 och 28 år vid brottstillfällena. – Jag menar att de här männen har upplevt att de befunnit sig i en slags beroendeställning till 56-åringen. De har sökt upp honom för att få hjälp och rådgivning i sin asylprocess eller i sin rätt att få stanna i Sverige. Kärnfrågan vid rättens prövning är om männen har varit i en särskilt utsatt situation, vilket jag anser att de varit. De har uppfattat att de måste ha sex med honom för att få hjälp att få stanna i Sverige. Målsägandena har inte deltagit frivilligt, säger kammaråklagare Paulina Pilati vid City åklagarkammare.

Mannen häktades den 11 december 2020 och har varit frihetsberövad sedan dess. Förhandlingsplan är inte utsatt, det är tingsrätten som sätter ut tid för förhandling.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5388-20

-Pettersson ser efter kontakt Stockholms Tingsrätt att den åtalade heter Pablo Leiva och är född 1964. Pablo har arbetat på det skattefinansierade RFSL Stockholms kansli sedan 1990-talet och och varit involverad i organisationen projekt “Newcomers”, som ”erbjuder aktiviteter, upplysning och rådgivning på en trygg plats” för HBTQ-asylsökare och illegala invandrare. Jag är lite osäker men tror att Pablo Andres Leiva Salinas hör hemma i Chile.

Jag undrar när statsminister Stefan Löfven (S) ska bjudas till TV-sofforna och förklara värdegrunden bland medlemmarna i SAP. Det börjar bli mycket nu, misstänkt våldtäktsman ovan och flera dömda mördare bland socialdemokraterna.

Jag är övertygad om att HBTQ-certifiering, genus-trams och bidrag till RFSL är ett sätt att kasta skattepengar i sjön. Det är bluff, vanligt sunt förnuft, att vara korrekt och artig mot alla går precis lika bra och kostar inget extra.

Bilden som publicerats på RFSL Malmös Facebooksida. Är alla bögar och flator fattiga eller vad menas? Ska det göras kattmat av mångmiljonären Jonas Gardell?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Socialdemokrat döms för fyra bögvåldtäkter i RFSL:s lokaler i Stockholm

 • Peter Skoglund

  Inte så viktigt att nämna han vid namn och vilket parti han företräder.

  När svensk ”agendajournalistik”, skriver om det i sina medier.

  Gilla

 • ponnsan62

  Tänk vad nazister kan..
  Livstid

  Gilla

 • Jörgen Filipsson

  Någon kommentar från Märta Stenevi? eller Linda Snecker?

  Gilla

 • Tony

  Dekadansens högborg RFSL borde läggas ner, deras
  snaskigheter är vidriga, och det mest vidriga är att dom
  försöker att påverka barn till vidrigheter genom påverkan.

  Gilla

 • grebom5

  RFSU på den tiden Elise Ottesen-Jensen spred kunskap om sexualitet och vilka preventivmedel fanns att tillgå.
  Minns på slutet av 40-talet då en film spelades på biograferna, ingen inträdesbiljett, skilda föreställningar för kvinnor och män.
  En film som klargjorde för många vad de inte visste om sex och samlevnad.

  Då var det inget tal om flera kön än kvinna och man, vad vi har idag kan bli än värre då vissa vill att barn ska få bestämma sitt eget kön.

  Har ni hört den förut?
  De var förr i tiden folket bodde långt från kyrkan och de kunde komma in med ett par barn för att få dem döpta.

  En småbrukare som kom in med tre barn för att få dem döpta som redan hade tre barn blev förmanad av prästen och fick höra om olika medel och metoder för att undvika barnalstrandet.

  Det gick fyra år, men så kom han igen med tre barn och prästen frågade
  ”gjorde du inte som jag rådde dig.”
  ”Jo men visst nu får du döp gummi Emma, skölj Kalle och tillbakadragna Fredrik.”

  Gilla

 • Niklas R

  Kulturberikare våldtar en svensk 14-åring – 3 månaders fängelse.
  Kulturberikare våldtar en annan kulturberikare – 48 månaders fängelse.

  Gilla

 • Glas

  Ännu en svensk organisation som borde förintas -innan dom förintar oss, liksom migrationsverket, arbetsförmedlingen och en mängd andra onyttiga och värdelösa föreningar, socialisterna, MP mm. Bort med denna ohyra!

  Gilla

 • Majbjörn

  Någon som sett eller hört om detta SVT?

  Gilla

 • Fjodor

  De hade väl hört att om man är bög så får man asyl i Sverige och gick till RFSL och ljög. Kanske han såg det som sin uppgift att kontrollera påståendet vilket i så fall är mer än vad migrationsverket gör.
  I så fall är det här ironi på högsta nivå.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: