Socialdemokraterna gör det svårare att få danskt medborgarskap


INVANDRING. En politisk majoritet i det danska Folketinget har gått med på att skärpa reglerna för när utlänningar kan få dansk medborgarskap. Det framgår av ett avtal som presenterades av den danska socialdemokratiska regeringen på tisdag eftermiddag tillsammans med Venstre, Konservative och Liberal Alliance som tillsammans utgör den politiska majoriteten.

”I dag har vi kommit överens om ett antal skärpningar av reglerna för att få dansk medborgarskap”, säger invandrings och integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Parterna har kommit överens om att:

 • Det är inte längre möjligt för personer med villkorlig och ovillkorlig fängelsestraff att få dansk medborgarskap.
 • Anställning måste krävas i minst 3 år och 6 månader under de senaste 4 åren.
 • Karenstiden för böter måste skärpas, men inte för parkeringsböter under 3000 DKK.
 • Ansökan om medborgarskap avslås vid försenad skuld till regeringen. Listan över skuldtyper som kan förhindra dansk medborgarskap utvidgas till att även omfatta förfallna studieskulder, böter, domstolsavgifter, med flera skulder.
 • Medborgarskapstestet måste innehålla flera frågor om ”danska värderingar”. Enligt avtalstexten kommer detta att vara ytterligare fem frågor.
 • Invandrings- och integrationsministeriet måste inom ramen för konstitutionen inom ett år utarbeta ett uttalande om huruvida enskilda intervjuer kan hållas och eventuellt genomföras. individuell behandling av ansökningar i Folketings medborgarskapskommitté när en person ansöker om dansk medborgarskap. Enligt avtalet kommer detta att ske med inspiration från Österrike och Schweiz.

”Vi tycker att det är ganska rimligt att människor också har bidragit till statskassan”, säger Mattias Tesfaye (S) om den del av avtalet som handlar om anställningskrav.

Läs vidare på Jyllands-Posten…

-Pettersson säger att de danska socialdemokraterna är som de svenska var förr och Sverigedemokraterna är idag. De sätter det egna landet först…

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Socialdemokraterna gör det svårare att få danskt medborgarskap

 • yup

  För tillfället bor många i Sverige, pendlar till Köpenhamn och väntar de 3 eller 5 år det tar att ”automatiskt” bli medborgare i Sverige för att sedan flytta tillbaka till Danmark.

  Gilla

 • Kattsand

  I Sverige gjorde det ingen skillnad på om det är de borgerliga eller socialisterna vid makten, det är maximal invandring som gäller, i Danmark gjorde det heller ingen större skillnad, där är det avveckling av mångkulturen som gäller.

  Gilla

 • Tony

  Att det kan va sådan skillnad mellan systerpartier trots att dom
  bara skiljs åt genom ett sund? Men dom Danska sossarna sätter
  sitt eget folk i förgrunden, medan dom som kallar sig sossar här
  skiter i sin egen befolkning, det finns det åtskilliga bevis för !

  Gilla

 • Nils Dacke

  I föregångslandet Danmark alltså, kommer aldrig hända i failed state Sverige med de korrupta sossarna vid makten. De skulle helst dela ut UT och medborgarskap direkt vid ambassaderna utomlands. Måtte dessa landsförrädare brinna i den eviga elden på den yttersta dagen.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Jag är född på Åland. Så jag har behållit mitt finska medborgarskap. Min svenska anfader Samuelsson som kom som knekt till Finland och blev kvar. Brydde sig nog inte så mycket om finskt medborgarskap. Och jag bryr mig inte heller. Jag blir inte svensk för att jag byter medborgarskap. Utan det handlar om hur man lever. Men just nu är jag jävligt glad att jag har behållit det finska. Fly till Åland är inte helt fel där klarar sig min svenska hustru på svenska. Det blir nog så innan man dör även fast man bara har tjugo år kvar enligt statistik. Sverige börjar vara kört. TYVÄRR.

  Gilla

 • turrim

  Så blir det i Sverige när vi har en svag statsminister vars hustru jobbar för Tro och Solidaritet så mycket kan beslutas vid köksbordet (jäv?) och sedan regeringsbesluten dikteras av Stenevi och Lööf.

  Gilla

 • per22

  Det är häpnadsväckande att två socialdemokratiska partier kan vara så fullständigt olika. Det ena lyssnar t.o.m. på folkets åsikter.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Socialdemokraterna Danmark 🇩🇰
   FÖR DANMARK och Danskarna.
   FÖR LANDET 🤗

   Socialdemokraterna Sverige 🇸🇪
   MOT SVERIGE och svenskarna,
   ( FÖR islamiseringen och svenskarnas lidanden.)
   FÖRRÄDARE 😡

   Ps. Är DU oskyldig till detta, eller är du medskyldig till detta?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: