I väntan på domen mot George Floyd

UTRIKES. I går var sista dagen på den uppmärksammade rättegången i Minneapolis USA, där polismannen Derek Chauvin står åtalad misstänkt för att ha dödat den kriminelle George Floyd. Döms han för den allvarligaste anklagelsepunkten riskerar han upp till 40 års fängelse.

George Floyd, kriminell

Kritik riktas mot att den demokratiska kongressledamoten Maxine Waters deltog i en demonstration mot polisvåld och uppmanade demonstranterna att ”stanna kvar ute på gatorna” om det inte blir en fällande dom för den åtalade polismannen Derek Chauvin i George Floyd-rättegången. Maxine Waters ropade också vid demonstrationen: ”Jag hoppas vi får en dom som säger ”skyldig, skyldig, skyldig”.

Domaren i den uppmärksammade rättegången, Peter Cahill, kallar hennes uttalande ”motbjudande” och säger att det kan leda till att rättegången ogiltigförklaras om Chauvins advokat överklagar.

– Jag önskar att folkvalda kunde sluta prata om detta fall, särskilt på ett sätt som inte respekterar rättsstatsprincipen och den rättsliga grenen och vår funktion, säger Cahill, enligt The Hill.

Domaren säger också att han inte tror att jurymedlemmarna har färgats av kommentaren eftersom de är tillsagda att inte följa mediebevakningen.

-Pettersson är inte jurist och kan inte lagarna som gäller i USA, men lagarna säger att om det finns tvivel så ska polisen Derek Chauvin frias och jag hoppas juryn är tillräckligt modig, även om BLM och medlöparna tänker ställa till med kravaller.

Juryns överläggningar har startat, dom väntas inom kort, men juryn har ingen tidsgräns att följa.

Det som inte diskuteras i Sverige är att George Floyd och de andra som skjutits den senaste tiden har varit kriminella och inte lydigt polisens order. Dessutom borde det tas i beaktande att många poliser dör i tjänsten varje år, skjutna av kriminella, ofta svarta. Poliserna har rätt att vara nervösa.

George Floyd grips, hög som ett hus och skrek jag kan inte andas medan han stod upp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “I väntan på domen mot George Floyd

  1. Ofattbart att polismannen inte har gått under jord och försvunnit, om han inte har det.

  2. Om nu George Floyd hade satt sig i bilen kraftigt drogberusad och kört ihjäl någon vad hade då journalisterna på SVT sagt?
    I SVT framställs de kriminella som glada och välkammade gossar i gospelkören. Som alla svärmödrar drömmer om.

  3. DEREK …DU ÄR EN HJÄLTE.
    Du riskerar ditt liv varje dag mot kriminella dårar, du viger ditt liv för att andra ska känna trygghet och säkerhet.

    Att människor smutskastar, spottar, och vill dig illa, för att du gör ditt jobb är mycket mer än ledsamt.

    Vad är det för samhälle som byggs när människor spottar och vill de så illa, som offrar sina liv för att DU ska känna dig trygg.

    Är detta ett samhälle som DU vill ha?

    Derek…allt gott till dig…du är en hjälte! 😇

  4. Har man ett knä mot halsen och stryper blodflödet till hjärnan så dör de flesta inom några minuter, framförallt blir medvetslös snabbt.
    Visst, är man påverkad av diverse trevliga kemikalier så kan det påskynda dödsfallet.

    Oavsett utslag i rättegången så blir det fel?
    Frias polisen så kravaller överallt.
    Får han 40 år så kommer många poliser att sluta och vi vet vad det innebär för de som orkar jobba vidare.

    USA börjar falla samman, lika Sverige, och det börjar gå fortare tycker jag.

Kommentera