Sveriges Radio gör propaganda för öppna gränser på arabiska

INVANDRING & SKATTER. Som vi skrivit om tidigare sänder Sveriges Radio program på arabiska och det kan vara intressant att veta vilket budskap public service för fram när svenskar inte förstår vad som sägs?

Luai Ahmed, Bild från Facebook, Om Luai Ahmed på bloggen…

Islamkritikern, flyktingen och debattören Luai Ahmed har översatt första avsnittet.

Programledarena Abdulaziz Malum och Fadl Mohammed inleder med att kritisera svenska riksdagen för lagen som innebär att tillfälliga uppehållstillstånd fortsätter gälla för dem som beviljas asyl.

Sedan fördömer man Danmark. Här samtalar man med asyladvokaten Majeed Alnashi. 

– Finns det en risk att Sverige kommer att fatta ett liknande beslut [som Danmark] och vad händer då syrier som inte hittar jobb i Sverige?

– Vi önskar att det som händer i Danmark inte kommer hända i Sverige. De ansvariga på Migrationsverket har sagt att Sverige inte tänker fatta såna beslut just nu. Men nu är det endast tillfälligt uppehållstillstånd som gäller.

– Finns det något hopp om att Sverige kommer kunna gå tillbaks till den gamla lagen, det vill säga permanent uppehållstillstånd?

– Teoretiskt är det omöjligt. Sverige påstår att det är ett land som ger generös asyl och säger ”Välkomna!” men det stämmer inte, särskilt när det finns en majoritet i riksdagen som inte vill gå tillbaka till den gamla lagen. De partierna som vill det, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, har inte stort inflytande i riksdagen … men så länge det är en period av förhandlingar, hur det kommer se ut sen vet bara Allah. Vi kommer veta när dagen kommer.

Läs vidare på Exakt24…

Programledarna för den nya podden är Amr Bitar (foto: Henrik Brunnsgård), Yamama Alhowari (foto: Mattias Ahlm), Abdelaziz Maaloum (foto: Mattias Ahlm), Shaima Madboly (foto: Daniel Camerini).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sveriges Radio gör propaganda för öppna gränser på arabiska

  1. Massanmälningar till radionämden vore på sin plats, men PK-lössen har kanske hittat ett kryphål avseende poddar?
    Skattemedel bör inte finansiera ett ord på andra språk än våra 5 officiella språk!

  2. Ja där är en himmelsvid skillnad att lyssna på SVT med sin
    propagandamaskin, eller att lyssna på Swebb tv med sina
    kunniga gäster och programledare. 10- 0 till Swebb tv!

    Vem vill till exempel lyssna till Erica Bjerströms klimatlögner
    mär det finns kunniga personer som Lars Bern på Swebb?

    • Och låtsas experten Rockström professor i miljövetenskap gör löjliga uttalande om klimatet.

  3. Vad har fått svenskar att hata sig själva och svensk kultur att dom gör så här.
    Det här är inte att vilseföra det är något ännu värre man gör mot svenska folket.
    Förstår dom inte att det är slut när vi är minoritet är det någon som verkligen tror att dom ska vara snälla mot oss den Dan. Det är ju svagbegåvat om man tror det.

  4. Att svenska folket inte är ute på gatorna och kräver en nedläggning av ”public service” visar hur flata och vilseförda svenska folket är.

    • Man är rädd för en konfrontation med vänserextremisterna. De har genom åren, utan att polisen reagerat, ostörda fått sabotera alla försök till protest mot regeringars invandringspolitik.Till och med icke offentliga möten har haft våldsamma besök av beväpnade vänsterdårar.

  5. Helt regelvidrigt men typiskt SVT & SR förtala vårt eget land upphöj molluskerna till hjältar.

Kommentera