Salvini ställs inför rätta för människorov

INVANDRING. Italiens förre inrikesminister Matteo Salvini ställs inför rätta för sitt beslut att stoppa ett hundratal illegala migranter från att gå i land på Sicilien. Det stod klart på lördagen efter beslut från en domare. Salvini riskerar fängelse ifall han döms för brottet, som rubriceras som människorov, enligt SVT.

Matteo Salvini. Bild från Twitter

De drygt 100 migranter var i augusti 2019 ombord på ett räddningsfartyg på väg att lägga till i Italien. Dåvarande inrikesministern Matteo Salvini, som tillhör högerpartiet Lega, stoppade dock fartyget. Det dröjde nästan tre veckor innan migranterna till slut släpptes i land på Lampedusa.

Under en längre tid har Matteo Salvini hotats av rättsliga påföljder för beslutet, och han har tidigare mist sin åtalsimmunitet efter ett beslut i den italienska senaten.

På lördagen beslutade en domare att Matteo Salvini ska ställas inför rätta för människorov. Blir han dömd riskerar han upp till 15 års fängelse, och det kan också sätta punkt för hans politiska karriär.

Själv menar Matteo Salvini, som profilerat sig som invandringsmotståndare, att han försvarade landets gränser.

”Att försvara vårt land är en medborgares heliga plikt. Artikel 52 i konstitutionen. Det är det jag åtalas för”, skriver Salvini på Twitter som en kommentar till den kommande rättegången.

Matteo Salvini avgick som minister 2019, men är alltjämt partiledare för Lega. Rättegången inleds den 15 september.

-Pettersson menar att Salvini har rätt. De ekonomiska migranterna ska skickas tillbaka, besättningarna på migrantfärjorna åtalas och fartygen som används beslagtas eller sänkas.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Salvini ställs inför rätta för människorov

  1. För miljöns skull bör man nog inte sänka smuggelfartygen. Ta dem i beslag och förverka dem istället. Eventuellt kan de huggas upp under ordnade former.

    Fartyg som medvetet sänks för att bli rev har förberetts i månader innan då man tömmer fartyget på miljöskadligt innehåll.

  2. Fälls Salvini blir han en martyr och detta kommer att stärka Salvini oavsett hur det går i rätten när det är dags för nästa val i Italien.

  3. Salvini bör ha rätt. De befintliga skattebetalande invånarnas mänskliga rättigheter och säkerhet i egna landet ska alltid prioriteras. Hur kan någon välkomna in folk utan granskning och bakgrundskoll av om de är terrorister, kriminella, vill leva på bidrag eller bär på en stark kultur av hedersvåld. Jag kan inte förstå hur myndigheter kan bortse från så viktiga villkor om de vill landet och dess medborgare väl.

  4. Hur kan man förlora sin rätt att agera politiskt. Som politiker kan man förlora sina förmåner. Men du kan aldrig förlora din rätt att framföra dina politiska åsikter.

  5. Att stoppa invasiva arter, människor i detta fall är raka motsatsen till människorov !!!!

  6. Borde inte Biden hamna inför domstol för alla Latinos som gått till US border?

    Hur många har blivit bortrövade, mördade, rånade, våldtagna, utpressade och misshandlade ? Med mera…

  7. Ja det kan tydligen uppfattas som människorov om man är italiensk jurist ell svensk miljöpartist, annars inte.
    Att röva är att ta, mot någons vilja och bortföra denne, nu stoppade han bara en massa problem att gå iland.

    • Logiken i åtalet är som att åtala någon för frihetsberövande för att denne uppgraderat säkerheten på sitt hus så att tjuven inte kommer in.

  8. En rakt igenom korrupt politisk rättegång.
    Ett typiskt exempel på lawfare som tillämpas av islamister och vänstermobb.

  9. Matteo Salvini gjorde rätt som försvarade sitt land mot pirater. Det nuvarande styret är inte bra för folken i Europa.

    Det var härlig stämning när Matteo Salvini talade på de nationellas möte:

  10. Oklart är om dessa nationalstatens dödgrävare är förenade i ett oheligt förbund, genom härkomst eller bara genom ren dumhet. De verkar i alla fall ha funnit sig nyckelpositioner. I Sverige sitter de bland annat i Rosenbad, på Migrationsverket och i domstolarna.

  11. Han borde ju belönas , inte straffas, dessa folkförflyttningar har
    inget som helst berättigande.

Kommentera