Malmö målar pride-bänkar för en halv miljon


INRIKES. Malmö stad lägger cirka en halv miljon kronor på att måla om hundra bänkar i stadens olika parker och torg till regnbågsfärger. Lika många papperskorgar ska också bli ommålade fram till årskiftet. – Jag tycker att bänkarna är jättefina. De sänder ett inkluderande budskap och bidrar till en fin stadsmiljö. Jag tycker att de är väl använda pengar, säger Lovisa Thurfjell.

Pridebänkar i Malmö Foto Madeleine Fritsch Lärka, Sveriges Radio

Kommunalrådet Andreas Schönström (S), som ansvarar för Malmö stads tekniska frågor, försvarar halvmiljonsatsningen på att måla om bänkar och papperskorgar i regnbågsfärger inför World Pride i sommar. – Det här är marknadsföring för ett jättestort evenemang som vi vet kommer att dra in miljoner till restaurangnäringen besöksnäringen i staden, säger han till SVT Nyheter. Reportern frågar varför bänkarna inte målas i Röda korsets eller Bris färger och på det svarar Schönström (S) att Malmö inte brukar gynna enskilda organisationer.

Andreas Schönström är inte främmande för att ett annat år måla om bänkarna i svenska flaggans färger.

-Pettersson undrar om politikerna är dumma i huvudet. 500.000 delat på 100 bänker gör 5000 kronor per bänk, det är enligt min mening fullständigt orimligt, lika orimligt som att pridebänkar är inkluderande…

Barnens Pride i Malmö 2021

Bild från Jeander

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


30 responses to “Malmö målar pride-bänkar för en halv miljon

 • Skattepengar går till en rosa blinkande enhörning | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] blinkande enhörningar för 900.000 kronor till den kommunala kärnverksamheten liksom de regnbågsfärgade parksofforna vi skrivit om tidigare. De kostade 500.000 att måla och socialdemokraten Andreas Schönström tycker det är […]

  Gilla

 • Rakapuckar

  Helt jävla hjärndött, det är bara så väl investerade pengar enligt adeln och pengar har vi i överflöd för vi är ett sååå rikt land enligt Maggan som har ladorna fulla!

  Gilla

 • Kristina k

  Finns det ingen ”vuxen” som kan gå in och sätta stopp för detta slöseri med andra kommuners pengar.

  Gilla

  • eva

   Ja, herregud, vad kostar inte spektaklet? Låt parkbänkarna fortsätta att vara gröna, det är ju islams färg och passar bättre med stadens inriktning, nuvarande färgsättning är en ren ironi utifrån vilken religion som lår dominera staden. Eller tror stadens ledande att lite färgbyte förändrar allt?

   Gilla

 • Stenbock

  I dag skriver HD från Hbg,att S t a d e n (som svar till Malmö ?) vill bli vinnare i en tävling,som lär nämnas ”Årets Stadskärna-22″…
  Storhetsvansinne utmed Sundet råder i båda invandrarstäderna,med alla sina Ghetton. Hurra,vad vi är bra ! 😉
  Priset för kriminellt största förfall,har de redan höstat hem !!

  Gilla

 • Tony

  >Baizuo< Är ett Kinesiskt uttryck för PK fjant, här i landet har vi ovanligt många sådana i förhållande till vår lilla befolkning, dom verkar att ha nästlat in sig överallt. Det senaste löjliga uttalande jag såg var att i Polisförbundet finns det inte plats för Sverigedemokrater "Dom har inte rätt värdegrund", detta urlöjliga ord som ingen lyckats förklara vad det betyder? Han kunde lika gärna uttryckt dom är inte Sossar, så dom går inte att mygla in på fina platser, och så talar dom om verkligheten, och det är inte bra, nej PK-fjant ska man va om man vill få det bra !

  Gilla

 • havemydoubts

  Låt dessa tokiga välavlönade politiker betala ur egen kassa och låt den halva miljonen, som dessutom är skattemedel gå till hemlösa.

  Gilla

 • Tony

  Fan vad löjliga dessa så kallade politiker är, vi vet ju att dom
  är knallkorkar, men även när man talar med utländska folk
  så kommer dom in på politikernas beteende här i landet
  med ett lätt leende på läpparna, och det är inte förvånansvärt.
  Om jag själv kommer till Malmö, vilket jag inte hoppas, så ska jag
  demonstrativt ta min fällstol som jag har i kofferten sätta mig sidan
  om bänken för att visa att jag inte gillar deras löjligheter.
  Varför går inte fjant politikerna omkring i randiga kläder ?

  Gilla

 • turrim

  Då vet man vilka som sitter på de bänkarna. Marknadsföring.

  Gilla

 • grebom5

  Undrar om den gode Sandor Herold finner sig inkluderad i deras galenskaper.
  Vi gynnar inte enskilda organisationer säger Malmös representant, vad är Pride då, en sorts sjuklig idé som skall prackas på skattebetalarna, eller?

  Gilla

 • Genusmyndighet

  Måla över hela staden. Det blir bra. Rosenbad kan också få ett färglyft.

  Gilla

 • Golonka

  Malmös färg är av tradition grön. Spårvagnarna var gröna, bussarna är gröna, staket och stolpar är gröna, bänkar är gröna. Grönt är helt enkelt Malmös kulör.

  Att måla bänkar i bögfärger är därför ett helgerån.

  Gilla

  • Golonka

   Ett tillägg:

   Med bögmålade bänkar följer Malmö kommun inte sina egna regler. Det finns ett kommunalt dokument som säger: ”Den malmögröna färgen skall användas för all utrustning såsom papperskorgar, cykelställ, räcken, bänkar, belysningsstolpar, trädskydd, pollare, blomsterurnor m m.”

   Länk: http://www.projektering.nu/files/Malmos_utemobler.pdf

   Men i genustramsets namn är tydligen allt tillåtet.

   Gilla

 • Invandrare1957

  Malmö framtidsstaden med medborgarlöner. Den idealiska kommunistiska staden. Finns inte en morot för dom att jobba staden får lika mycket skatteintäkter eller pengar. Vi betalar Prideparaden för barn där. Men undrar om muslimerna står bakom det i Malmö. Utan låter dom svaga svenskarna dumma sig med Pride. Så länge dom får bidrag. Vad händer sen när dom tar över staden. Hur går det då med vänsterns stolthet Pride för barnen. Det är frågan och i nästa steg hur går det för Sverige o svenskarna. Måla bänkarna är en petitess i det hela.

  Gilla

 • Bosse S

  Det dröjer nog inte länge förrän grffitti-marodörerna är där och sätter sina signaturer. Många bänkar är ju redan fulla av grafitti i olika färger. De kunde ju nöja sig med det, genom att strunta i saneringen, så de får sina regnbågsbänkar helt gratis efter några år.

  Gilla

 • Carl Jones

  Allting verkar ju så avtrubbat nu för tiden och många tar inte satan mot gud på allvar. Kanske borde svenskarna börja ta kyrkan på allvar igen och slänga ut det satanistiska kommunist pride läbbet Ante Jacklen som inte har förstått och tolkat bibeln på rätt sätt och tror på islam!?!?!?

  Gilla

 • G Nordström

  Fy fan det finns ingen gräns för tokerierna
  Inkluderande, för vem då?
  Bögar går inte längre i Pride längre

  Gilla

 • G54

  Måla bänkarna vita.

  Gilla

 • Sea Gull

  Hoppas att Lovisa inte är släkt med Thurfj(ä)learns i bl.a. Luleå🤔

  Gilla

 • centurion

  Bögeri kan väl knappast vara inkluderande. Det åsidosätter ju alla normala människor. Betala dyrt via skatten, för en soffa man mår illa av att se och aldrig kommer att sitta på.

  Gilla

 • Omar den Omänsklige

  Men det är ju så förbannat äckligt!

  Måla om några jävla bänkar för att det ska passa korvryttarna! O detta ”barnens pride”!? Man kräks…! Tycker det är fel att t.ex ”knacka bög”, låt bögarna hålla på med sina perversioner med varandra om de tycker om det, men ge fan i att tvinga på barn det, som nu, med målade parkbänkar!

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Stoppa det årliga bidraget på över 6 miljarder för all framtid. Sånt skit kan dom finansiera själva med dom få som jobbar o betalar skatt.
  Då kanske dom tänker sig för nästa gång dom ska rösta……

  Gilla

 • Jörgen Filipsson

  Malmö Tycks ju inte fatta att dom måste sköta om sina Finanser bättre

  utan utjämnigs bidraget vore Malmö Bankrutt och gör m,an så här??? Dax byta ut S styrelsen i Malmö skyndsamt

  Gilla

 • Niklas R

  Så de målar sittbänkar med en gammal judeokristen symbol och försöker säga att den betyder något annat än förbundet mellan Gud och Noah. Det kallas kulturell appropriering.

  Gilla

 • hllviken

  Regnbågsfärgade saker symboliserar olika saker för olika människor.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_Jewish_Autonomous_Oblast

  Gilla

 • per22

  Lovisa Thurfjell. När ni ändå håller på att måla, kan ni väl samtidigt måla Malmös moskeer. Då kanske staden blir mindre attraktiv. 😊

  Gilla

 • OJ

  Svar JA på Petterssons undring

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: