Ryssland hotar Ukraina öppet

UTRIKES. AFP rapporterar att Ryssland öppet hotar Ukraina med “förstörelse”. I nuläget har AFP inga mer uppgifter om situationen. De senaste dagarna har läget mellan Ryssland och Ukraina blivit allt mer spänt, och under onsdagen varnade Ukrainas försvarsminister för en möjlig invasion av rysk militär.

Rysk stridsvagn vid Ukrainas gräns.

-Pettersson har svårt att förstå konflikten med ryssarna och grannländerna. Ryssarna påstår att det är grannarna som hotar eftersom dom går med eller närmar sig Nato och väst. Grannarna närmar sig Nato och väst eftersom de känner sig hotade av Putin och Ryssland.

Jag tycker det är Putin som ska ta ett steg tillbaka, han har anfallit flera grannländer men inga grannländer hotar Ryssland. Putin är en diktator och en KGB-man som förstör för Ryssland. Det är dags för Putin att förhandla och ersätta Ukraina för Krim med mera.

Ryssland, världens största land

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Ryssland hotar Ukraina öppet

 1. Fattar inte varför svenska nationalister ska hylla Putin, efter vår egen regering är Ryssland det största hotet mot Sverige. Varken Putin eller ledarna i väst är bra, och varför ryssarna gillar honom är väl för att det inte finns andra alternativ.

 2. Världen hade varit bättre utan

  Arabvärlden och Afrika
  Israel

  O USA o Ryssland

  Bara skapar kaos överallt

 3. Invånare i Krim valde själv vilket land de ska tillhöra. Anser du inte att du har rätt att höra det? Det var en autonom republik.
  Läs vad Stenbock skrev och kommentera.
  Frågan var var tog du det ifrån att ” Putin förstörde för Ryssland”?
  Putin är det bästa som hände mitt kära land på sista 25 år

 4. Varför är det så tyst om NATO agerande i Ukraina?
  Vem fraktade bort Ukrainas guld reserv vid den orange revolutionen som CIA låg bakom? Som sponsrades av Soros
  Varför finns fortfarande NATO?
  Finns fler frågor

   • Många tror att ideologi, religion, kapitalism, kommunism osv,spelar stor roll. Putin, tror jag vill visa sig stark alltså ett ganska vanligt sätt som många av oss lider av, men att styra en stor stat fodrar nått annat.

   • Och NATO:s agerande när de slet loss Kosovo från Jugoslavien/Serbien år 1999. Det godkändes av svenska regeringen – men som inte accepterar Krims avskiljande från Ukraina.

 5. Otroooligt vad USA-propagandan kan splittra hos Petterssons läsare !!
  Undersök gärna var källan till allt negativt över Putin o, Ryssland,har sitt ursprung !
  Glöm inte att vi i f.d. Sverige kallas neutrala.
  Likväl gillar PK-pressen att fylla sidor efter sidor,med CIA-blabbel.
  Har ni funderat över varför just USA är så intresserade av Ukraina ? Vad finns det där att tjäna pengar på,förutom deras kriminella maffiosos….
  Slutligen inse att Ukraina är bankrutt,och genom sin nye president med alla medel söker finna finansiärer. Vad är då lämpligare än vända sig till USA ?

  • Ja, de har länge levt under kommunistisk diktatur, det tar tid att reparera, dock ingen ursäkt för Putin att faktiskt låta oskyldigt folk som försvarar sitt land, att dö.

 6. ja Ukraina har tillhört Ryssland länge..betydligt längre än baltstatern.. och andra sidan förstår man att putin härsknar till ..
  och med det tjafsande kan putin anektera baltstaterna igen..
  det är dags att upprepa anekeringen on dom gammla warsavapakten. det gick inte att avtala med gnällade européer.

 7. Orsaken till att Putin vill ha tillbaka sina kolonier, som tidigare tvingades skicka sin varor/produkter till Sovjet, är att Ryssland inte längre kan försörja sig.
  Polen, Ungern, Estland, Lettland, litauern, skickade under tvång järnvägsvagnar fulla med potatis och annat livsmedel till Sovjet utan att få ersättning. Märkligt nog växer inte grödan lika bra på rysk mark trots att jorden snurrar runt, och solen träffar alla sidor lika. Men det krävs kunskap för att odla mat, och sköta jordbruk. Det går inte att tvinga morötter alt. potatis att växa.
  Alla vet var Ryssland ligger men ingen vill dit.

  • Fastnade du i det förflutna?
   Fråga footballs fans som åkte till VM i Stockholm hur var det i Ryssland.
   Min svenske gubbe car chockad när vi kom till Sankt Petersburs vinter 2018…Tappade hackande och gick omkring så så jag skämdes…
   Hur många gånger har du varit i Ryssland då?

 8. Helt, korrekt, Pettersson. Putin är en korrupt, primitiv ”thug”.
  Putin ser Väst som sin fiende och rival. Det har han visat sedan han kom till makten. Många nyttiga idioter, framförallt svenska nationalister, tror att Putin är på deras sida men verkligheten är att Putin är en ultranationalistisk ryss och rysk-ortodox. Putin ser icke-ryssar och protestanter/katoliker som motståndare och ett hot mot hans ryska imperium.

 9. Det här har sin grund i Sovjetunionens fall 89. Balterna och Ukraina blev självständiga i den oreda (ur rysk synvinkel) som följde. Då tappade Ryssland en stor del av sin ”buffertzon” mot väst (det håll varifrån de alltid blivit angripna (Karl XII, Napoleon, Hitler).

  Baltikums 6,1 miljoner invånare och ca 40 mil gräns anser nog ryssarna vara överkomligt att hantera vid en konflikt. Ukrainas 45 miljoner invånare och 60 mil gräns är nog en svårare problematik, därav dagens situation. I Ukraina ligger och delar av det ryssarna betecknar som sitt kärnland, så det finns nog också en emotionell dimension i detta.

  Det absolut bästa är att båda sidor de-eskalerar dagens situation. F ö har Putin ett starkt stöd i den ryska befolkningen i stort. De flesta där vet inte vad demokrati är, ett folk som alltid styrts av tsarer eller blodtörstiga kommunistpampar.

  Karl Bildt har stor skuld i dagens situation, då det var han som var en drivande kraft i att utvidga EU österut.

  Självfallet matas vi varje dag med det västerländska narrativet, på samma sätt som ryssarna matas med sin motsvarighet.

  Bara för att nyansera och misstolka inte detta som en partsinlaga för Putin. Skulle han få för sig att djävlas med Sverige bidrar jag gärna med ett hett mottagande.

 10. Vad kommer ditt slutsats ifrån att ”Putin förstör för Ryssland”? Och din åsikt angående ”diktator” och att Putin bör ”förhandla och ersätta Ukraina för Krim med mera” kan du framföra boende i Krim så får du höra ett och annat…

   • Mitt hem är Sverige. Här är alla mina 4 barn och min syster med 2 systerbarn.
    Men jag älskar mitt Ryssland och är stolt att vara ryska.
    Har du problem med det?
    Om jag saknar min mamma och vänner så besöker jag dem utan några som helst problem.

  • Kan Majas trollfabrik komma med några bra saker Putin åstadkommit? Alla hans vänner har blivit miljardärer, korruptionen är på mellanöstern-nivå, mannen har lyckats görs sitt land till en skurkstat, ekonomin hålls uppe av högt oljepris men i övrigt går det inte nått vidare

   • Får bistå Maja…
    Såg igår kväll ett tyskt reportage från en gränsstation mellan östra Ukraina, och Ryssland. Här stod mängder med folk bosatta i omstridda Don-området i kö,för att ansöka om ryska pass.
    Glädjen var stor hos dem som fått ett sådant i sin hand.En 15/16-årig flicka grät av glädje över,att hon nu fick möjlighet att studera !
    Kan inte tänka mig att det som visades var en form av propaganda utan den nakna sanningen,om hur svårt det är för de medborgare i området som har gamla ryska ådror i släkten,Alla dessa oskyldiga till konflikten får nu uppleva hur kanoneld,och skott raserar allt de byggt upp under generationer !!

   • Invånare i Krim valde själv vilket land de ska tillhöra. Anser du inte att du har rätt att höra det? Det var en autonom republik.
    Läs vad Stenbock skrev och kommentera.
    Frågan var var tog du det ifrån att ” Putin förstörde för Ryssland”?
    Putin är det bästa som hände mitt kära land på sista 25 år

   • Tjetjenien har försökt bli självständiga i flera hundra år men det har ryssarna slagit ned. Det har hållits val och då blev segraren kallat terrorist.

    Ryssarna tycker uppenbart att en regel ska gälla för dem och att de bestämmer vad som ska gälla för andra.

   • Med Putin lever min mamma som är pensionär ett ätten liv än innan honom. Kort och gott. För mig är det viktigaste aspekt…Själv ser jag hur Ryssland byggs…Allt blir bättre.. Överallt… När min mamma hamnade på intensiven februari 2019 flög jag dit gravid i 6 månader och var med henne alla dagar och nätter på sjukhuset. Såg att det var bättre inom sjukvården också…Man märker förbättringarna direkt speciellt när man åker då och då…Och jag är lantis så ingen snack om stora städer…

  • Ryssland har erkänt Ukrainas gränser inkl. Krim tre gånger i olika avtal sedan Sovjetunionen föll. Bara för att det bor många rysktalande i en del av Ukraina kan en stormakt inte gå in och ockupera delar av ett land.

   Med ditt och Putins resonemang så kan ryssarna ta stora delar av de baltiska länderna också. Sverige kan kräva Österbotten av Finland osv.

   Sedan kan ryssarna släppa de delar där ryssarna är i minoritet och de är många i söder. Vad säger Putin och Maja om det?

   • Pettersson är klarsynt, Putin respekterar inte andra nationer inom sin nuvarande stat och inte heller de som gjorde sig fria från kommunism och sovjet.
    Många skäller på imperialister såsom England och Frankrike dock har dessa länder slutat med att ha kolonier.
    Ryssland är ett imperium och Putin verkar tycka att det är okey.
    Finland kan vara lyckliga att de slapp kommunism och ryskt förmyndarskap, de kämpade och vann sin frihet.

Kommentera