Är Jimmie Åkesson Sveriges klokaste politiker?

VALET 2022. Idag har Sverigedemokraterna hållit en pressträff om ett eventuellt regeringssamarbete efter valet 2020. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger att det är alldeles för tidigt att ta ställning. Däremot kräver SD att få inflytande i paritet med partiets storlek vid ett eventuellt regeringssamarbete.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

– Jag kommer i dag inte ge några svar på frågor om vilka krav vi kommer ställa på att släppa fram en statsministerkandidat eller en budget, säger Jimmie Åkesson (SD).

Däremot vill han signalera vilken typ av politik som han kan tänka sig stödja. Det gäller bland annat mer restriktiv invandring och integration.

Han menar att ministerposter vid en kommande regering inte är det viktigaste för partiet – utan snarare vilken politik som kommer att föras. SD kommer däremot att ställa ”avsevärt högre krav” på ett framtida regeringssamarbete om partiet blir utan ministerposter.

Statsrådsposter har aldrig varit ett självändamål för oss, det avgörande är politikens innehåll och inriktning, sa Åkesson.

-Pettersson konstaterar att Ebba Busch (KD) är bra mycket klokare än Annie Lööf (C)…

Isabelle från Riks intervjuar Henrik Vinge, gruppledare för Sverigedemokraterna, efter presskonferensen om regeringsfrågan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Är Jimmie Åkesson Sveriges klokaste politiker?

  1. Breaking News!!!, regimmedia och statsmedia är komplett förvånade och ser ut som fågelholkar att ett riksdagsparti kräver inflytande i nivå med sin storlek för att stödja någon statsminister och regering. Breaking news, breaking news!!!!

  2. Ja, han har en stor förmåga rensa bort folk som förstör för partiet, tex Kasselstrand och ansiktsmask okraren.

  3. På din inledande fråga är jag tyvärr av nödd tvungen att svara ett rungande NEJ. Han är tyvärr inte den klokaste politikern och det visar han gång efter annan. Reinfeldt var klok i så motta att han snodde sossarnas valspråk och lanserade moderaterna ett arbetarparti. Här fick han många röster som känt sig utanför den politik som S förde. Åkesson borde tona ner invandring, integration och istället ta upp frågor som berör människor ute i landet, energi, kommunikation, pensioner, sjukvård osv. Det finns så många områden som är eftersatta. Ian och Bert körde en sådan stil samtidigt som de med ölbackar visade hur korkat inflödet av hottentottar är. För jag är övertygad om att väljarna en dag frågar vad SD kommer att göra för just de. Då går det inte att svara ”strypa invandringen”. Det är inte svaret på alla problem. Energin är ett sådant område. Varför satsar inte Sverige på drivmedel gjort på skogsråvara istället för att tvinga människorna i det inre av Norrland att införskaffa en el-bil för x antal hundra tusen.. Kommer pensionärerna ute i obyggden att kunna bo kvar och ändå få samma service som alla svenskar. Nu måste jag ge mig, annars blir det ett nytt handlingsprogram

    • Åkesson borde låta riksdagens utredningstjänst utreda kostnaderna för den utomeuropeiska invandringen.

      I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

      Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

    • De problem som du räknar upp Peter plus alla andra skulle försvinna samtidigt som Sverige skickar ut 1,2 miljoner som bara lever på andra.

  4. Jag såg i Expressen-Nät en bild på David Baas där han i vanlig ordning kritiserade SD och Jimmie Åkesson. Det är ointressant och Davids levebröd.

    Men när jag såg bilden så tänkte jag direkt – vad han börjar likna Lenin. Jag måste kolla på Google och banne mig, min tanke stämmer. Han är nog stolt över detta.

  5. Ja utan tvekan, förvisso är inte konkurensen hård, men det skilöjer också ljusår mellan dem och J.Å.

    Sen ser vi också hur Sverige fungerar bland odemokratiska figurer.
    Regeringen som ofta ljuger och skarvar hålls om ryggen av Regimmedia,
    dessa ska nu få mera presstöd. Alternativ media som gräver fram och gör det jobb som regimmedia inte gör, och visar detta dessa ska man ta det lilla presstöd ifrån, så att säga sanning i Sverige Straffas samtidigt som lögnare belönas. Vidrigt!

  6. Är det inte väl tidigt att informera de vänsterblivna om sin strategi.
    Kanske bättre att det kom som en överraskning.
    Ungefär som rödskrikan välte hela etablissemanget.
    Nu skriker hela folket på Löven när han genomför Centerns politik.
    Är ni nöjda med centerns politik?

  7. ABSOLUT….och han vill även Sverige och svenskarna gott.
    Rena motsatsen mot Socialdemokraterna och då främst Stefan Löfven.

    Jimmie ☀️☀️☀️☀️☀️

  8. Han realisten som säger det vill höra och gör det sen.
    Han är ärlig och rak, bra egenskap av politiker.
    Svar ja !!! Han är Sveriges klokaste politiker utan konkurrens.
    SD kommer vi förhoppningsvis se mycket mer av snart ( 2022)

  9. Åkesson är en duktig och klok man.Tyvärr har man uteslutit många bra företrädare för partiet och låtit en del riktiga stolpskott få komma in. Karma?

    • Ja , givet dagens politiska utmaningar är han utan tvekan klokast . Han är den politiker som först identifierat Sveriges problem och format sin politik därefter. Det stolleprov som Reinfeldt och Löfven utfört visar på fullständig härdsmälta hos de herrarna och hos en hel del av det sovande folket .
      20% arbetslösa , 675000 som går på bidrag .
      Det talar sitt tydliga språk om hur skickliga dagens styrande politiker är .

    • Det är en starkt bidragande orsak till att många av oss fortfarande har ett horn i sidan till SD och därför röstar på AfS. Jag har ingenting emot att det går bra för SD i val men AfS har en bättra politik för Sverige och det svenska folket. Det tog 5 val innan jag lyckades rösta in SD i riksdagen och nu är det dags för AfS.

Kommentera