Björn Gillberg om EUs ”cirkulära och hållbara idiotier”

EU-kommissionen presenterade i mars 2020 ett förslag (taxonomi) för klassificering av hållbara investeringar. Taxonomin ska styra den europeiska finansvärldens framtida investeringar. Enligt förslaget är svensk vattenkraft och skogsbruk inte att betrakta som hållbara. Biodrivmedel klassas inte heller som hållbara.

För Sverige blir, om Taxonomin antas av EU, följdverkningarna katastrofala. Den svenska regeringen har först under senhösten agerat efter skriverier i media. Hur det kommer att gå är oklart. Desto klarare är, att EU planerar en gigantisk utbyggnad av havsbaserad vindkraft i Nordsjön, runt Sveriges kuster och runt i övriga Östersjön. Regeringen planerar svenska subventioner i mångmiljardklassen för utbyggnad av det havsbaserade elnätet. Vinsterna av den planerade exporten av ”svensk” havsbaserad vindkraftel kommer däremot huvudsakligen att hamna utomlands.

8 thoughts on “Björn Gillberg om EUs ”cirkulära och hållbara idiotier”

 1. Det enda sättet att bli av med vansinnet EU och bli av med Brysselsoppan är SWEXIT. Hyr in Nigel Farage och sparka regeringen som är rövslickare hela bunten

 2. Vindkraftens lobbyister jobbar hårt, förmodligen för att det är lätt att investera och göra pengar på detta… just nu.
  Ett verk i dag har en ganska kort livslängd innan det behöver skrotas helt, endast fundamenten kan återanvändas ett antal gånger om dom byggts för detta.
  Då blir det lätt att förstå varför det satsas så enorm på detta, vindkraften kommer att bli ett framtida evighetsprojekt som behöver förnyas om och om igen, säkra pengar.

  Se om dina pengar.

 3. Detta visar att det är 100% känslomässigt och ideologiskt och 0% faktabaserat och vetenskapligt. Kvinnor/vänstern är huvudorsaken. Det gäller det mesta som sker i Väst nu och är orsaken till Västs kollaps.

 4. följ pengarna och man ser hur korruptionen i eu funkar. vill gänget inte leka med nån så finns det liksom ingen anledning att vara kvar i gänget.

 5. Skrämmande information, en koloss som EU om detta går igenom, kommer att förstöra värden för biljoner euro och till slut lämna ett Europa i fullständig kaos.

 6. Varje elkonsument i Sverige är nu med och samlar in kostnader för nätutbyggnad till kommande utländska vindkraftsproducenter om det nu används till det. Se posterna ”elöverföring” ”elavtal” och ”elnätsabonnemang” på elräkningen. Varför tre olika avgifter? Bra upplysning av Björn Gillberg. Jag håller fast vid att regerande politiker förråder svenska skattebetalare på många sätt. Det måste bli förändring.

Kommentera