Varför lyckas Kanada när Sverige misslyckas?


INVANDRING. Kanada med 38 miljoner är världens till ytan näst största land. Det sträcker sig hundratals mil mellan Atlanten, Stilla havet och Norra ishavet. Kanada är olikt USA, det kan nog närmast jämföras med de nordiska länderna i fråga om social trygghet. Majoriteten av invånarna har engelska som modersmål men franska är också ett officiellt språk.

Kanadas migrationspolitik bygger på arbetskraftsinvandring som utgör ca 60 procent av den totala invandringen. 20 procent är anknytningsinvandring och resterande 20 procent är asylsökande flyktingar. Kanadas ansökningssystem för immigranter bygger på ett poängsystem där de som har högst poäng får komma in i landet. Poängen får man utifrån språkkunskaper, utbildning och hälsoundersökningar. Ansökningstiden kan ta upp till 5 år. Detta betyder att de som får komma in i landet är de med goda förutsättningar och som är väl anpassade till Kanadas arbetssystem och motsvarar Kanadas behov.

I Sverige är som bekant de flesta på papperet ”flyktingar”. I Kanada ställer man höga krav på invandrare och det innebär att invandring ses positivt, invandrare arbetar och sköter sig och det dröjer inte länge förrän de ses som en resurs och betraktas som kanadensare.

Kanada sticker inte under stol med att man är för invandring men man söker de som är bäst för Kanada, men man har också haft problem, i synnerhet med somalier som det tar längre tid än för andra att få jobb och integreras i Kanada.

-Pettersson ser dock något annat som kan vara minst lika viktigt, som det sällan talas om. Titta på bilden ovan och filmen nedan. I varje fall jag ser att det inte kommer många från de muslimska länderna. I Sverige kommer stora grupper från länder som Afghanistan, Irak, Syrien och Somalia. De grupperna är små i Kanada.

Om muslimer inte söker sig till Kanada eller inte klarar kraven vet jag inte, men tydligen fungerar Kanadas system ljusår bättre än Sveriges.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Varför lyckas Kanada när Sverige misslyckas?

 • compulsoryunion

  Sveriges Utlänningslag bygger på att ju farligare, sämre, mer avskydd, kriminell och sjukare den invasiva arten är, desto lättare få skyddsskäl genom mer trovärdighet att känner fruktan att vistas i hemlandet. 4 kapitlet.

  Gilla

 • per22

  Egentligen är det ”synd om” Kanada, som inte fått så många somalier. 😢
  Det måste bero på att Sverige har haft fräckheten att locka till sig de flesta, genom att erbjuda en garanterat kravlös livstids-försörjning.
  Ett koncept som verkligen tycks passa dessa arbetsskygga kulturbelastare.

  Gilla

 • Kattsand

  Det som skiljer är den politiska viljan.

  Gilla

 • Niklas R

  Ska man ha invandring ska man ha ett poäng system som Kanada.

  Gilla

 • OJ

  Kanada, väljer selektivt sina invandrare. MENA är inte aktuella, för de bidrar inte

  Gillad av 1 person

 • Toronto

  Kanada är ett av dom bästa länderna att bo i utan tvekan

  Dom har hjärnor kanadensarna

  Så enkelt är det o dom tar inte in araber o Afrikaner det ingen vill ha analfabeter

  Bor själv här underbart slippa skit landet Sverige

  Som bara blir värre o värre

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: