Man misstänkt för knivmord var dömd till fängelse men sprang lös på gatorna

VÅLDSVÅGEN. I fredags kväll knivjslaktades en man i centrala Göteborg. Två unga män greps ombord på en spårvagn och är misstänkta för mord.

En av männen som anhållits misstänkt för mord på en annan man på Odinsgatan i stadsdelen Stampen i Göteborg i fredags dömdes till fängelse i ett år och tio månader i hovrätten i februari, skriver Göteborgs-Posten, bakom betalvägg.

Domen föll i första instans i juli 2020 och handlade bland annat om rån, narkotikabrott, brott mot knivlagen och övergrepp i rättssak. Hovrätten gjorde sedan samma bedömning som tingsrätten.

I en tidigare utredning kom Kriminalvården fram till att mannen var i behov av vård och övervakning, och att det fanns ”förhöjd risk för framtida kriminalitet”.

Åklagaren i det första fallet säger att det är domstolen som beslutar om en dömd ska släppas i väntan på verkställd dom, och att det ”rent generellt” är ”otillfredsställande” att personer som dömts kan begå nya brott innan dess.

-Pettersson säger att en man dömd I tingsrätt och hovrätt för rån, narkotikabrott, brott mot knivlagen, övergrepp i rättssak med mera springer alltså lös och slaktar folk med kniv I Socialdemokraternas Sverige…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Man misstänkt för knivmord var dömd till fängelse men sprang lös på gatorna

  1. Ja visst, även Göteborg har många importerade våldsbrottslingar frigående på gator och torg. Då måste man fundera på andra mål för resorna i Sverige i sommar. Inga humanistiska skyddsskäl för svenskar i sikte.

  2. Finns med säkerhet hundratals liknande fall.Vad kan vi annars förvänta oss,i ett land under Anarki ?
    Har skrivit det tidigare, mördare och svårt kriminella går lösa på Abzurdistans gator !

  3. Men Morgan Johansson skryter ju om att han bygger Fängelser i rasande takt
    Hur vore det med stängda gränser riva upp Svenskt medborgarskap vid upprepad brottslighet och hyra in fägelseplatser i Nadra länder gärna närområdet dom ”flytt” ifrån

  4. Fängelserna är fulla. Vad ska staten göra. Och gränserna ska vara öppna. 100000 nya svenskar varje år. Bli 2% av dom brottslingar. En ruskigt spännande framtid vi har.
    Bästa av allt. Har man mördat i hemlandet så är det bara att skylla på att man är svagbegåvad så får man stanna. Kommer mordet fram i hemlandet så skyller man på dödsstraff då är man fri.

    • Skyller man på svag begåvning så får man stanna skriver Invandrare1957, och hur otroligt det än låter så är detta faktiskt helt sant, – har man så pass låg intelligens att man inte klarar att försörja sig själv, så får man stanna som ”alternativt skyddsbehövande”, enligt Migrationsöverdomstolens avgörande MIG 2018:6. Ur Migrationsöverdomstolens motivering (den asylsökande):..”har problem att fungera i vardagen”, och skulle vid ett ev. återvändande:..”ha betydande svårigheter att klara sin vardag och försörjning”. (Domen gällde en man som sagt sig vara deprimerad och lida av ”komplext posttraumatiskt stressyndrom”). Bakom domen stod förutom rådmannen tre nämndemän, två (S), och en (V).

      ”Förståndshandikapp ger rätt till asyl”:
      https://petterssonsblogg.se/2020/09/18/forstandshandikapp-ger-ratt-till-asyl/

      • Märkligt att de plötsligt har låg begåvning, de var ju raketforskare nyss.

Kommentera