Tågvärd misshandlades svårt av två syrier, löjliga straff och ingen utvisning

BROTTSLIGHET. Tågvärden Mattias Nasser arbetspass förvandlades till en mardröm när två unga män misshandlade honom brutalt. Han fick tre frakturer i ansiktet, men inom sig har han minnesbilder som aldrig försvinner. Nu är han besviken på tingsrättens dom. – Den skadar inte bara mig. Alla kolleger jag träffat har varit bestörta och ledsna över detta, det har skapat en stor osäkerhet, säger Nasser.

På många tåg finns en tyst avdelning där du kan sitta om du vill ha lugn och ro att avnjuta en god bok eller vila lite grann. I ”Tysta kupén” gäller:

 • Samtal ska inte föras
 • Mobiltelefoner ska vara avstängda eller i ljudlöst läge
 • Dator, musik- och mediaspelare ska användas med hörlurar så att ljud inte läcker till omgivningen.
 • Reser du tillsammans med barn så är det ditt ansvar att barnen visar samma hänsyn

Tågvärden Mattias Nasser klev in i tysta kupén på Skånebanan en eftermiddag i november – efter det förändrades allt. Klockan är strax efter 15.00 och Pågatåget ska strax ankomma till Bjuv när Mattias ber en tonårskille i den tysta kupén att sluta prata i sin mobiltelefon.

Övervakningsbilder visar hur de efter ett samtal lämnar kupén tillsammans. Samtidigt ringer den yngre killen en samtal till sin äldre bror som sitter i en annan del av tåget.

I en smal gång övermannar de Mattias, som är på väg till personalkupén. Vittnen ser hur männen matar ett 20-tal sparkar och slag mot hans huvud och kropp.

-Pettersson säger gärningsmännen, två syriska bröder dömdes nyligen vid Helsingborgs Tingsrätt Mål nr: B 8232-20 till löjliga straff.

 • Lillebror Hamza Alsamsam, född 2003, har svenskt och syriskt medborgarskap. Han har tidigare dömts för brott i Sverige. Hamza döms för våld mot tjänsteman till ungdomsvård.
 • Storebror Mohammed Alsamsam, född 2000 är syrisk medborgare och tidigare ostraffad i Sverige. Mohammed döms för våld mot tjänsteman till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst.

Bröderna ska solidariskt betala 17.238 kronor i skadestånd till tågvärden Mattias. Enligt uppgifterna från Skatteverket folkbokfördes bröderna i Sverige i oktober 2015.

Skattebetalarna får betala advokatkostnaderna med 91.000 kronor.

Ett bättre straff hade varit att låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Tågvärd misshandlades svårt av två syrier, löjliga straff och ingen utvisning

 1. En av anledningarna till att de kommer hit är att de inte ens kan uppföra sig hemma. Det finns åtskilliga kriminella som inte vågar vara kvar i ett land som faktiskt straffar brottslingar.

 2. Så ynkligt att det inte finns ord för det. Såna här individer hör knappt hemma i djungeln och definitivt inte i ett civiliserat samhälle. Svenskt rättsväsende är en stor skam dom skiter i brottsoffren.

 3. Våld mot tjänsteman gav ALLTID fängelse 2 till 6 mån. förr i tiden (på 80-90 talet) om man var 21 eller äldre.

  Fängelse för sk. ´´småbrott´´ är avskaffat, det är därför så mycket färre antal personer döms till fängelse (halvering) nu för tiden…samhällstjänst funkar INTE som avskräckning.

 4. När jag var ung och skulle åka tåg till Norrland för att åka skidor, steg en synnerligen ful Zigenarkärring med en kundvagn med en apa i.

  Nu kontaktade vi konduktören och berättade om detta.

  Nej inte nu igen !! sade han. Hon var tydligen ökänd på järnvägen.

  Hon blev avkastad från tåget vid nästa station med sin apa och kundvagn.

 5. Rådbråkning vore ett lämpligt straff, sedan in i bio-reaktorn med liken för bio-gas-utvinning.

  Jag brukar inte ha några problem att åka tåg med giltig färdbiljett och artigt visa upp den på förfrågan.

   • I Danmark har ju fattat och skickar hem dessa Putin har ju säkrat Landet , Säga vad man vill Men Ryssarna krossade IS och dom vill att Syrier återvände för att bygga upp landet men i Sverige behåller vi Gökungarna med X antal identiter vi har inte pengar för fattig pensionärer Svenska kyrkan vill inte ha språkkrav trots tolk kostnaden Tokskenar Vad är dett för lekstuga? Nu måste vi sätta ner foten. Rösta rätt nu 2022 och Kyrkovalet i september 2021 Federlay skall inte in dit ocj Antje Jackwelen skakk pensioneras

 6. Med dom politiska pajasfigurer som ska föreställa Tingsrättens
  domare är inget annat än stora skämt, om en sådan handling
  hade renderat utvisning på direkten så hade dessa fega kryp
  tänkt sig för innan dom gjorde om bravaden, men krypandet
  för Islam från Svenska myndigheter blir bara mer ynkliga.

  • Du är något på spåret Saft och bulle Korvgrillning Käpphästar hoppborgar och Pizza till gängledare fungerar inte Dom tar det som svaghet Ta hit Spetznas räcker nog med ett förband så är lekstugan över,

 7. Tänk på att det här är bara början. Vi visar svaghet vi skyddar inte våra kvinnor vi har ingen stolthet vi skyddar inte vårt land vi ger bort det. Dessutom visar vi att dom är smartare än oss med löjligt låga straff. Förstår ni varför det bara är början i förnedringen. Sen finansministern tvingar kvar våra gamla i förnedringen istället för att låta dom få bra liv utomlands.

  • Vilka krav ställer facket på arbetsgivare. Skall tågvärdarna tvingas att utgöra arbetsuppgifter som kan skada dem eller skall de begå tjänstefel och blunda.

 8. Vad är det för ena krakar som dömer? Ett rått överfall på tågpersonal skulle renderat dem varsin biljett hem till paradiset de kom ifrån, vilka signaler ger inte detta till resten av sekten.

  • På de ryska tågen finns alltid poliser med, så att tågpersonalen inte skall behöva ingripa mot våldsverkare och dylikt slödder, enligt artikel i DN förra året. Vore väl bra om man kunde hyra in sådana till de svenska tågen – de ryska poliserna backar inte för bråkmakare.

   • Finns det någon mening med att köra tåg där de flesta är vakter av olika slag?
    Enkel biljett hem eller beväpnade tågvärda med rätt att skjuta vid minsta antydan till olydnad.

 9. jag förstog det skulle bli så här.. Vid ”flyktingströmmen ”2015 fick ju alla resa gratis. det var är väldigt gullande och daltande tidningar skrev snyft repotage och dom stackars”barnen”läta man åka tåg och alla komminikation gratis, Klart som F-n dom anser det skall vara gratis nu med. Kräver man dom på pengar blir dom ”kränkta” och hedern måste upprättas . men vad vet jag med 42 års kundkontakt

  • Får skylla på att tangentbordet är från b -tema men jag blev så upprörd och skrev detta i affekt Därav stavfel

Kommentera