SD vill slopa del av barnbidraget

BIDRAG. Sverigedemokraterna föreslår i samband med vårbudgeten att flerbarnstillägget avskaffas, alltså det tillägget av barnbidraget som stiger ju fler barn som ingår i familjen, enligt GP.

Oscar Sjöstedt, Wikipedia

Pengarna ska istället betalas ut via ett skatteavdrag, men bara till föräldrar som arbetar, går på a-kassa eller får föräldrapenning.

Jag skulle vilja kalla det en integrationsreform och en jämställdhetsreform”, säger SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt.

-Pettersson säger att det är inte rimligt att allt det som har byggts upp av dem som bor i landet från första dagen ska delas med nyanlända och det borde gälla alla bidrag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “SD vill slopa del av barnbidraget

  1. Bidragen är för generösa. Jag känner folk som har arbetat med invandrare, och insett att flertalet invandrare ser sina barn som inkomst. Således – fler barn gör familjen rikare. Ett system som borde införas för begränsning av bidrag är att kontrollera utförseln av valuta från Sverige. Det finns många firmor som borde kontrolleras för valutautförsel.Samt mer av samkörning mellan olika myndigheter för att få en bättre kontroll på bidragstagarna.

  2. Vore intressant om någon som är insatt i bidragssystemen kunde ställa en kritisk fråga till Oscar Sjöstedt, om hur borttagandet påverkar socialbidragsnormen och redovisa det här.

  3. Arbetslösa som går på försörjningsstöd får ändå samma belopp på konto. Först räknar bidragshandläggare alla bidrag på inkomstsidan och efteråt betalar upp till riksnormen per capita.
    Lek lite med siffrorna här och glöm inte att det finns en massa utbetalningar till till bidragstagare (typ betalning för gasfaktura, barnomsorg, osv osv osv)
    https://www.socialstyrelsen.se/stod-i-arbetet/ekonomiskt-bistand/provberakning-ekonomiskt-bistand/#:~:text=Provber%C3%A4kning%20ekonomiskt%20bist%C3%A5nd%20H%C3%A4r%20kan%20du%20g%C3%B6ra%20en,matar%20in.%20Dina%20uppgifter%20sparas%20inte%20i%20systemet.

    Så förslaget antingen värdelöst eller rentav röstfiske…
    Har inte SD några sakkunniga?

  4. Det spelar absolut ingen roll för de som uppbär ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd.
    De får endå samma belopp men det betyder att kommunen betalar mer istället för FK.
    Dumt förslag. Spm förvaltare vet jag att socialbidrag beräknas efter riksnormen. Så att ta bort eller minska något bidrag från FK betyder förflytta kostnader från staten till kommuner istället…
    Trodde inte sådana idioter som inte kan basala kunskaper om välfärdsystem sitter i SD…

  5. Vad säger han som hade tre fruar, i tre lägenheter, med ett par dussin barn. Har SvT frågat honom, vad han anser om lägre bidrag för barn produktion. Han måste väl kompenseras på nåt sätt, eller vad säger DN om det.

    • Helt rätt.
      Sloppat del av barnbidraget kondenserad av ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd/socialbidrag från kommunen.
      Eftersom det finns riksnorm hur mycket man kan få för livet per person.
      Så förslaget är helt värdelöst

  6. Detta verkar vara ett konstruktivt förslag k linje med mina egna idéer.

    • Dumt förslag.
      De som aldrig jobbat får samma belopp ändå. Men från kommunen som socialbidrag

  7. Jag har länge förespråkat att återstarta Statens arbetslöshetskommission. Ni vet det som startades i samband med utbrottet av första världskriget och som kom till bruk i samband med den stora depressionen.

    Med slopade bidrag skulle systemet inte bara ”självfinansierat”, det skulle ha en ytterst hämmande påverkan på inflödet och högst troligt en ännu större på repatrieringen.

  8. Det är Sveriges skattesystem som har skapat det här. Var det slutet på sjuttiotalet när man tog bort karensdagen. Grabbarna på flyttsidan sjukskrev sig en vecka och åkte till Mallorca. Redan då såg man vissa som utnyttja systemet. Anledningen till att jag röstade ja till EU var att Sverige skulle vara tvungna att anpassa skatterna till en medelnivå i Europa. Men det blev helt tvärtom Europa började anpassa sig efter Sveriges socialdemokrati. Man undrar varför ett litet skitland. Eller handlar det om att man kan kontrollera medborgarna totalt med ekonomi. Titta på pensionärer omöjligt att höja pensionen. Man gör det lögnen. Men bidrag går bra bostadsbidrag så dom med lägst pension överlever. Är man en stolt pensionär då. Men höja pensionen så man får ett bra liv då får man stolthet. Ja och blir svårstyrda. Bort med alla bidrag det är den enkla lösningen. Då blir det arbetsmarknaden som styr invandringen. Vi får rätt invandrare som vill jobba i Sverige och bli svenskar.

    • På sjuttiotalet så sjukskrev man sig på semestern några veckor och då fick man mer betalt som sjukskriven och dagarna kvar(togs visst bort senare).
      Treskift(industri) förmiddagarna som var griskörningar(tungt manuellt, många arbetare), arbetarna såg körlistorna innan och sjukskrev sig den veckan, varpå folk fattades konstant förmiddagar .
      Då behövdes extra folk(som hade ledig vecka) med övertidsersättning, räckte med att jobba bara tre dagar så var lönen högre än normal tid.
      Många körde detta system så det saknades folk jämt förmiddagarna(ej helger)dyrare för företaget.
      Stafettläkare kör något liknande system(helger), som dom själva skapat för mindre arbetstid/högre ersättning?

  9. Endast etniska svenskar borde få barnbidrag, i det att vi har för lågt födseltal av enast 1,8

    Själv har jag dock bara bidragit med två vuxna män som arbetar.

    När jag skrev på Youtube att min kusin skaffat en unge med en Muselman från Levanten, så blev mitt inlägg omedelbart blockerat. Jag skrev inget annat om saken. Det var tydligen ytterst känsligt….

    • Jaså? Vad skulle hårt jobbande invandrarna få för sina skattepengar då? Tror du att vi är slavar åt er? Och det var faktiskt ni som fyller på landet med de som bara tär på ekonomin…

    • Bo. Otroligt dumt om endast etniska svenskar. Ska danskar, finnar, norrmän, ryssar, samer med flera som sköter sig nekas bidrag?

  10. Skönt att Oscar Sjöstedt och SD planerar att sanera de frikostiga bidragssystem, som lett till att tidigare regeringar slösat svenskarnas skattepengar på arbetsskygga invandrare.

    • man måste börja sanering med just EKONOMISKT BISTÅND. annars blir det bara förflyttning av kostnader från staten ( FK) till kommunen ( försörjningsstöd/ekonomiskt bistånd/socialbidrag)

Kommentera