Tiotusentals ryska soldater vid gränsen mot Ukraina

UTRIKES. Storbritannien är ”mycket oroat” över den ökade ryska militära närvaron vid gränsen mot Ukraina. Det sa premiärminister Boris Johnson under måndagen enligt AFP.

Rysk stridsvagn vid Ukrainas gräns.

I ett uttalande säger Johnson att han har varit i kontakt med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och att han under samtalet dem emellan försäkrade att Storbritannien står bakom Ukrainas rätt till suveränitet och territoriell integritet. Även USA har uttryckt oro och varnat Ryssland för ”provokationer” vid gränsen.

Ryssland har sagt att det rör sig om övningar men enligt Pentagon har Ryssland inte på förhand informerat om någon övning, vilket är brukligt.

Truppförflyttningarna har fått Ukraina att varna för att konflikten ut med gränsen kan blossa upp på nytt. Under dagen bad också Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Nato att snabba på processen för att göra hans land till medlem i alliansen. Enligt Zelenskyj är ett Nato-medlemsskap det enda som kan få slut på konflikten.

Donbass i Ukraina

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tiotusentals ryska soldater vid gränsen mot Ukraina

 1. Och hela världen tittar på, nästa gång anfaller Ryssarna oss och alla andra tittar på. NATO måste agera nu, och hjälpa Ukraina.
  Efter Ukraina kommer Estland, sedan Gotland.

 2. Ukraina mördar sina egna medborgare i östra Ukraina ! Inte konstigt att dom gör motstånd ! Man förstår ju varför folket i Krim VÄGRAR höra till Ukraina !

 3. Tusentals NATO soldater är nära den ryska gränsen och man vet aldrig när dom ska anfalla Ryssland.

 4. Citerar: ”…enligt Pentagon har Ryssland inte på förhand informerat om någon övning, vilket är brukligt.”
  Fråga: Måste Ryssland informera Pentagon på militära övningar på sin territorium?

   • Ryssland har rätt att genomföra militärövningar inom sitt område exakt när dom vill….Precis som alla andra länder…

 5. Har inte Ukraina någon feministisk genuscertifierad militär som de kan skicka fram?

  Varför gör Ukraina motstånd? De är.ju ändå kukturlösa barbarer. Ryssarna är mycket intressantare….

  Istället för att skramla med vapen kunde Ryssland skicka fram 10 milj ryssar som säger ”Asyl” vid Ukrainas gränsstation.
  Ukraina värnar väl om alla’s lika värde och asylrätten?

  • Finns väl ingen människa med vettet i behåll som skulle söka asyl i Ukraina, tvärtom, ukrainare har sökt asyl i Ryssland..i hundratusental ! INGEN har flytt från Krim, inte en enda männsika skulle fly från Krim till Ukraina !

 6. Och hur många soldater har NATO stationerade i närheten av hela Rysslands gränser?
  NATO är en krikshetsarorganisation som styrs av det militärindustriella komplexet.
  Redan President Eisenhower varnade i sitt avgångstal 1961 för att det militärindustriella komplexet kunde komma att bli styrande av USA:s utrikespolitik.

  • Bl.a. de baltiska ländernas försvar är helt beroende av Natoallierade. Utan Nato skulle de stå mer eller mindre försvarslösa. De vet hurdant det är att leva under rysk överhöghet och vill inte att det ska upprepas.

   • Kanske en stor del av balternas befolkning byggjobbar i bl.a. Sverige
    Exempel: Falu kommun bygger nytt RFSL-badhus med flex omklädningsrum,

    Allt material, betong prefab, kran och rysktalande manskap ”kommer från
    ” Lettland och Litauen

   • Ännu fler eller åtminstone lika många levde (och dog) under nazitysk överhöghet. Man bör därför skilja på tysk och nazitysk samt rysk och sovjetisk.

   • Levt under ryskt överhöghet? Balterna har levt under svensk överhöghet. Men visst är det konstigt, alla bekymrar sig för att Ryssland skulle invadera något av sina grannländer. Dom gör väl som USA, starta krig långt borta som Afghanistan, Irak, Syrien, Serbien, Libyen och Jemen. Stå upp för dessa folk, som lider under USAs överhöghet.

   • Judarna som en gång fanns i de baltiska länderna, VET hur det var att leva under balternas terrorvälde. I Estland mördade esterna alla judar och Estland blev de första ”Judenfrei” landet i Europa. I de övriga baltländerna gjorde man sitt bästa för att mörda alla judar också. Alla judar vet hur det var att leva som jude i Ukraina, speciellt anhöriga till de som mördades vid Babij Jar hösten 1941….

   • Finland har levt under rysk överhöghet, NO PROBLEMS ! Tvärtom, man fck prata finska i skolorna, det fick man inte under svensk överhöghet. Man fick sina egna pengar, det skulle aldrig ha skett under svensk överhöghet. Finland industrialiserades även under rysk överhöghet….

   • Är det inte lite konstigt framhäva att Finland indusrialiserades under ryskt inflytande, när någon industrialisering inte förekom i Sverige vid ryskt övertagande av Finland 1809.
    Sverige hade inga industrier mer än skogs och gruvindustri, vilket Finland också hade vid denna tidpunkt.
    Beträffande förtryckt befolkning så var det lika i de då båda svenska regionerna. Det vanliga ”packet” hade inte mycket att säga till om.
    Vad jag vet så fanns det inget förbud att prata finska i finland före 1809. Några skolreformer hade ännu inte beslutats vid den tiden

 7. Utan att försvara vad som sker på ryska sidan gränsen läste jag redan igår,att Ukrainas nye premiär-minister skulle sammanträffa med NATO-ledaren under Tisdagen !!
  I den rapporten som skedde framgick också,att USA via CIA,på nytt ville övertyga NATO-länderna,att ansluta Ukraina……
  Något tycks på nytt ske i frågan. Kanske finns det nya överskott av kanoner o, ammunition i USA ?
  Antingen har PK-pressen förtigit de ryska övningarna tidigare,eller har nyheten först presenterats idag,i samband med besöket i väst ?

  • Natos förste generalsekreterare, Lord Ismay, yttrade att organisationens mål var att ”hålla ryssarna ute, amerikanerna inne och tyskarna nere”.

   NATO har blivit ett verktyg för det militärindustriella komplexet. För att det ska överleva krävs att konflikter fortsätter.

   • Jfr Sveriges Radio: hålla rysktalande ute på byggarbetsplatser, hålla afroafrikanerna inne på p3, tyskarna nere på fabriksgolvet

Kommentera