Liberalernas vägval – socialdemokraterna spårar ur

INRIKES. På Liberalernas partiråd den 28 mars beslutade en överväldigande majoritet att partiet ska stötta en borgerlig regering vid nästa val. Beslutet fick statsminister Stefan Löfven att utmåla Liberalerna som ännu ett i raden av partier han fruktar ska äventyra Sveriges demokrati. I samma intervju prisade även statsministern vänsterpartiets demokratiska kompass, i ett utspel som på grund av sin regelrätta historierevisionism utlöste ett befogat medialt ramaskri.

Varför har reaktionerna på Liberalernas beslut blivit så starka? Varför är statsministern så angelägen att utmåla legitima partiers beslut som demokratifarliga – samtidigt som han försvarar ett parti som bevisligen faktiskt hyst totalitära ambitioner? Och vad händer med ett samhälle där den sittande regeringen utmålar oppositionen som demokratiskt illegitim?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Liberalernas vägval – socialdemokraterna spårar ur

  1. Varför är statsministern så angelägen att utmåla legitima partiers beslut som demokratifarliga?

    ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och att behålla den.” ~ Vilhelm Moberg (1898-1973)

    ”Makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut.” – Lord Acton, engelsk historiker och politiker (1834-1902)

    ” – det är i själva verket makten som attraherar korrupta, de kloka attraheras av andra andra saker än makt, – David Brinkley, amerikansk nyhetsankare och författare (1920-2003)

    Korrumperar makt?
    Forskare vid Universitetet van Tilburg i Nederländerna lät undersöka om personer som upplevde att det var legitimt att inneha makt svarade mer omoraliskt på frågor, vilket visade sig vara fallet och man brydde sig också mindre om vad andra tyckte om dem. Tillspetsat innebär resultatet att makt korrumperar, – om man själv tycker det befogat att man innehar makt.

    Forskning & Framsteg:
    https://fof.se/tidning/2010/5/artikel/korrumperar-makt

Kommentera