Stäng

Att hotas till livet på sitt jobb och livet som skådespelerska

INRIKES. Paula Ternström är regissör och skådespelerska. Paula blev dessutom känd för att ha pistolhotats av en högstadieelev när hon ryckte in som lärarvikarie. Christopher Jarnvall har under många år fört offentliga samtal med stora delar av samhället. Idag intervjuar han Paula Ternström på Sverigedemokraternas kanal Riks.

TIDIGARE 2021-01-23. Elev hotade lärare med skjutvapen

BROTTSLIGHET. Skådespelaren Paula Ternström vikarierar som lärare under pandemin. Förra veckan var en högstadieelev stökig och hon bad honom att sätta sig ned. – Då riktade han plötsligt ett skjutvapen mot mitt ansikte, skriver Paula på Facebook och i Dagens Nyheter.

Paula Ternström

Paula Ternström, har som så många andra kulturarbetare blivit av med alla uppdrag under pandemin. Därför beslutade sig Ternström för att vikariera som lärare under en period och förra veckan stod lektioner i spanska med en högstadieklass i Spånga på schemat. Där och då blev hon hotad av en elev ”Först tre dagar senare börjar jag landa i att en elev i årskurs 8 faktiskt riktade ett skjutvapen mot mitt ansikte när jag bad honom sätta sig ned”.

– Jag kan förstås inte svära på att det var ett riktigt skjutvapen, det kan ha varit en attrapp men jag upplevde det verkligen som ett skjutvapen. Han hade ett väldigt otäckt och konstigt ansiktsuttryck och det kändes nästan som han tyckte det var kul att skrämma mig. Jag hann knappt bli rädd och frågade om han hotade mig och då tog han snabbt bort vapnet.

Kort därefter drog ett falskt brandlarm igång via en mobiltelefon. Ternström berättar att hon tog hand om telefonen, men att ingen av eleverna ville berätta vem den tillhörde.

– När lektionen nästan var slut sprang killen med vapnet fram och tog telefonen och rusade sedan iväg. Som lärare är det svårt att göra något, tar jag tag i honom kan jag bli anmäld. Man har inga mandat att göra någonting.

För Ternström tog det ett tag innan känslorna kom ikapp och hon insåg vad hon faktiskt hade varit med om. Killen är 14 år och det händer antagligen ingenting. Skolan håller på att bli ”Flugornas herre”.

Ternström efterlyser en debatt om skolklimatet och lärarnas brist på mandat under utsatta situationer. – Jag anser att man borde ha ordningsvakter i skolan.

– Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Det är beställt, fast inte av mig….1974 var vi rikast i världen. 1975 beslutades att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle

Sverige håller på att gå sönder sa Löfven (S) vid valet 2014 och krävde förändring. Löfven vann valet och har haft makten sedan 3 oktober 2014. Socialdemokraterna satte upp tre långsiktiga mål: Att ha lägst arbetslöshet i EU, en skola i toppklass och bättre vård med minskade klyftor enligt SVT.

Undrar om S är stolta över resultatet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Att hotas till livet på sitt jobb och livet som skådespelerska

 1. Det är en följdverkan av att större delen av befolkningen är antingen mindre vetande och lättlurade eller blinda och döva.

 2. Det är sant lärarna har inget mandat och rektorerna fjäskar för föräldrarna.
  Föräldrarna klagar på lärarna, när de egentligen borde klaga på sina barn, eller fatta att just deras barn kanske inte är så begåvat.

 3. S bygger vidare i landet där 14-åringar hotar lärare med vapen i klassrummen och elever mördar andra elever. Där shoppande svenskar blir knivstuckna på allmän plats och ibland dödade för att de ser svenska ut. Det händer flera gånger i veckan rån, bränder, stöld, förstörelse och förnedring. Jag tror riksdagen släppt lös djävulen. Är det medvetet? Världen blir, som sagt var inte bättre om man medvetet förstör Sverige.

 4. Men vad säger han Steffe, håller på att gå sönder 2016 har det förbättrats? Har hans regeringar inte gjort någon förbättring på så många år?
  Skall vi låta honom fortsätta?
  Svaret blir NEJ i kubik?

 5. Troligen helt OK enl lärarförbundet så länge det är deras skyddslingar som begår dylika handlingar,

 6. Livet var bra mycket tryggare innan Steffe gjorde oss tryggare.
  ”Ett tryggare Sverige”, ”Ett starkare Sverige”, ”Ett bättre rustat Sverige”.
  Det finns ingen ände på produktionen av Floskler, när Storljugaren är i gång. Vet Skäms på dig, gubbe !!! Men desto lättare för honom att känna sig trygg… När han har något som folket saknar : Polisbeskydd, Säpo, Vaktpersonal, Skyddsvästar och Okritisk granskning av SVT.

 7. Ja, berörda myndigheter har blundat för
  verkligheten, de sista 30 åren. Steg för steg har skolvärlden förändrats. Makten
  gled sakta över fr lärarna till elever o
  föräldrar!!! Följden blev massor av elever
  som är nästintill oanställningsbara !
  Bra jobbat! Arma land

Kommentera

%d bloggare gillar detta: