D-vitamin kan skydda mot covid-19

PANDEMI. D-vitamin skyddar mot luftvägsinfektioner vilket även kan gälla för covid-19. Det konstaterar den hittills största sammanställningen av studier på området, där svenska forskare har varit delaktiga, rapporterar TV4 Nyheterna.

Mörka människor passar inte i solfattigt klimat.

Överlag så ser vi en skyddseffekt på ungefär tio procent, men tittar man på vissa undergrupper är skyddseffekten så stor som 40 procent, säger forskaren och läkaren Peter Bergman på Karolinska institutet, till TV4.

Tesen att brist på D-vitamin kan göra folk mer utsatta för luftvägsinfektioner, som till exempel covid-19, har funnits länge.

Forskare har nu gått igenom 43 studier med sammanlagt nästan 49 000 deltagare, samt gjort en egen studie. Många olika typer av luftvägsinfektion har studerats, men ännu inte covid-19.

– Covid-19 är en helt ny typ av luftvägsinfektion, ett nytt virus, och där vet vi ännu inte hur det ser ut. Men det finns alla skäl att undvika D-vitaminbrist, inte minst för att skydda sitt skelett, men även för att skydda mot andra luftvägsinfektioner, säger Peter Bergman till TV4.

Överviktiga, äldre, personer med mörk hud, gravida eller personer som av någon anledning sällan vistas ute, löper större risk än andra att få D-vitaminbrist och måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av vitaminet, råder Peter Bergman.

Om D-vitamin på bloggen…

-Pettersson säger att för personer med mörk hud är det bästa att flytta till länder med mer sol.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “D-vitamin kan skydda mot covid-19

  1. Att kalla propagandamakare för journalist, är en förolämpning mot äkta journalister.

  2. D-vitaminbrist (är/ger hormonbristtillstånd) påverkar massor av förlopp i kroppen negativt.
    Följderna är sjukdomar i andningsorgan, hjärta, cancersjukdomar, håglöshet, depressioner, fosterskador, permanenta inlärningssvårigheter. Vid influensatider blir de med svåra brister lättare sjuka o oftast med värre symtom.

    Att äldre som får dålig kost o tillbringar mycket tid inomhus (många gånger ofrivilligt), mörkhyade människor och överviktiga har D-vit.brister är känt sedan länge.

    Så, även när Covid-19-smittan avtar finns de ovan nämda sjukdomsriskerna kvar.
    Jag tror inte många invandrare förstår den risk de utsätter sig och sina barn, barnbarn för. På sätt och vis är det viktigt med information och hjälp till återvandring för stora grupper bl a just
    p g a de brister som uppkommer här med kroppsliga och kognitiva negativa följder.

    Äldre”vården” är också viktigt reformera och inte som nu låta ex hemtjänstpersonal gå (springa) till så många människor som de gör (detta har varit känt politiskt i åratal)
    då smittoriskerna ökar.

    Dr John Campell på Youtube har information kring D-vit. och hälsa.

    • Det är väl känt att dagligt intag av D-vitamin, C-vitamin, zinktillskott (ev selentillskott), samt malariamedicin, efter 10 dygn hindrar infektion i Covid-19. Mulliga personer dubbelt D-vitamin. Dagligt intag. Se på Taiwan, Uganda delar av Nigeria.

      Däremot vaccin mot Covid-19 framställt med genmanipulering snarare skadligt för upprätthållande av imunförsvar mot Covid-mutationer resp andra virus inom corona-familjen. Välj vaccin, som garanterat INTE är genmanipulerat. Risken finns att genmanipulerade vaccin genom att gynna överlevnad av muterade corona-virus utlöser ”den verkliga pandemin”. Det är få organismer det är så olämpligt att bekämpa med vaccin, som corona-familjen av virus. Corona-virus tillhör de organismer på jorden som muterar oftast. Dessutom är covid-vaccinerade personer fortsatt smittbärare, men blir inte själv insjuknade. Vaccinpass innebär alltså legaliserad smittspridare eller legaliserade mördare.

  3. Det räcker med att se hur folk ser ut där solen och ekvatorn finns. Försök att påtala detta enkla faktum så stämplas man i Sverige som rasist.

  4. Säkert en av anledningarna till att vi aldrig får reda på fördelningen över vilka det är som mdör, ja gamla och multisjuka, men jag tror att rätt många som kommit hit är i majoritet av dem som dör, i brist på D-vitamin .

    Lars Bern har påpekat detta med D vitaminer i ett år och fått medhåll av icke politiskt korrekta läkare.

  5. Det är gamla nyheter. Vitamin C,D och zink verkar fungera bra mot Corona.
    Det som gör det ännu mer trovärdigt är att LCHF doktorn Annika Dahlquist rekommenderat det och ännu en gång blivit av med sin läkarlegitimation.
    För er som inte kommer ihåg så blev hon av med sin legitimation för att hon rekommenderade diabetespatienter att äta fet och kolhydratfattig kost. Numera har socialstyrelsen skrivit om sina rekommendationer som Annika förespråkade.

  6. Det har ju Lars Bern sagt hela tiden. Hittills har dom sett ner på Lars Bern. Men nu börjar dom ta fram forskarrapporter. Undra hur det vore om journalister började jobba och lägger fram det som läggs under deras näsa av någon annan. Informationen är ju inte speciellt svår att hitta med referenser till forskare o allt. Men journalister har blivit lata o bekväma och kompisar med makten.

    • Blanda inte in journalister, då blir det bara galet.
      Deras jobb är att vilseleda folket.

Kommentera