Stäng

2-0 till bortalaget vid mordförsök på svensk pojke

VÅLDSVÅGEN. Borås tingsrätt har i dag dömt två ungdomar för försök till mord på en jämnårig klasskamrat. Påföljden har bestämts till sluten ungdomsvård. Ungdomarna och deras vårdnadshavare ska också betala skadestånd till målsäganden.

Den 9 oktober 2020 vid lunchtid kom ett larm in från en person som hört skott avlossas i området Frufällan utanför Borås. En stund senare larmade en annan person SOS om att en 16-årig pojke blivit skjuten, simmat i sjön och tagit sin tillflykt till hennes hus. Polis och ambulans mötte upp på platsen. Den skottskadade pojken konstaterades vara skjuten i bröstet och fördes till Södra Älvsborgs sjukhus. Skjutningen ägde rum ute på Vikåsaudden vid sjön Öresjön.

Åklagaren åtalade två jämnåriga klasskamrater till den skottskadade pojken för brottet. De har förnekat brott. Åklagaren har åberopat såväl teknisk som muntlig bevisning.

Tingsrätten har kommit fram till att den bevisning som åklagaren har lagt fram i målet är så stark att det är ställt utom rimligt tvivel att det är de två åtalade personerna som tillsammans och i samförstånd har försökt döda målsäganden. Brottet ska enligt tingsrätten bedömas som försök till mord. De tilltalade döms även för annan brottslighet.

Tingsrätten konstaterade att straffvärdet för gärningarna egentligen motsvarar 16 års fängelse. På grund av de dömdas ålder krävs det dock ”synnerliga skäl” för att döma dem till fängelse, enligt domstolen, som istället väljer ungdomsvård som påföljd.

Tingsrätten har med beaktande av de tilltalades ålder bestämt påföljden för den samlade brottsligheten till sluten ungdomsvård i 2 år och 8 månader för var och en av dem. Ungdomarna och deras vårdnadshavare ska också betala skadestånd till målsäganden.

Borås tingsrätt Mål: B 3407-20

-Pettersson säger att de unga gärningsmännen har sina rötter i Mellanöstern men är svenska medborgare. Offret lever under hot och har ett begränsat liv.

TIDIGARE 2021-02-21. Två unga män åtalas för mordförsök

VÅLDSVÅGEN. Nu väcks åtalet mot de två tonåringar som är misstänkta för mordförsöket vid Frufällan, Borås.

Fredagen den 9 oktober blev en 16-årig pojke skjuten i bröstet i Frufällan strax norr om Borås. Den skjutne skadades svårt och flydde ner i vattnet där de misstänkta sköt efter honom ytterligaren en gång. Han tog sig, delvis genom vattnet, till ett hus där han fick hjälp. Händelsen inträffade mitt på dagen, vid 12.30-tiden och flera vittnen som befann sig i motionsområdet har därför kunnat höras i polisutredningen.

Vi har delvis genom vittnesuppgifter från platsen och närområdet fått en bra bild över händelseförloppet, säger Stina Frenning, förundersökningsledare i polisområde Älvsborg.

Totalt har ett 50-tal förhör hållits under utredningen. De tekniska bevisen består bland annat av dna, övervakningsfilm, analys av mobiltelefoners positionering och spår på hylsor. Det vapen som användes vid skjutningen, har ännu inte återfunnits av polisen. Enligt bekräftade uppgifter är det ett hemmabyggt vapen.

Vi har sökt i terrängen med personal och metalldetektorer samt med vapenhundar. Vi har även sökt i vattnet med dykare, men inte lyckats hitta vapnet, säger Stina Frenning.

Under polisarbetet med den här utredningen, uppdagades fler brott, vilket gör att det väcks åtal mot sammanlagt nio misstänkta personer. De brottsrubriceringar som är aktuella är försök till mord, rån, grovt vapenbrott, grov misshandel, främjande av flykt och ringa narkotika brott.

Polisen

-Pettersson säger att de båda misstänkta är svenska medborgare med bakgrund i Mellanöstern…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “2-0 till bortalaget vid mordförsök på svensk pojke

  1. Att dom 2 gärningsmännen skulle vara 16-17 år håller jag för totalt osannolikt. lägg till 10+ år kolla hårfästen och skäggväxt

    1. Är det de två på bilden instämmer jag med dig… Dessa måste vara uppåt 25-30 år !!

      1. Enligt fria tider är det dom Denna Dom måste överklagas och deras asylansökning bör kollas upp. en blind måste väl se dom inte är 16-17 ??

Kommentera

%d bloggare gillar detta: