Hit går våra 150 miljarder

EKONOMI & SKATTER. Förra veckan beslutade Sveriges Riksdag att rösta ja till EU:s coronafond på 8000 miljarder kronor, varav Sveriges del är 150 miljarder. Endast SD och V varemot. Finland har tidigare gjort försök med medborgarlön, utan önskvärd effekt. Nu har Spanien på rekordtid lanserat en basinkomst, efter larm om utbredd fattigdom i coronakrisens spår. – Från början var det ett jättehårt motstånd från oppositionen, säger SVT:s utrikeskorrespondent Katia Elliott i juli 2020.

Basinkomsten kan uppgå till uppemot 12.000 kronor i månaden. För att söka bidraget måste man vara mellan 23 och 65 år. – Regeringen har räknat ut att det är 850.000 hushåll som kommer att ta del av det här, drygt 2,3 miljoner spanjorer, säger Katia Elliott.

-Pettersson säger att Finland tidigare har genomfört ett experiment med medborgarlön, men när studien avslutades visade det sig att arbetslösa varken fick mer jobb eller högre lön.

Det är så vitt jag begriper en form av socialbidrag och det är upp till spanjorerna att besluta om, men jag begriper inte varför Sverige ska vara med och finansiera detta. 12.000 kronor är mer än vad många svenska pensionärer har i månaden.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Hit går våra 150 miljarder

  1. 12.000 tusen i medborgarlön för spanjorerna, låter som rena drömmen, jag får i pension netto per månad 8.499 kronor. Jag fick en höjning med 68 kronor i månaden från januari, det är 816 kronor på ett år! Stefan Löfven fick en höjning på 4.000 tusen i månaden! Sen står den där fåntratten och beklagar sig över att inkomstklyftorna ökar! Löfven fick alltså en höjning med 48.000 tusen år år från en lönenivå som är runt 170.000 tusen i månaden. Socialdemokratisk fördelningspolitik i ett nötskal.

  2. I SVT-reportaget rapporter journalisten Katia Elliot om att Spanien inför medborgarlön för c:a 850 000 hushåll. Antalet som kommer att ta del av det uppgår till drygt 2,3 miljoner spanjorer.

    I Sverige får inte bara svenska medborgare ut pengar utan också motborgare utan svenskt medborgarskap som uppehåller sig här olagligt. Dessa lyfter ersättningar från de svenska skattefinansierade välfärdssystemen.

    Det har redan tillämpats i Sverige t ex för de tusentals som ägnat sig åt studier enligt den s k ”gymnasielagen” Så har redan skett under många års tid bakåt.

    I den ”stormrika” miljard-bidragstagande kommunen Malmö styrd av Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) letar man t o m upp bidragstörstande s k ”migranter” från när och fjärran, vilka uppehåller sig olagligt där och man delar generöst ut bidrag till dem från den kommunala skattekassan …

    https://3.bp.blogspot.com/-ZyK9LJf2oXc/WVkDDbveqaI/AAAAAAAAGLE/b_N4jVxA-ZEvFVJRVTvVlahhZF6WqjRpACLcBGAs/s640/SlosaLOW.jpg

    Jeander

  3. 16,4 MILJARDER kommer det att kosta när Spanien skall starta ett Film Mecka i sitt land, då kommer dom där 750 Miljarderna Euron väl till pass för deras nya verksamhet. Europa kommer att leka bort våra hårt förvärvade 150 Miljarder. Man får hoppas på att det inte går igenom.

  4. Damberg hälsar att det är bra för Sverige att vi är med i EU och ger bort våra inkomster. Då kan Spanjorerna köpa produkter från Sverige som de betalar med våra egna pengar så vi kan skänka bort dem en gång till.

  5. Har Ungern, Polen och Tjeckien verkligen gått med på det här?
    Att våra dumskallar till politiker gått med på det hela är ju bara en förlängning av den socialistiska grundidén, den som är lat och dessutom missköter sig ska ha hjälp.
    De skötsamma får stå för fiolerna.

  6. Vi får återgå till sexdagars vecka, de där nere vid medelhavet kommer att få fyradagars vecka, Sverige är humanistisk stormakt, säger Löfven. Själv kommer han att ha råd med villa i Spanien och trygg pension på ca sextiotusen plus i månaden, kanske närmare hundra tusen. Mens vi får jobba till 75 och gräva i soporna efter tomburkar att dryga ut pensionen. Det är solidaritet, svensken måste bara inse det. Tänk på det, nästa gång han säger att vara solidariska, det innebär att slava åt dom som säger det, och deras kompisar i EU.

  7. Tänk om man hade 12000/mån. Många
    40talister som har under 10 000m.
    Men de har ju jobbat sedan 16 årsåldern.
    Sverige är rikt, ….stämmer bra , men inte
    för dem som jobbat ihop rikedomen.
    Arma land

  8. Bort med Socialdemokraterna och låt ANSVAR RÄTTVISA och främst FÖRSTÅND råda.

    Detta är landsförräderi på hög nivå!

    Socialdemokraterna låter dina nära lida.
    Du kan avgöra.
    VAL 2022 FÖR SVERIGE 🇸🇪

  9. Gör som jag. Dra från skiten. Politikerna som styr i det de gjorde till ett bajshål av biologiskt avskräde är onda människor. Inte nog med detta, >80% av befolkningen är totala idioter. Inte ens de som företräder folket via alternativa medier, bloggar etc har förstånd nog att genomskåda vad det är som sker, vilka som egentligen styr utan fortsätter att basunera ut alla lögner ohejdade. På köpet får du sinnesfrid, ingen kriminalitet, inga araber eller negrer, fint väder och riktig sommar 7 månader om året och kommer dessutom få tillbaks lite av de skattepengar som du bestulits på om denna stöldfond blir verklighet.

  10. Ja då är det ju bra att svenska skattebetalare GER BORT 150 miljarder till konkursländerna i Sydeuropa. Över 300 000 fattigpensionärer i Sverige kan dock bara räkna med höjda skatter på de redan svinhöga tjuvskatterna på över 30% på sina pensioner. Den svenska feminist-muslimska regimen verkar mest bestå av idioter. INGA krav på att länderna i Sydeuropa höjer skatterna till samma nivå som i Sverige, INGA krav på höjd pensionsålder i dessa länder, INGA krav på att Italien säljer av sin guldreserv, som ju är världens 4:e största ! Här kan man snacka om totala idioter i den svenska riksdagen….

  11. Det spanska partiet ”Mas Pais” lade fram ett förslag om 32 timmars vecka, och det är väl till detta som EU pengar ska bidra till? Detta ska tydligen göra Spanien mer konkurrenskraftigt och öka företagens produktivitet? Wow – tänk vad mindre arbetstid kan medföra! Partiet är ett modernt, grönt, feministiskt och för ”hållbarhet”! Vi har ju erfarenhet av ett röd/grönt block i Sverige som har misslyckats i alllt de företagit sIg! I stället för ”hållbar politik” borde det kallas ”destruktiv”?

  12. Italienare och spanjorer är dåliga på att hålla i pengar.
    Dom kan jobba ihop sina miljarder själva.
    Det är väl inga u länder.
    Bara slöa och vana att få allt i bidrag från eu.
    Ta i och jobba lite istället för siesta är vad som gäller.

  13. Idag ofödda Bebisar får börja sin tid här i landet skuldsatta
    på grund av dessa aningslösa politiker.Jag kan inte förstå
    att dom vill bli ledare för Svenska folket när det är andra
    länders människor dom tänker mest på?

  14. Inte nog med att vi har 600 000 invandrare som lever på sosialhjälp nu skall vi se till att Spanjorerna kan få medborgarlön och Italien som har enligt uppgift den 3dje störsa guldreserven i världen o Grekland som aldrig skött sin ekonomi plus ca 45 milijarder som Sida skall ge bort till korrupta länder. Jag får mardrömmar när man tänker på mina barn barn. Stefan har du fattat vad du ställt till med just det KATASTROF……..

  15. om hälften av Sveriges befolkning förvärvsarbetar så är detta 30000 kr/person. som ska betalas till socialbidrag i Spanien och Italien.
    Det är så här S-regeringen står upp för Sveriges löntagare.

Kommentera