Medier kollapsar utan Trump – faller med 45 procent

MEDIA. Amerikanska medier har vaknat till en ny verklighet efter Donald Trumps uttåg från Vita huset. Eller som den nu tidigare presidenten en gång sa: ”Tidningar, tv och alla typer av medier kommer att kollapsa om jag inte är där. För utan mig kommer antalet tittare att sjunka”, stod det 2017.

Donald Trump by Gage Skidmore

I

Till stor del har Trump rätt. Enligt Washington Post blöder stora amerikanska medier nu och tappar massor men läsare och tittare efter att Donald Trump gick i pension i Florida.

Det har hänt efter en period där det annars har gått åt andra hållet under det senaste året: Coronapandemi, Black Lives Matter, presidentkampanj och slutligen attacken mot kongressen.

Sedan dess har till exempel de tre största rikstäckande TV-stationerna kunnat se TV-tittare sippra bort.

Den hårdast drabbade är CNN, som annars överträffade konkurrenterna i januari och blev den mest sett i USA, men fem veckor senare är 45 procent av tittarna på bästa tid borta.

På MSNBC har tittartalet minskat med 26 procent.

Under tiden har den Trump-vänliga TV-stationen Fox News ’bara’ fallit med sex procent, vilket innebär att den nu igen är landets största.

Läs vidare på Berlingske…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Medier kollapsar utan Trump – faller med 45 procent

 1. Den svenska mediebevakning av Biden är i princip obefintlig trots alla hans ”missöden” med att glömma bort namnen på ministrar och till och med namnen på hans egna barnbarn. Hade Trump glömt namnet på försvarsministern (som är svart) så hade journalisterna blivit galna och skrikit rasism.

 2. Ja, tom jag tyckte att det var en slags underhållning att läsa om Trumps fantastiska uttalanden.

 3. Tror det är lika illa hos SVT men dom ljuger om att dom har väldigt högt förtroende hos folket, ja gör man själv undersökningarna, så kan man
  få fram ett sådant resultat

  • Jo det stämmer Tony
   SVT reportrar har störts förtroende bland olika Journalister
   Bara en yrkesgrupp har sämre förtroende än Journalister.
   Längst ner på skalan ligger Bilhandlare
   Så kontentan blir Bland de med näst sämst förtroende så har SVT journalister störst förtroende
   Det påminner mig om när USA och Sovjet skull ha en bil tävling mot varandra på 60 talet. När USA van så kunde man läsa i Pravda Sovjets bil kom på andra plats och USA bil kom näst sist

Kommentera