MP vill att du ska betala fyra olika skatter för en elpryl

SKATTER. Fyra skatter på en enda elektronikvara. Det blir resultatet om MP inför en ny ”Robin Hood-skatt”. Det menar skatteexperter som fplus har talat med. ”Att lägga på ytterligare skatter som gör produkter dyrare är knappast vägen framåt. Den här typen av produkter förbrukar allt mindre el vilket visar att utvecklingen går åt rätt håll”, säger skatteexperten Robert Lönn till fPlus.

Språkrören Märta Stenevi och Perbolund. Bild Miljöpartiet

Kritiken låter inte vänta på sig när Miljöpartiet nu vill införa en ”Robin Hood-skatt”, högre skatt på elslukande produkter och lägre skatt på de som är energieffektiva. Enligt de som fPlus har pratat med är skatt på skatt inte är rätt väg att gå för att skynda på klimatomställningen.

Michael Witting, skatteansvarig på Telenor är kritisk till att lägga ytterligare en skatt på de mobiltelefoner, routrar och tv-boxar som företaget säljer ihop med sina abonnemang. – Det blir bara fler och fler olika skatter och avgifter på dessa varor. Risken är att man påför komplexitet och administration utan att nå miljömålen. Vi tror på enkla raka lösningar med tydlig effekt, säger Witting.

Som exempel på en skatt med oklar effekt nämner han kemikalieskatten som infördes 2017 på vitvaror och hemelektronikprodukter som innehåller vissa flamskyddsmedel för att minska mängden av ämnet i svenska hushåll. En utredning som Skatteverket gjorde förra året visar att den önskade effekten har varit ytterst begränsad, men att skatten har fört med sig en tung administrativ börda för företagen.

– Kemikalieskatten tynger utan att uppnå sitt syfte, säger Michael Witting.

Skatteverket konstaterar också i sin utredning att det var komplicerat och kostsamt för företagen att få fram information om en varas kemiska innehåll. Michael Witting förklarar att det är svårt för Telenor att påverka leverantörerna eftersom Sverige är en så liten marknad. – De försöker verkligen ta fram informationen som vi vill ha men det är inget som vi kan kräva. Vi har inga egna labb där vi kan testa vilka kemikalier produkterna innehåller och leverantörerna ställer ju inte om bara för oss och den svenska kemikalieskatten.

Läs vidare på fPlus…

-Pettersson säger att Miljöpartiet är bra på att uppfinna nya skatter, alltså kostnader för Sveriges befolkning och varför denna ska kallas Robin Hood-skatt är obegripligt. Robin Hood tog från de rika och gav till de fattiga. Miljöpartiet tar från alla och slösar bort…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “MP vill att du ska betala fyra olika skatter för en elpryl

  1. Kan det inte införas en skatt på alla förslag från MP. Ju tokigare och mer verklighetsfrämmande det är ,ju högre skatt. Skatten ska betalas av Mp själv. Inte ges till någon som inte har med dom att göra. Och MP ska inte få delta i beslutet om skatten eftersom dom är jäviga. Men det borde gå igenom eftersom MP gillar höga skatter på allt möjligt.

  2. Administrationen kostar antagligen mer än de ökade skatteintäkterna. Inför straffbeskattning på miljöpartister!

  3. Jag ser att amazon har en reklam illustrerad med vindsnurror till pratet om att de tänker på miljön. Får kräkkänsla då svenskarna subventionerar deras el. Det är ok mp?skäms på er!
    Då Kamprad dog kallade de honom nazist. Ikea är sågspån hoppackade till skivor som blir möbler. De har certifierad allt trä.
    Finns det ingen stolthet i kroppen?ära den som äras bör.
    Låt ingenjörerna och teknikerna jobba på utan värdegrund intersektionalitet feminist trams.
    Låt dem jobba ifred! De är majoritet vita män. So what?
    Att vara så hatisk och nedlåtande mot arbetare och tjänstemän i privat sektor är förödande.
    Vem ska försörja er?vi bönder är ju miljösvin. Skogsind med. Lycka till!

  4. Miljöpartiet och dess samarbetspartier är i desperat behov av skatteinkomster för att finansiera folkutbytet i detta land, eftersom ett fåtal av de importerade har kommit hit för att arbeta och bidra till välfärden.

  5. Skulle gärna betala en extra skatt om det hade garranterart att
    detta sjuka idiotparti hade sparkats ut från maktens korridorer.

  6. Att nyare elprylar är mindre elslukande än äldre är sant, men låt oss själva bestämma när vi ska byta ut de ännu fungerande äldre.
    Det är också ett faktum att de äldre har längre livstid än de nyare generationerna, så de man tjänar på gungorna förlorar man på karusellerna.
    Politiker skall inte lägga sig i för mycket, och framförallt inte lägga pålagor för att ta in skattepengar för att dölja sina egna ogenomtänkta handlingar som en allt för stor och okontrollerad invandring.

  7. Mest el-slukande lyxprodukter är väl Amazon, Facebook och Googles serverhallar som står i Sverige och är i praktiken skattebefriade. Samtidigt som det drog in ett hundratal arbtetstillfällen till Sverige totalt.
    Dem kan ni straffbeskatta men icke. Det är den lilla människan som vill kunna bo i ett uppvärmt hus, äta varm mat som förvarats i kyl/frys samt vill kunna transportera sig till sitt arbete som ska straffas. Sen har man mage att kalla detta för Robin Hood-skatt när det i själva verket handlar om stöld från de mindre bemedlade för livsnödvändigheter.

    • Stöd inte Amazon, Facebook och Google. Stöd den lokala handeln i stället. Jag brukar handla hos Sport-Bertil. Det är lite dyrare och jag har det inte så gott ställt. Men ändå. Jag köpte en varm och skön jacka i höstas. Den gamla hade hängt med i 20 år. Gissa var jag köpte den gamla?

      Den affären har funnits så länge jag kan minnas. Sönerna har tagit över. Affären har hållit stängt en dag under drygt 50 år. Det var när det var Sport-Bertils begravning.

  8. Den här typen av produkter förbrukar allt mindre el vilket visar att utvecklingen går åt rätt håll”.== ”Pudelns tjäran” Staten vill fortfarande få in sina skattepengar så räkna aldrig med att det någonsin kommer att bli mer över i plånboken !!!!!

  9. Drar inte elbilar och elcyklar mycket el? Något att ha i åtanke när det är dax för den där skatten.

  10. MP kan aldrig få nog av skatter. Skattebetalarna ska ha kvar ett minimum
    av pengar när skatten är betald (själva har
    de höga löner o många extra förmåner. )
    De lever i en fantasivärld. De begriper inte
    att många ensamstående, låglönare,
    fattigpensionärer lever sina liv i skuggan
    av fattigdom.! Det här är i Sverige! Arma land.

  11. Höj spärren till 10 % så slipper vi alla dessa små skitpartier som har vansinniga ideer och bara ställer till elände. 5 partier skulle åka ut då och allt skulle bli enklare. Helt sjukt att ett parti som har 4 % kan få driva igenom idiotiska ideer som 96 % av folket inte vill ha. Detta måste få ett slut. HÖJ SPÄRREN TILL 10 % NU. 👍👍

  12. Nu lappar och lagar regeringspartierna i panik .
    Pengar ska in till vilket pris som helst .
    Elskatt , Portugalförmån skall bort , fastighetsskatt, förmögenhetsskatt. Allt för att dölja jättehålet invandringen skapar .
    Men det kommer inte att fungera.
    Kraschen står för dörren .
    Först Malmö sedan resten av Sverige.

  13. Vissa människor lever på att hitta på skatter………
    Andra jobbar ihjäl sig för att klara av att betala dom…….
    Allt för att betala invandringen……. bedrövligt är vad det är.
    Och när det gäller mp sko sig själva.

Kommentera