Det är invandare från Mellanöstern och Nordafrika som kostar


INVANDRING & EKONOMI. Som ni vet och vi påtalat många gånger är det skillnad på folk och folk. Vi har sällan problem med folk från Kina, Indien, USA eller Norge. Problemen kommer från de så kallade MENA-länderna, det vill säga Mellanöstern och Nordafrika samt Pakistan och Turkiet, alltså muslimska länder.

Nöjd Menait kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt.

I Sverige förbjöd den socialdemokratiska regeringen av någon anledning år 2002 Kriminalvården att registrera etnicitet och religion. Nu registreras bara svenska och utländska medborgare. Så en somalier med svenskt medborgarskap registreras som svensk. Det gör att det blir svårt att sätta in åtgärder på rätt ställe.

I Danmark är det annorlunda. Där undersöks sysselsättning, brottslighet, belastning på socialförsäkringarna med mera per folkslag.

Under 2017 kommer icke-västerländska invandrare och deras ättlingar att ha en nettokostnad på de offentliga finanserna på 33 miljarder DKK, det motsvarar 48 miljarder svenska kronor och som vi vet har Danmark en betydligt lägre invandring än Sverige.

Det är stora skillnader i nettokostnaderna bland icke-västerländska invandrare beroende på bostad och ursprungsland. Västerländska invandrare och deras ättlingar bidrar positivt till de offentliga finanserna med 7 miljarder. DKK under 2017.

De viktigaste slutsatserna i analysen är:

 • Invandrare och ättlingar uppgår till en nettoutgift på offentliga finanser på 26 miljarder DKK 2017.
 • Västerländska invandrare och ättlingar bidrar positivt till de offentliga finanserna med 7 miljarder DKK.

Läs hel rapporten från juni 2020…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Det är invandare från Mellanöstern och Nordafrika som kostar

 • Guest

  I Danmark pratas det mer om danskar med västerländsk bakgrund och danskar med icke västerländsk bakgrund. I det nya Sverige är alla svenskar enligt etablerade media oavsett om man kom till landet igår eller bott här i flera generationer. Hade vi slopat utrikesfödda och inrikesfödda så hade det sett mycket värre ut i vårt land. Vi behöver i grunden ny rättspolitik och politiken behöva göras om i grunden för möta det nya Sverige. Medborgarskapet borde vara lättare dra in vid till exempel samhällsfarliga brott, terror resor och att man är med i en terrorist organisation

  Gilla

 • Rädd

  Visst skall vi hjälpa till men våra pensionärer bordekomma först till grytorna.

  Gilla

 • Rädd

  Tino Sandandaij är nu körd, förstår inte hur svenska ansvariga utgivare fungerar och om han gör det, så struntar han i det.
  Synd han hade en del intressanta synpukter.

  Gilla

 • rustibus46

  Tänk vad allt det här kostar. Bidrag, sjukvård, tolkning, polis/rättsväsendet etc.
  Utan dessa hiskeliga kostnader skulle
  skola, vård, pensioner, bostäder etc etc
  utan prut få tillräckligt. Vi skulle dessutom
  kunna sänka skatterna. Det här kommer
  naturligtvis inte att hända, men än så
  länge får man drömma. Arma land

  Gilla

 • Kungen

  Logisk slutsats : Ut med dom och släpp inte in nya från dessa skitländer. Detta är ju inga nyheter för den som haft ögonen öpnna de senaste 20 åren….

  Gilla

 • Ourgon2

  Jag kollade grafiken och kom till en annan slutsats: det är inte faktum att migranter kommer från ett västligt eller icke-västligt land som är en indikator för deras bidrag eller kostnader till samhället. Vad är det då? Vad skiljer en migrant från det icke-västliga Indien eller Kina med en från det mycket närmare Turkiet?

  Svaret verkar vara att nästan alla som kostar samhället kommer från islamitiska länder medan de som bidrar, i alla fall i den här grafiken, samtliga kommer från icke-islamitiska länder. Det är möjligt att de är muslimer (det finns en hel del i t.ex. Indien) men deras nationella kultur präglas inte av islam. Vad är det som gör att migranter från islamitiska länder inte bidrar, är det att de helt enkelt inte passar i icke-islamitiska samhällen? Är det att kunskapsnivå i de länderna är för lågt för att passa till högteknologiska ekonomier som den danska eller svenska? Är det att de kommer hit för att sprida islam och leva på bidrag? Hur som helst, nästan alla som kostar kommer från islamitiska länder medan alla som bidrar kommer från icke-islamitiska länder.

  Gilla

 • grebom5

  Det finns naturligtvis ryssar som är brottslingar liksom vi har svenskar i samma kategori.
  De jag kommit i kontakt med är som vilken skötsam svensk som helst, kultur liknande våran gör att de liknar oss.
  Multikulti är av ondo så länge alla får leva efter sitt hemlands bristfälliga även här.

  Gilla

  • Anders Nilsson

   Om man är upp tidigt och kollar på tunnelbanan och pendeltåget. Vad ser man? Jo svenskar, polacker och ryssar. Var finns alla migranterna?

   Gilla

 • Wolfie

  Har Sverige problem med ryssar i Sverige ? Det är ju dom och Ryssland som den svenska feminist-muslimska regimen gnäller på mest…

  Gilla

  • Pettersson

   Ge dig Wolfie/Luger. Det är inte många som gnäller på ryssar, de som gnäller gör det oftast på den ryska regeringen och Putin.

   Som du ser i danskarnas diagram ger ryssar en liten vinst, men jag misstänker att siffrorna dras ned av tjetjener med flera.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: