Afghan följde efter ung kvinna från bussen och begick hemfridsbrott – släpptes och våldtog

VÅLDSVÅGEN. En 19-årig kvinna i Lund förföljdes av en främmande man när hon gick hem från bussen. Hon bad honom ge sig iväg, men istället klev han in i hennes hem. När kvinnan greppade ett skohorn, beredd att försvara sig, gick han ut igen. Medan hon ringde polisen ringde han på dörren och tittade in genom fönstret. Mannen släpptes fri redan samma dag. Tio dagar senare erbjöds han att övernatta på internat, och våldtog där en sovande kvinna, rapporterar NWT bakom betalvägg.

Arsalan Ali Mohammadi. Bild från Polisen

En eftermiddag i mars 2020 klev en 19-årig kvinna av bussen på Kobjer i Lund. Hon lade märke till en man som stod och tittade på henne. När hon började gå hemåt följde han efter.

Kvinnan skyndade på stegen. Från bussen till huset, där hon bor hos sina morföräldrar, är det cirka fem minuters promenadväg. När hon gick uppför trappan till ytterdörren stannade mannen på trottoaren, alldeles utanför grinden. Då konfronterade hon honom.

Hej, jag bor här, vem är du?

Han svarade att han ville lära känna henne. Hon sade att hon inte var intresserad och bad honom att gå därifrån.Därefter gick hon in och stängde dörren. Mannen fortsatte då uppför trappan, öppnade dörren – och klev in i hallen.

Den livrädda kvinnan skrek åt honom att gå och greppade ett skohorn, beredd att försvara sig. Efter att ha upprepat att han ville lära känna henne, gick han ut igen. Kvinnan låste dörren och ringde polisen. Larmsamtalet registrerades 15.01. Under tiden ringde mannen på dörren och tittade in genom fönstret.

Mannen identifierades som Arsalan Ali Mohammadi. Han är medborgare i Afghanistan och registrerad som 19 år gammal.

Kvinnan berättade för polisen att hon upplevt honom som helt i avsaknad av social kompetens, utan känsla för hur man bemöter nya människor.

Patrullen beskrev kvinnan som ”trovärdig och genuint tagen av situationen”. Hon hade också lyckats filma större delen av förloppet med sin mobil.

På stationen hölls ett kort förhör med Mohammadi, som också fick lämna urinprov eftersom han misstänktes vara narkotikapåverkad.

Polisen: Försök bete dig mer normalt

Av ett PM som ingår i förundersökningen framgår att patrullen försökte samtala med Mohammadi om hans beteende. Han blev tillsagd att ”inte närma sig okända kvinnor på det här sättet utan sköta sina sociala kontakter på ett mer normalt sätt”. Rapportens avslutande mening är både talande och illavarslande; ”Det upplevdes inte som att budskapet gick fram.”

Mohammadi släpptes fri.

Våldtog tio dagar senare

Den 5 april var en annan ung kvinna på fest i Degerfors. Under kvällen träffade hon en killkompis som var i sällskap med Mohammadi, vilken kvinnan aldrig träffat förut. Kvällen avslutades med att de två, samt en väninna, fick övernatta i kvinnans studentrum i Kristinehamn.

Kvinnan sov i en dubbelsäng mellan sina två vänner, medan Mohammadi sov i egen extrasäng, i ett par mysbyxor som han fått låna.

På morgonen vaknade killkompisen och Mohammadi tidigt. Mohammadi frågade om de kunde byta plats och killkompisen antog att han ville ladda mobilen, eller något i den stilen. De viskade för att inte väcka tjejerna. Strax efter att de bytt plats gick killkompisen ut för att röka.

I domen beskrivs hur kvinnan vaknade med en väldigt obehaglig känsla i kroppen. Hon kände att hon penetrerades bakifrån och trodde att det var med fingrar, men kände även ett kön mellan skinkorna. Hon låg alldeles stilla och förmådde inte säga något. Hon framstår som chockad av det som sker.

Kvinnan lyckades väcka sin väninna genom att nypa henne. Väninnan fick syn på Mohammadi i dubbelsängen och frågade två gånger vad han gjorde där, utan att få något svar. Väninnan vittnade om att han hade sitt skrev mot kvinnans rumpa och ”var på henne tre gånger och det gungande till alla tre gångerna”. Väninnan sade åt honom att sluta och de upptäckte att kvinnans trosor var neddragna till mitten av låren.

Permanent uppehållstillstånd och socialbidrag

Mohammadi sökte asyl i november 2015 som ensamkommande flyktingbarn. Han uppgav sig vara 15 år och beviljades permanent uppehållstillstånd som alternativt skyddsbehövande. Anledningen till det beviljade uppehållstillståndet var enbart grundat på den uppgivna åldersuppgiften. Han bedömdes inte ha några individuella skyddsskäl.

2018 till 2019 genomgick han en cirka nio månader lång behandling för haschmissbruk.

När brotten begicks var han folkbokförd i Staffanstorp, men har också uppgett adress hos sin gode man i Löddeköpinge.

Innan han frihetsberövades läste han språkintroduktion på gymnasiet, men hade bristande närvaro och saknar dessutom slutbetyg från grundskolan. Arbetslivserfarenheten är begränsad till tre veckors arbete som lokalvårdare. Socialtjänsten har stått för försörjningen.

Under rättsprocessen nekade han till att ha gjort något brottsligt, men erkände att han fört in fingrar i kvinnans underliv när hon sov. Han ansåg sig dock inte ha några problem med sexualitet och relationer, och avfärdade alla insatser från Kriminalvården.

Vid huvudförhandlingen uppgav han sig vid händelse av en utvisningsdom vilja skickas till Pakistan, där han säger sig ha familj.

Dömd

Mohammadi åtalades för att ha genomfört samlag och fört in ett eller flera fingrar i kvinnans underliv, som på grund av sömn befann sig i en särskilt utsatt situation. Han dömdes för våldtäkt, men enbart för att ha genomfört en handling som är jämförlig med samlag.

Han dömdes också för hemfridsbrott och ringa narkotikabrott. Eftersom tingsrätten inte ansåg det styrkt att han ”på ett hänsynslöst sätt” följt efter kvinnan från bussen, frikändes han för ofredande.

Påföljden blev fängelse i ett år och fyra månader. Efter avtjänat straff ska han utvisas och förbjuds att återvända före den 12 juni 2030. Han ska också betala skadestånd till våldtäktsoffret med 115.889 kr.

Domen, som meddelades i juni 2020, överklagades inte.

Brottsoffren har sökt psykologisk hjälp. Efter händelserna valde de båda att flytta.

Värmlands Tingsrätt B 1701-20

-Pettersson misstänker att Nya Wermlands-tidningen inte rapporterar vem mannen är och ser att de klippt bort huvudet på honom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Afghan följde efter ung kvinna från bussen och begick hemfridsbrott – släpptes och våldtog

 1. Blandar man sig med skräp, så blir det skräp och djävulskap !

  Har man IQ över 30 så förstår man detta… ( gäller inte Socialdemokrater eller Miljöpartister ).

  Övrigt :
  AIDS pratar vi inte om, då finns det inte. 🤫

  • Det råder inte längre informationsplikt för hivsmitta eftersom det finns bromsmediciner. Att tvinga någon till livslång medicinering och vetskapen att man riskerar att sprida sjukdomen till någon annan är alltså helt ok nu.

 2. Tidningar som inte upplyser sina läsare om dömda brottslingars härkomst och ej heller visar deras ansikten borde förbjudas.

Kommentera