Miljöpartiet vill höja skatten på varor som drar mycket el


ELFÖRSÖRJNING & SKATTER. Först höjer man skatter på bensin och dieselbilar så folk börjar köpa skattesubventionerade elbilar, sedan läggs väl fungerande kärnkraftverk ned. För att det inte ska uppstå för stor elbrist kommer sedan pris och skattehöjningar på elen.

Vindkraftverk ger ingen el när det inte blåser eller som här när det blåst för mycket.

Miljöpartiet vill se högre skatt på energislukande produkter och samtidigt lägre skatt på energieffektiva varor, skriver TT.

– Det finns en snabb utveckling där vitvaror och andra produkter förbrukar mindre el, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP).

Miljöpartiet vill se högre skatt på energislukande produkter och samtidigt lägre skatt på energieffektiva varor, skriver TT.

– Det finns en snabb utveckling där vitvaror och andra produkter förbrukar mindre el, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP).

För att minska Sveriges totala elförbrukning vill MP även införa så kallad kvotplikt som tvingar energibolag att genomföra effektiviseringar hos sina kunder.

-Pettersson försöker fatta ”För att minska Sveriges totala elförbrukning vill MP”, alltså att alla köper elbilar, att stålet tillverkas med elslukande metoder, ta hit massor med elslukande servicehallar med mera…

Vad tror ni det kostar att ladda en elbil och tända en lampa när miljöpartiet är färdiga?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


34 responses to “Miljöpartiet vill höja skatten på varor som drar mycket el

 • Cirkus Sverige.

  LÅT NU DETTA TOTALA LÖJLIGA PARTI GÅ I GRAVEN…och låt FÖRSTÅND RÅDA.

  De kan ta landsförrädarna (Socialdemokraterna) med sig samtidigt.

  Gilla

 • Niklas R

  Kapitalismen ska krossas med skatter, skatter, skatter och mera skatter enligt Marx.
  MP visar än en gång att de är vattenmeloner, gröna på utsidan röda på insidan.

  Gilla

 • Rädd

  Slopa valhemligheten och höj skatten för miljöpartister.

  Gilla

 • Erling

  Månne Google, Facebook och andra censurföretag med nästan skattebefriad elkonsumtion av monstruös nivå ska få rättvis skatt framöver?

  Gilla

 • Kurt

  Lägg en jätteskatt på idiotiska ideer. Då kommer MP att gå bankrutt.

  Gilla

 • centurion

  Klurig en, den där Byfåne-lund. Först subventionerar man el-cyklar och el-bilar. Sen avvecklar man en massa billig och miljövänlig kärnkraft och ersätter den med el från olja och kol. Efter detta är det så dags att straffbeskatta el-cyklar, el-bilar och allt annat som slukar el, trots att det redan beskattas upp över öronen. Men terror-nätverket (mp) behöver ju casha in stålar till att göda valboskapen. Förresten, var det inte förbjudet att tillhöra terror-organisationer…

  Gilla

 • Tony

  Det havererade vindkraftverket kan symbolisera hur MP kommer
  att se ut dagen efter valet!

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  Elbilar är en mycket elslukande produkt. Det blir således höga skatter för inköp av elbil då?

  Gilla

 • Olof.p

  Då måste den globala uppvärmningen av jorden vara det optimala. Det som måste sluka mest energi i ett av världens kallaste länder måste vara uppvärmning av bostäder och lokaler. Och miljöidioterna vill att det ska bli kallare. Hjälper det att lobotomerade dom?

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Dags att stoppa miljötalibanerna. Vad är miljötalibanernas mål? Vad vill de åstadkomma för samhälle? ”, av framlidne Per Welander, tidigare ordförande i föreningen ”Klimatrealisterna” (med webbplats ”Klimatupplysningen”).

  Del av texten, citat: ”Jag avser fundamentalistisk miljöpartist….Gröna tyranner är också en passande beteckning. Miljötalibanernas härjningar börjar nu drabba vanligt folk hårt. Vårt välstånd är uppbyggt på kunskap, låga energipriser och billiga transporter. Under regeringens Löfvens styre har en rad tokiga förbud föreslagits och nya skatter för att “minska klimatutsläppen” lanseras hela tiden. Kärnkraften ska fasas ut och vind och solkraft subventioneras. Elpriserna, som redan stigit på nätsidan, kommer att öka kraftigt. Verkligheten visar att ju mer vindkraft man har desto högre elpris. Tyskland och Danmark är varnande exempel. Med stigande energipriser och dyrare transporter blir vanligt folk fattigare. I Sverige har allt fler pensionärer en pension under EU:s fattigdomsgräns. De blir snart energifattiga också. Äga bil eller flyga kan de svenska pensionärerna glömma om de inte har ett eget kapital eller en rejäl tjänstepension att falla tillbaka på.”

  Lång artikel som kan läsas i sin helhet här:
  https://klimatupplysningen.se/bilar-flyget-kottet-dags-att-stoppa-miljotalibanerna/

  Gilla

 • Wolfie

  Det enda miljönazisterna vill och kan är att höja skatter och sänka folks levnadsstandard !

  Gilla

 • yup

  Tänk bara administrationen… Och jag antar att enligt Miljöpartilogik get en rabatt som staten står för om 5-15% när man köper något om MP fått in i definitionen och en straffskatt på 20-200% på det som MP inte tycker är bra. Är det rimligt att grannens snåla Polo bensin (drar 0,5l/m) är straffbeskattad när en XC90 hybrid (drar 1,1l/m) är skattesubventionerad…

  Gilla

 • Kungen

  Jag tycker vi förbjuder miljöpartiet istället.
  Mp grundades ju när dom slog igen mentalsjukhusen. Då hade idioterna ingenstans att ta vägen och startade då miljöpartiet. Annars hade dom suttit inlåsta där

  Gilla

 • Lain

  Klart man vill få över svensken att köra på ren el, då stannar alla pengar i Sverige. Bilar blir 17 år enligt bilprovningen. Man kör i genomsnitt 1200 mil per år. Soppan kostar 15 kronor litern.

  Det blir 300.000:- som man lägger på soppa. Klart man vill att de pengarna ska stanna i Sverige. Inget kladdigt oljebyte och inga nya tändstift. Bensinmackarna kommer gå en dyster framtid till mötes.

  Gilla

  • Andersson

   Vad är ren el? Oljekraft från Karlshamn? Kolkraft från Polen? Kärnkraft från Baltikum? Vi kan aldrig bli oberoende med sol, vind och vatten. Det är inte realistiskt men däremot tekniskt omöjligt.

   Gilla

  • Fyllfinnen

   Räkna om räkna rätt. Ca 60% av priset är skatt, nog stannar pengarna i Sverige allt

   Gilla

 • rustibus46

  Smart, höj skatter och avgifter på bensinbilar. Sedan slår staten till och
  chockhöjer Elen. De arbetar likadant som
  knarkhandlare o Maffia. Pressa svenska
  folket maximalt.Arma land

  Gilla

 • Fjodor

  Serverhallarna man tagit hit behöver inte bry sig då de i praktiken är skattebefriade. Det är som vanligt småfolket som man vill klämma åt som har fräckheten att bo i uppvärmda hus med belysning, vitvaror och har dessutom fortfarande har el nog att använda internet för att beklaga sig.

  Gilla

  • Andersson

   Säljer inte Amazon vitvaror? I så fall slipper man åka till Luddwes. Det sparar både tid och några kronor.

   Gilla

 • turrim

  Frågor måste ställas oavbrutet till statsministern!

  Gilla

 • Argus

  MP(K) ser 1850-talet som en förebild. Svält, emigration, TBC, barnadödlighet, kakelugnar och stearinljus ses i ett romantiskt skimmer av de vänsterblivna.

  Gilla

 • Jörgen Filipsson

  Detta parti är helt verklihetsfrånvänt och jag hoppas vid Gud att dom åker ut i Valet 2022

  Gilla

 • Janne

  Elbilar är framtiden men de är i dagsläget inte bra nog. När jag kan köra till Paris på en laddning så ska jag överväga att köpa en. De låter mindre än fossila bilar och krånglar mindre. Men de är dyra i inköp.

  Gilla

  • Fr E.

   Att elbilar krånglar minder vad grundar du det på ????

   Gilla

   • Bo

    Färre delar betyder färre saker som kan slitas ut eller bli fel på. Det säger sig själv.

    Gilla

   • Andersson

    Bo 18 03 2021 at 15:40

    Att byta batteri på en Amazon kostar mindre än en tusenlapp. Jag fixar det mesta med skruvmejsel och och skiftnyckel. Och en rulle ståltråd. Skatt är inget att räkna med för närvarande. Hur det kommer att bli framöver är svårt att veta. Jag byter inte bort Amazonen mot alla elbilar i hela landet..

    Gilla

  • Focke-Wulf

   Och så brinner dom bra.

   Gilla

  • Andersson

   Hemtjänsten har skaffat elbilar och Egons katt har dött. Kattskrället hörde inte biljäveln.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: