Svenskarna ska inte vara EU:s bankomat

EU. Riksdagen kommer snart att rösta om coronafonden på onsdag den 24 mars. Ett bidragspaket som innebär 750 miljarder euro till EU, det motsvarar 7615 miljarder svenska kronor, vara 150 miljarder SEK som kommer att skuldsätta svenska skattebetalare i generationer framöver. Hittills är det bara Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet som motsatt sig. Moderaterna och Kristdemokraterna anser att uppgörelsen är godtagbar.

Ska vi skuldsätta våra barnbarn för att sydeuropéer ska få medborgarlön och sänkt pensionsålder?

Sverigedemokraternas Jessica Stegrud intervjuas av Riks.

Isabelle från Riks pratar med Dick Erixon och Christopher Jarnvall, gällande EU:s återhämtningsfond som kommer skuldsätta svenskarna i generationer. Bara Sverigedemokraterna och vänsterpartiet säger nej till den nya chockskatten.

-Pettersson säger att det ger EU rätt att beskatta Sverige. Vi har i och för sig råd med 150 miljarder om de tas från EU och FN-avgifterna samt biståndet men troligen tas pengarna från välfärden och satsningar som borde göras på infrastruktur och försvar och det har vi inte råd med.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516812 thoughts on “Svenskarna ska inte vara EU:s bankomat

 1. När euron lanserades för dryga 20 år sedan var det bara Luxemburg som levde upp till kraven. Men alla andra fick åka snålskjuts in i samarbetet. Under 00-talet upplevde Sydeuropa kraftigt sänkta räntenivåer, snabba uppgångar på fastighetsmarknaden (tack vare låga räntor) och rätt stora underskott i statsbudgetarna (tack vare låga räntor). Så kom finanskrisen och istället för att devalvera och fortsätta som tidigare (som man gjort många gånger förr) valde man att låna än mer pengar till konstlat låga räntor och i övrigt göra ingenting. Man försatte ännu en chans att reformera sin ekonomi.

  Nu sitter man med en kraftigt övervärderad valuta (Sydeuropa inkl Frankrike) skulle behöva devalvera med 20-30% men kan inte. Att skära i kostnaderna eller höja skatterna kostar väldigt många röster. Istället har vi gått med på ett enormt stödpaket till Sydeuropa med motiveringen att Coronan orsakat problemen (men det bara skyndade på det en aning). Sydeuropa kan fortsätta sitta på händerna ett par år till och förväntar sig att högskatteländerna i norr kommer med en ny påse pengar 2022/23. Den italienska regeringen har redan luftat sådana möjligheter – Europeisk Solidaritet – för att återuppbygga ekonomierna efter Coronan.

  Å andra sidan har MMT införts i tysthet, sakta sedan 2008 och nu snabbt och ordentligt under de senaste 12 månaderna. Effekterna får vi se om 20 år…

 2. De tyska bankerna måste räddas. De har ju lånat ut alla sina tillgångar till Grekland, Italien, Spanien och Portugal. Nu kan de inte betala och kommer heller inte i framtiden.

 3. Nu har moderater och krisdemokrater chancen att visa hur
  mycket dom värnar det Svenska folket genom att inte skriva
  på idiotavtalet med EU om överföring av nästa o kommande
  generationers tillgångar? För skriver dom på så kommer nog
  deras opinionssiffror att dala betänkligt. Det är helsjukt att
  många äldre här ska vara uteliggare för att andra mindre
  nogräknade nationer ska få fler fördelar!

 4. Vad jag inte fått grepp om är hur mycket dom andra Nordiska
  länderna kommer att bidra med? Sverige ska ju vanlig ordning
  vara värst på att skänka bort folkets pengar, eftersom dom andra
  Nordiskia länderna verkar ha ledare som tänker på sitt eget land
  först så tror jag att dom inte är i närheten av dårarna i detta landet!

  Någon som vet?

 5. Sveriges bankomat. Självklart, vår skola ,
  vård, pensioner, polis etc är på topp.
  Att vi skänker bort 2-300 miljarder/år
  klarar vi lätt. … Att sedan fattigpensionärer,
  och andra blir utan, det är en annan historia
  Det viktiga är att Sverige är en stormakt i
  att ge bort andras pengar. Arma land.

 6. Har är det möjligt att vi som ska betala kalaset och våra framtida generationer, inte blir tillfrågade genom omröstning.
  Detta är fullkomlig diktatur. Man häpnar.

 7. Säg rakt ut! Kalla det för vad det är! Det är Europas Robin Hood skatt och inget annat. Vi har det redan i Sverige så att Malmö regionen hålls vid liv bl a. E som det e och vi får väl rösta om det.
  Varför tror ni Norge inte gick med i EU och att Nigel Farage fick fram Brexit? hmmm

 8. Jag trodde att i varje fall Moderaterna anser att svenskarnas skatter ska gå till svenskar. Jag måste som vanligt skriva, lita inte på en moderat.

Kommentera