Ygeman (S): Tar du inte vaccin så kan du inte göra samma saker samtidigt som andra

PANDEMI. Det är helt okej om man av rädsla för biverkningar väljer att inte ta vaccin mot covid-19, men då kan man inte räkna med att få gå på till exempel konsert med ett framtida vaccinintyg, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman i SVT:s Agenda.

Energi och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) och programledare Anna Hedemo. Skärmdump SVT

Kritiker menar att vaccinintyg riskerar att leda till att vissa grupper diskrimineras, till exempel gravida eller andra som av medicinska skäl avråds från att ta vaccin. Dessa grupper skulle i stället kunna få ett intyg om att man inte kan ta vaccinet. – Med ett vaccinbevis kanske vi kan öppna upp en del aktiviteter tidigare än vad vi annars hade gjort.

Ygeman säger också att en minskad smittspridning är det centrala i frågan om hur snabbt dagens restriktioner kan lättas. Det återstår också att komma fram till exakt hur ett vaccinbevis ska fungera, säger Anders Ygeman.

-Pettersson tänker vaccinera sig när det blir min tur men jag tycker det är obehagligt när Anders Ygeman (S) tillåts sitta och blåljuga om att det bara är en på hundratusen eller tvåhundratusen som inte vill eller kan ta vaccinet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ygeman (S): Tar du inte vaccin så kan du inte göra samma saker samtidigt som andra

  1. Hur ska man kunna utfärda ett vaccinpass för ett virus som hela tiden muterar?
    Ska vi tvingas ta en dos i veckan?

    • De som äger vaccintillverkarna skulle jubla om alla människor måste ta sprutor 1,2, 3, 4 ggr per år!
      (Det var en svensk forskare och tillika ägarintressen i industrin som sa att något sådant skulle ”behövas”.)

  2. Ygeman ljuger! Enligt vaccintillverkarna så KAN även den som är vaccinerad vara smittbärare.
    Vaccinen skyddar inte mot att bli smittad, de skyddar mot att den vaccinerade själv inte blir allvarligt sjuk i Covid. (-Detta enligt vaccin-tillverkarna själva! )

  3. Det finns hur mycket ologiska uttalanden om denna så kallade pandemi för att man skall kunna ta det hela på allvar. En mängd läkare och oberoende forskare har skjutit hål på de flesta argumenten som rör riskerna med hela denna hysteri som i stort inte skördar fler liv än tidigare år.

  4. Jag väntar och ser. Blodpropp låter ju inte så lockande tycker jag. Många har också dött kort efter de fått vaccin. För mycket biverkningar verkar det som.

  5. Var det bara den här lite misstänksamme gamlingen, som noterade att på reklamfilmen från Israel där ”vaccinerade äntligen får umgås och gå på konsert”, att alla fortfarande måste ha munskydd?

    Konstig sjukdom, ingen överdödlighet i Sverige inte heller i USA – var är den där hemska pandemin?

    Titta på detta dokument, toppen från Spanska sjukan syns tydligt, men inget från ”pandemi året 2020” : https://www6.zippyshare.com/v/BEhs6YzQ/file.html

  6. Då kan du inte göra samma saker samtidigt som andra, ja det har jag ytters sällan gjort ändå, för min personliga del har jag inte märkt av de så kallade Coronarestrektionerna alls.

  7. Den 27 januari 2021 undertecknade Europarådet resolution 2361, som slår fast att vaccinationer i medlemsländerna inte får vara obligatoriska. Vidare får personer som inte är vaccinerade inte diskrimineras på något sätt.

    Punkt 7.3 i resolutionen förordar alla medlemsländer att säkerställa att medborgarna informeras om att Covid-19-vaccinationer INTE är obligatoriska och att ingen är politiskt, socialt eller på annat sätt pressad att vaccinera sig om de inte vill göra det själva.

  8. Alla de hot som den ”styrande eliten” nu låter uttala kring dessa otaliga s.k. vaccin-sorter,gör Stenbock misstänksam.
    Börjar alltmer tro den tyske motståndare över deras givmildheten.På FB påminde han om likheten med Zyanid-sprutan som erbjöds judarna i KZ !!
    Nu tror jag inte att det är 100 % Zyxlon-C i de lösningen Abzurdistan nyttjar,men det krävs ju inte hellre !!
    Något märkligt är det,då man t.o.m. ringer oss gamlingar och erbjuder g r a t i s ”stick”….När har de bekymrat sig över oss fattigpensionärer tidigare ?

  9. Samtidigt har majoriten som testats med ”Corona-test” visat positivt dvs att de har anti-kroppar mot Corona.

    Då borde det inte finnas någon oro för pandemi i samhället.

  10. Han den där Ygeman är väldigt förtroende ingivande inför svenska folket!!
    Jag vet inte varför, han alltid råkar få alla dessa frågeställningar där han ser ut ljuga sig blå i ansiktet därför han absolut inte har tagit in sin egen information.

  11. Varför detta ståhej kring vaccinering ? Vad är det för skit de vill påtvinga folket ? Låt den fria viljan råda och öppna upp samhället istället ! Det dog fler förr om åren än det gör nu så något skumt är i görningen bakom kulisserna.

  12. Samtidigt sägs att även om man tar vaccinet så kan man ändå få sjukdomen fast med ett mildare förlopp. Då är man också smittsam. Därför är det ologiskt att införa krav på vaccination för vissa aktiviteter. Tvärtom kan risken för smittspridning vara större om man bara har vaga sjukdomssymptom men ändå är smittsam.

Kommentera