När Sveriges enda vaccinfabrik lade ned tecknades ett avtal om tillgång på vaccin…

BEREDSKAP. Nästan dagligen nås vi av besked om att vaccin mot covid-19 är försenat. Det är produktionsstörningar och handelshinder. Det borde inte ha kommit som en chock. År 2008 rapporterade tidningen LäkemedelsVärlden att Sveriges enda vaccinproducent, SBL i Solna med 70 anställda lade ned och flyttade utomlands.

Ett namn som inte är obekant syns i artikeln, Anders Tegnell, då chef för smittsskyddsenheten på Socialstyrelsen, sa till Läkemedelsvärlden att fabriken inte har en avgörande roll i svensk krisberedskap.
– Vi har ett avtal med den internationella vaccinproducenten Glaxo Smith Kline för den händelse att en pandemi bryter ut, säger Anders Tegnell.

-Pettersson kan inte Läkemedelsbranschen men undrar varför inte Anders Tegnell viftar med det avtalet idag? Glaxo Smith Kline har ett börsvärde på 930 miljarder dollar, 100.000 anställda och ett svenskt kontor i Solna. Det är bara att hälsa på…

Glaxo Smith Kline, GSK, har kontor på Hemvärnsvägen 9 i Solna. Bild Google

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “När Sveriges enda vaccinfabrik lade ned tecknades ett avtal om tillgång på vaccin…

 1. Lite naivt att tro att det går att få bukt med Corona med vaccin. Ska hela världen vaccineras varje gång viruset muterar?
  Köpa aktier i läkemedelsbolagen, så han du leva ett bekymmersfritt liv tills du dör.
  Till er som tänker vaccinerar er skulle jag säga att be och få vaccin mot den senaste mutationen. Lär finnas ett lager med vaccin som inte längre är aktuellt.

  • Varför skulle det vara naivt att få bukt med corona med vaccin?

   Rotavirus, polio, difteri, stelkramp, kikhosta, HIB, mässling, påssjuka, pneumokockinfektioner, HPV och röda hund är några sjukdomar som idag nästan helt försvunnit från Sverige och västvärlden tack vare vaccin. Sjukdomarna finns kvar ute i världen men får inte fäste där en stor del av befolkningen är vaccinerad.

   Och det är inte bara corona som muterar.

   • Men vaccinen för covid säger de ju att man fortfarande kan bli smittad men inte lika sjuk samt att man ev. ändå kan smitta andra. Har inte läst så om andra vaccin?

   • Det är riktigt. Man kan bli sjuk och smitta andra efter vaccinering, men risken är mycket mindre.

    Utan vaccinering kan man också bli sjuk och smitta andra. Då är risken mycket större.

    Men läs på själv, jag är ingen läkare men hoppas bli vaccinerad innan sommaren.

  • De kommer snart att sluta vaccinera när allt fler alvarliga biverkningar och dödsfall kommer i daga.
   Färre döda 2020 med låtsas pandemi än 2007 utan pandemi.
   Borde ju vara ännu fler med tanke på alla inställda operationer

 2. Och nu har dom panik i röven ,Finns bara ett vaccin (Astrazenica) som dom inte vet hur gemene man tål och alla ska ta det i vilket fall fast folk blir sjuka i ca en vecka och vissa får blodproppar och dör .Dom andra bra vaccinen har Biden lagt beslag på .Och just nu finns det SydAfricanska viruset här på Uppsala universitet . Hur i helvete har detta kommit hit ?Som vanligt har svängdörrarna stått på vid gavel när något Afrikansk student varit hemma på semester och Löven och co har varit naiva som vanligt .

 3. Tegnell är ju ganska bra exempel på hur en inkompetent idiot får vara kvar på en sådan viktig position. Löfven, Morgan J och Ygeman är ju också inkompetenta idioter som får sitta kvar fast de gör bort sig gång på gång.

 4. Fast snart så får vi det ryska vaccinet, Novitjok heter det visst, det är i alla fall helt klart och bekräftat att det räcker med en dos……!!!!

  • Ja precis ,det dör man till 95% av fast jag tror att Sputnick är mindre giftigt där dör bara 0,1% … 🙂

 5. Var det Tegnell som flög ner till Somalien , med svenska skattebetalares pengar och stannade där I några dagar I samma ögonblick som Corona att började spridas I Sverige?

  Vad gjorde Han/den där? Samtidigt som det kommer en pandemi-kris?

Kommentera