Gangsterparadiset Sverige

INSÄNDARE. Att Sverige är ett gangsterparadis bekräftas på ett tydligt sätt i två artiklar i dagens sydsvenska. Den ena artikeln handlar om en 35 – årig kriminell vapenhandlare i vars bostad man vid en husrannsakan hittade över en miljon kronor i kontanter och märkesklockor av märkena Rolex , Breitling, Chopard och Audemars Piquet värda sammanlagt 860.000 kr.

Allt beslagtogs och mannen dömdes för grov penningtvätt. Nu har hovrätten rivit upp domen och mannen får tillbaka pengarna och klockorna trots att han uppvisat blygsamma förvärvsinkomster åren före tillslagen.

År 2009 dömdes mannen för inblandning i en knarkaffär där 33 kilo hasch bytte ägare. Mannen är också misstänkt för att vara inblandad i ett nätverk som smugglade hundratals deaktiverade skjutvapen från Slovakien. Detta ledde att han dömdes till sex års fängelse.

Det andra fallet handlar om 1034 stulna katalysatorer som polisen beslagtog efter ett tips om att personer betedde sig märkligt på Lundavägen i Malmö.

Personerna höll på att lasta in gods i bilar vid en företagslokal och sju personer greps och anhölls för grovt häleri. Dom anklagas inte för själva stölderna utan bara för att för att ha hanterat stöldgodset. Detta hände alltså i tisdagsförmiddag och alla är redan släppta på fri fot trots att misstankarna kvarstår.

Skulle inte förvåna mig om samtliga katalysatorer lämnas tillbaka till dom misstänkta med motiveringen att dom är för personligt bruk eller liknande.

Vad det gäller katalysatorer kan man i samma tidning samma dag läsa om en kvinna i Lund som det senaste året blivit bestulen fem gånger på katalysatorer som suttit på hennes Toyota Prius. Den senaste gången var samma dag som beslaget på Lundavägen i Malmö ägde rum.

Man kan nog utan att vara alltför vågad i sina gissningar misstänka att dom frisläppta ganska omedelbart återupptog sin verksamhet med stulna katalysatorer.

I fallet med dom återlämnade pengarna och klockorna så ligger det förmodligen ett digert arbete bakom från både polisens och åklagarens sida och nu kan alltså den grovt kriminelle mannen gapskrattande njuta av det återlämnade godset. Gapskratta åt den s k rättvisan i Sverige!

Man kan ju med jämna mellanrum läsa hur det utdelas s k ungdomsrabatt åt unga grovt kriminella och jag undrar om det finns äldrerabatt för äldre kriminella också och vid vilken ålder kan man i så fall få ta del av detta?

Jag föreslår att total straffrihet för alla som fyllt 70 år skall införas för i så fall så ämnar jag att inom en snar framtid ge mig in på kriminalitetens bana eftersom jag redan senare i år fyller just 70.

Ovanstående två fall visar med all tydlighet att i Sverige lönar det sig knappast att vara hederlig samt att detta landet är mycket sjukt.

Den enda klocka jag har som är värt något är den ”guldklocka” som jag fått av staten för lång och trogen tjänst vid Statens järnvägar.

Tyvärr så ser jag den efter att ha läst vilka klockor som återlämnats till 35 – åringen här ovan bara som ett bevis på vilken idiot jag varit som ägnat mig åt hederligt arbete i ca 45 år.

Sandor Herold

Kanske det var en sådan här klocka Sandor fick för lång och trogen tjänst. Tänk vad staten kommer att spara pengar i framtiden, de behöver nog inte köpa många sådana till dagens invandrare.

10 thoughts on “Gangsterparadiset Sverige

  1. Det är numera invandrare på alla chefsposter, som köper så många klockor de vill, medan du betalar. Reinfeldt har lovat att det gamla kommer inte tillbaka.

  2. I lokalblaskan HD publiceras ikväll ett positivt fall. Ett av de arabiska kriminella banden har p.g.a.sina låga IQ,förgjort sig själva…
    Äldste brodern i trion sitter redan på Kumla för mord,och de två andra bröderna är nu häktade i ”Sundets Pärla”.
    Det senaste efter att sökt avliva en kvinnlig medlem,ur en annan klan !!
    Något stadens styrande M/Grön Kommunisterna,kan skryta med i sin broschyr inför turistsäsongen….

    • Ja, Stenbock, stadens styrande är duktiga på att skryta, kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M)
      kommenterade 2016 den rekordstora befolkningsökningen i Helsingborg (huvudsakligen bestående av s.k. nyanlända), med att, citat: ”visar att vår stad är en attraktiv plats”. – Men fyra år senare (i oktober 2020) har han fått kalla fötter och skriver i ett debattinlägg i HD, citat: ”Vi menar allvar när vi säger att invandringen behöver minska.”

      • Ja du Pålsjö vi kan se det storhetsvansinne,som råder bland dem lite varstans i staden.Den höga fyrkantiga byggnaden man lät uppföra på kanske stadens högsta punkt, (Elineberg) är inget vackert att skåda för event. turister !
        Men deras senaste två höghus-skapelser som gränsar till gamla Kopparverket tar likväl priset.
        10-15 våningar med förebild av kaninburar på höjden,allt med tanke på att staden skall växa,genom allt fler importerade exoter.
        Nu beklagar de sig över att tillväxten inte sker som önskat. Kanske får höghusen stå halvtomma,liksom alla de åldringsboende man gett tillstånd åt,till privata aktörer ?

  3. En katylysator stäld på En Prius kostar i Runda slängar runt 27,000 fäör försäkringsbolaget sen tillkommerr bärgning och ev Hyrbil/avbrott
    Törs inte tänka på vad Premien för Prius äldre Mitsubishi kommer bli när auktiarirne kolla skadkostnad mot premie intäkt

  4. I och med att Sveriges journalistkår skyddar brottslingar från Mellanöstern och Afrika så är det fritt fram för dessa.

  5. Modus operandi tyder på ziggisar.
    Att rättsväsendet blir hotat är säkert mer vanligt än man tror. Därav frikännandet.
    Den organiserade brottsligheten har ett mycket större våldskapital än staten idag.

  6. ja varför skall man göra rätt för sig i detta land, allt som är mitt och ditt är bara ett förfluget ord som inget är värt längre.
    Tack så mycket Sverige för absolut ingenting,
    tack för all skatt som ni lurat oss på för ett solit rättsväsen
    tack för alla ord om att det blir bättre på sikt.
    bara tomma jävla lögner.

  7. Ett korrumperat rättsväsende!
    I Sverige?

    Ja, inte kan jag frigöra mig från den tanken inte!

Kommentera