Kvinnan som tog med sitt barn till Syrien döms till tre års fängelse

ISLAM. Enligt en dom från Lunds tingsrätt idag döms den kvinna som år 2014 reste till IS-kontrollerat område i Syrien med sin son för grov egenmäktighet med barn till tre års fängelse. Hon ska även betala skadestånd på sammanlagt 120.000 kronor. Det var i augusti 2014 som den nu 31-åriga kvinnan reste från Landskrona med sin då drygt tvåårige son. Hon hade sagt till barnets pappa att hon och sonen skulle åka på semester till Turkiet, vilket han gått med på. När de kommit till Turkiet fortsatte dock resan över gränsen till Syrien och in på IS-kontrollerat område, där barnet och kvinnan blev kvar fram till slutet av år 2017.

Rasha Homada

Kvinnan har gjort gällande att hon visserligen blivit religiöst intresserad efter en livskris hon drabbats av i samband med en nära anhörigs bortgång, men att hon inte visste närmare vad som pågick i Syrien då hon reste in i landet. Hon har uppgett att hon endast tänkte åka dit några dagar för att se det korrekta muslimska samhälle hon hört skulle finnas där, men att hon sedan tänkt återvända till Sverige med sin son. Nu blev det inte så eftersom hon enligt egen uppgift blev frihetsberövad, först av IS i Syrien fram till årsskiftet 2017/18 och därefter i fånglägren al-Hol och Roj av den kurdiska krigsmakten. Hon lyckades ta sig till tillbaka till Turkiet med sina tre barn först på sommaren 2020 och blev sedan utvisad därifrån till Sverige.

Tingsrätten tror inte på kvinnans uppgifter om att hon var okunnig om läget i det av IS nyss utropade kalifatet. Man anser att åklagaren bevisa att kvinnan måste ha varit väl medveten om det krig som pågick i området och den våldsbejakande miljö som fanns i IS territorium.

Tingsrätten tror inte heller på hennes uppgift om att hon bara tänkte åka in några dagar i Syrien för att se hur det var där och sedan återvända hem. Man anser det istället bevisat att hon avsåg att flytta till Syrien med sin son och varaktigt bosätta sig där. Hon har därigenom undanhållit sin son från sin pappa i Sverige och hon döms därför för egenmäktighet med barn.

Eftersom undanhållandet varade under lång tid och hon förde barnet till ett område där det pågick krig och en miljö präglad av IS våldsbejakande ideologi anser tingsrätten att brottet ska rubriceras som grovt.

Lunds Tingsrätt Dom Mål: B 5335-14

-Pettersson säger att damen kom väldigt billigt undan. Nu är hon med sedvanlig rabatt ute efter två år och inte dömd för vad hon gjort i Syrien…

Rasha Homada är definitivt ett statsministerämne, i förhör säger hon: Jag är väldigt naiv. Jag har alltid varit väldigt naiv. Detta när kriget i Syrien pågått i 3,5 år.

Rasha Homada är svensk medborgare, född i Sverige med bakgrund i Mellanöstern, även fadern till sonen har bakgrund i Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kvinnan som tog med sitt barn till Syrien döms till tre års fängelse

 1. Hon blev alltså INTE dömd för terrorism. Fritt fram och frihet för straff för terrorister som inte rövar bort sitt barn.

 2. Jag har svårt att ta svenskt sk. rättsväsende på allvar, när egenmäktighet med barn anses vara värre än delaktighet i terrororganisationen IS grymma
  verksamhet. Naiviteten kan knappast bli värre.

 3. Uselt att hon bara blev dömd för egenmäktighet. Terrorister ska sitta inne för tid och evighet! I sitt hemland!

 4. Det vore både bättre och billigare att utvisa hela familjen. Dessa människor ska inte vara här överhuvudtaget. De trivs ju bättre hos is

 5. Straff 3år =2år. Plus livstids bekostnad
  för de arbetande svenskarna. Arma land

Kommentera