Schweiz röstade ja till förbud mot ansiktstäckande slöjor


ISLAM. I dag går schweizarna till folkomröstning, bland annat för att ta ställning till ett nationellt förbud mot att täcka ansiktet på allmän plats. Inför omröstningen har debatten stundtals varit hätsk och även om det inte uttryckligen nämns är det ingen tvekan om att förslaget rör islamska slöjor. Båda sidor är överens om en sak: kvinnor med heltäckande slöja är en mycket ovanlig syn i det offentliga utrymmet.

Bild från Facebook

Förbudsförespråkarna har gått hårt fram med budskap där heltäckande slöja kopplas samman med extremism. Meningslöst, rasistiskt och sexistiskt, anser Ines El-Sheik, talesperson för den muslimska feministgruppen Les Foulards Violets.

Hon menar att förbudsivrarna försöker skapa illusionen av att det finns ett problem. – Det finns bara 30 kvinnor som bär burqa i Schweiz, säger Inez El-Sheik.

-Pettersson säger att om det bara är 30 kvinnor som bär burka och niqab i Schweiz så är det bra att ta tag i problemet innan det blir för stort.

UPPDATERAT: Schweiz röstade ja till förbudet och ställer sig där med i ledet bland länder som Frankrike, Belgien och Österrike i att förbjuda burkor eller niqabs.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Schweiz röstade ja till förbud mot ansiktstäckande slöjor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: