SD, M och KD i gemensam debattartikel


RÄTTSVÄSENDE. Den som blivit utsatt för brott kallas i rättsprocessen för målsägande. Vid en rättegång ska målsäganden, alltså offret höras av domstolen för att kunna fatta rätt beslut. Det inträffade kan ha stor betydelse för domstolens möjligheter att döma rätt. Att berätta vad man vet om ett misstänkt brott är en så viktig uppgift för samhället att den som kallas till en rättegång enligt lag är skyldig att komma. I vissa fall kan domstolen utse ett målsägandebiträde, ofta en advokat, som hjälper offret, målsäganden. Målsägandebiträdet ska ta tillvara brottsoffrets intressen och kan till exempel föra offrets skadeståndstalan i brottmålet om inte åklagaren gör det.

Steget Efter. Valet 2018, det är nog lättare för SD,M och KD att komma överens utan C och L.

Den 1 juli 2018 ändrades reglerna för målsägandebiträden så att uppdraget som biträde automatiskt upphör efter rättegången i tingsrätten. Endast om det finns särskilda skäl till det får målsäganden behålla biträdet i hovrätten och i Högsta domstolen, om målet överklagas dit. Syftet är att minska statens kostnader.

Brottsoffer måste få det stöd de förtjänar i hela processen. Detta är särskilt viktigt mot bakgrund av den ökade brottsutsattheten och otryggheten. Enligt Brottsförebyggande rådets nationella trygghetsundersökning har utsattheten för till exempel sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014. Våldtäktslagstiftningen har nyligen skärpts bland annat genom införande av samtyckeskrav.

-Pettersson tycker det är bra att staten försöker minska kostnaderna, men som amatör tycker jag det vore bättre att försöka minska utgifterna på brottslingarna och inte på offren.

 • Varför ska gärningsmannen i alla lägen ha tillgång till en försvarsadvokat?
 • Varför ska gärningsmannen ha tillgång till tolk även om han bott många år i Sverige, och har uppehållstillstånd eller är svensk medborgare?
 • Varför ska ett svenskt fängelsedygn kosta dubbelt så mycket som ett danskt?

Det går framåt i politiken, nu har SD, M och KD skrivit en gemensam debattartikel i Aftonbladet, något som var otänkbart för något år sedan. Det är bättre att dessa tre partier satsar på ett konservativt block med egen majoritet och åter C och L stanna hos Löfven och sossarna.

Adam Marttinen, rättspolitisk talesperson (SD), Johan Forssell, rättspolitisk talesperson (M) och Andreas Carlson, rättspolitisk talesperson (KD).

.***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “SD, M och KD i gemensam debattartikel

 • Kalasbetalaren

  Naturligtvis så skall vi börja med att spara in på försvarsadvokaterna!

  Kostnaderna är ju helt orimliga! Förta gången någon är uppe i rätten är det kanske okej med en försvarare. Men blir personen dömd till fängelse så blir det inga fler advokater på skattebetalarnas bekostnad om dom återkommer i rätten!

  Det kan inte vara som det är idag, där multikriminella om förpestar tillvaron för oss med sin brottslighet, har kändisadvokater för miljontals kronor mer eller mindre om sina privatsekreterare!

  Gilla

 • compulsoryunion

  Så som älgjakt är för vita män, är det jakt på vita för de hitflugna överfallsvåldtäktsmännen. Jfr eeitrean ”från Husby” som slagit ihjäl en människa på Max på Hamngatan i Sthlm använder ordet våldta så som ngt bra i fängelset under 2 år …

  Gilla

 • grebom5

  Den kombinationen godkännes och i demokratisk ordning skall taburetterna fördelas efter varje partis mandat, SD skall ej vara stöttande utan en i trojkan.

  Gilla

 • Stenbock

  Det som oroar mig är om M blir största parti….
  Minns hur det gick ner man senast i slutet av 70-talet fram till 82,sökte bilda en varaktig regering,då med Gösta Bohman.
  M är som sketna Furirer,önskar bestämma allt ensamma….
  Och framför allt vara de som önskar stå först i ledet ! Att sedan den störste förrädaren i landet (Reinfeldt) fortfarande finns kvar i bakgrunden,är oroväckande !

  Gilla

 • Svensk lösen

  Detta måste väl ändå vara en milstolpe? Första gången Blocket uppträder gemensamt. Det är nu Blocket mot Jöken!

  Gilla

 • OJ

  Äntligen, gemensam sak med 60-70 % av väljarkåren. Nu kör vi! Bort med svetsarn och dvärgen

  Gilla

 • Rädd

  Jag tror att Moderaterna får svårt med SD.
  SD är ju typ ett arbetarparti och kommer att driva sådana frågor där deras väljare är beroende av staten.
  Moderaternas väljare är ofta välbeställda och behöver inte staten så mycket, dock behöver de poliser som försvarar deras förmögenhet.
  Liberalerna är en sorts ”snälla” moderater.

  Gilla

  • G Nordström

   Det är länge sedan det var på det viset Rädd
   Att en svindlare sitter som partiledare är mer beklagligt, tyder på dålig moral och sådana kan man aldrig lita på

   Gilla

 • Kungen

  Det är enda sättet att få en ny regering. Låt oss bara hoppas att SD blir största partiet. Förutsättningarna är mycket goda. Det är viktigt att SD blir störst. Moderaterna är INTE att lita på och därför är det bäst att dom hålls på plats. Dessa tre partier får lätt över 50 %. Vi kanske inte ens behöver kd för att få majoritet.
  Då blir det mindre kompromisser och det är bra

  Gillad av 2 personer

 • centurion

  SD, KD och M ; Släpp aldrig, under inga omständigheter, in varken L eller C i Alliansen igen. De går inte att lita på. Vi har ju facit på deras svek mot sina väljare. Både Rö´skrikan och Folkpartikeln söker redan en plan B för att komma tillbaks till Alliansen om det skiter sig med såzzarna. Alltså två fall av hybris och talesättet om att ”både äta kakan och ha den kvar”.

  Gillad av 2 personer

 • Olof.p

  Jag har alltid tyckt att det märkligt att de som tillför samhället minst får kosta mest.
  Det vore skäligt att upphandla advokattjänster med ett tak på 500kr i timmen.
  Tyvärr går det inte för det är advokater och jurister som bestämmer i Sverige. Och vem vill såga av den guldgren man själv sitter på?
  Och vi förstår att Advokatsamfundet vill ha ohejdad invandring av kriminella från Mellanöstern.

  Gillad av 1 person

  • G Nordström

   Tycker advokater precis som andra företag skall lämna anbud.
   Det ska också vara fritt för alla, annars skapa det karteller.

   Gilla

 • turrim

  Så riktigt. Men så får inte Annie och Sabuni säga. De är låsta av och gillar JÖKen.

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Naturligtvis borde offret få mer hjälp än förövaren, det tror jag alla svenskar skriver under på. Vad gäller våra politiker så är det däremot troligt att de anser en invandrad som senare blir brottsling skall ha företräde då det gäller hjälp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: