I Dagens Nyheters värld har Liberalerna en nyckelroll…


MEDIA & POLITIK. Nyamko Sabuni vill att Liberalerna ska vara del av en borgerlig regering som gör upp med Sverigedemokraterna. Hennes parti blir gisslan till M och SD, skriver Dagens Nyheters ledarredaktion, bakom betalvägg.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

-Pettersson vill inte vara elak men jag undrar om skribenterna på Dagens Nyheter ledarredaktion vet vad ”nyckelroll” betyder? I min värld är en nyckelroll avgörande, central och viktig och den rollen har knappas Liberalerna i dagens politik, men för drygt 100 år sedan fick Folkpartiet 40 procent av rösterna och då var det andra tider.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “I Dagens Nyheters värld har Liberalerna en nyckelroll…

 • messkalle

  Nyamko Sabuni har nyckeln till Liberalernas överlevnad i Riksdagen. Väljer hon att med sin nyckel öppna samtal med SD kommer fler att stödrösta på L. SD kan förlora röster men var gör det bara Löfven och Annie förlorar mest. Miljöpartiet har sin trogna skara och sin barnaskara (de inte odumma). Det gäller att för högerblocket ”kapa”, bli ledande i sakfrågorna: immigration, integration, energi (stoppa avvecklingen av kärnkraften samt stoppa nedmonteringen Ringhals 1 och 2), höghastighetsbanan med dess dragning och utförande som ska följa motorvägarna E4, E6 och E40 som en pelarbana m.m. samt välfärden för de som gjort och gör sin plikt i Sverige och för Sveriges.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Hej Fattigpensionär . Jag vill tillägga ett parti i din önskan om partier som du vill ska försvinna . Det är S . Partier i sin helhet bör finnas då de ska representerar folket . Så försvinnandet kan ersättas med mindre eller mer röster . Det som absolut bör försvinna är partistöd via skatten . Bara medlemsavgifter bör vara tillåtet . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Hoppas att man slipper se följande partier i en framtida riksdag. V, MP, L, C.

  Gilla

 • Kattsand

  I svensk politik kanske partierna blir mer betydelsefulla ju mindre de är, se bara på MP, och man sa heller aldrig emot F! i början fastän de inte ens kom över 4%-spärren….

  Gilla

 • Argus

  Dagens nyheter och liberalism i samma mening?

  Folkpartiet och liberalism i samma mening?

  Den klassiska liberalismen har format samhället till ett öppet demokratiskt modernt samhälle. Dagens ”liberaler” är socialister och har ingenting med liberalism, Voltaire och andra historiska liberaler att göra.

  Gilla

 • Ubo

  Vem vil ha L?

  Hö?
  Vä?

  Svar: INGEN!!

  PS. Detsamma gäller ju även för C och Mp

  Gillad av 1 person

 • Moberg

  Finns något förstånd och rättvisa så kommer inte varken MP eller L att få över 4% vid 2022 valet. Vad Dagens Nyheter är inte relevant och har inte så varit under flera år.

  Gilla

 • Kurt

  L kommer inte in i riksdan efter nästa val så det kvittar vad de tycker. Judas Björklund gjorde bort dem så det inte går att reparera.

  Gillad av 1 person

 • STEFAN SVENSK

  Pettersson verkar inte intresserad av tusenmannamarschen! Bara ett gäng dårar till vaxxmotståndare eller?? 🐯 En svensk tiger inte längre 👍💪

  Gilla

 • Kungen

  Hahaha. Det är ju patetiskt. Liberalerna kommer inte in i nästa val som tur är. Varför spekulera om teorier. Dom har lika stor chans som en isbit i kokande vatten. Dom åker ner i avloppet tillsammans med miljöpartiet. Inget går upp mot äkta SKADEGLÄDJE. 😄😄👍👍

  Gillad av 1 person

 • Gus

  Nu låtsas man att man ändrat åsikt och politik och vill tillbaka till det borgerliga blocket för att rädda sig kvar i Riksdagen. Efter valet byter man sida igen och stöder en vänster regering. Vem kan tro något annat. En gång svikare alltid svikare mot sina väljare.

  Gilla

 • Thomas.B

  Liberaler vilka jävla pellejönser

  Gilla

 • centurion

  Hur ska man kunna inneha en nyckelroll, när man åker ur riksdagen med ett resultat under 4%. Valmyndigheten är ju redan köpt av såzzarna med skattepengar, så där har varken DN eller Sabuni något att hämta.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Dagens nyheter leds ju också av världens sämsta Polack,
  Synd för övriga polacker är där inget fel på!

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Nyss hoppade man i säng med Löfven och krävde och fick skatt på plastpåsar. Man ligger kvar i den sängen ytterligare ett år. Sedan ska man kliva upp och sätta sig i ett moderat finrum där man redan nu ställer krav vilka som mera får vara med.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: