Problem med integration syns på alla andra områden

INVANDRING. Sverige har problem med integrationen till den grad att den ”snart syns i alla andra svenska politikområden”. Det sa moderatledaren Ulf Kristersson i en debatt i SVT-Aktuellt med Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi i går.

Pettersson hoppas Åkesson siktar högre än justitieminister

Båda partiledarna listade tre punkter om hur man ska lyckas minska segregationen i Sverige. Från Miljöpartiets sida vill man se öronmärkta pengar till skolor i utsatta områden, fler utlandsfödda i arbete och ett stopp vad gäller rekryteringen till kriminella gäng.

Kristersson menar att MP för en politik där man ”underskattar problemen”. Från M:s sida vill man se minskad invandring, ökade språkkrav och att man på ett bättre sätt ska ”mäta graden av självförsörjning”.

Stenevi menar att M:s förslag handlar om att ”försöka straffa människor in i arbete”, och att språkkrav för försörjningsstöd inte är någon bra idé. – Det finns en tankevurpa i att om man gör det svårare för människor så blir de plötsligt mycket bättre på att lära sig.

-Pettersson säger att varken M eller MP har fattat vad det rör sig om. ”Snart syns” säger Kristersson och Stenevi pratar om samma åtgärder som provats i 40 år. Stäng gränsen och börja återvandringen i stället.

För runt över tio år sedan försökte jag få publicera insändare vilket nekades med innehållet att i grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Problem med integration syns på alla andra områden

    • På frågan om Moderaternas partiledare är lämplig som statsministern är svaret NEJ. Han passar inte i rocken. Kanske växer han till sig om han medialt tar avstånd från Reinfeldts invandringspolitik och blir mer som SD. Tråkigt för SD som förlorar röster men M vinner desto fler. Först de gamla m-röstarna, klokare socialdemokratröstande och de från Centern.som genomskådat Annie Lööfs hyckleri.

  1. Men går det att på riktigt integrera muslimer i det svenska samhället? Deras världsbild är så helt olik vår och i hemlighet pissar de på oss och vår s k demokrati och godhet. Vissa ”pissar” på oss helt öppet, ex igår i Vetlanda.

      • Tja,några grupper som lär bli svåra att ”integrera” är Afrikanska stammedlemmar.
        Finns ju otroligt många olika stammar,från rena kannibaler till hög o.låglands-niggrar. När sen tamtam-trummorna nått södra delarna,kommer även Zulu o Bantu att ge sig iväg till Abzurdistan !
        Skulle inte förvåna om de styrande i ”världens mest humana stat”,bygger hyddor i Fjollträskets förorter !

      • Hela politiksnacket om integration kan läggas ner. Det behövs ingen integration. Dom som vill gör det frivilligt och automatiskt, de andra ska bara ut ur landet. Slösa bort en massa skattepengar på så kallad integrationspolitik, meningslöst.

  2. Blekt intryck, helt bortgjord blir man när man inte svarar på frågor utan bara vevar på om o om igen med ord som inte har något med saken att göra. Tycker ganska pinsamt. Tycker lite synd om V som fått henne.

  3. Miljöpartiet vill ha mer pengar till utsatta skolor. Detta stöd finns redan, problemskolor får betydligt högre skolpeng än bra skolor, men det har inte lett till bra resultat. Privatlärare till varje barn hade säkert bättrat på resultaten en aning. Dessutom vill man ha fler i arbete (utan någon som helst plan för att åstadkomma det) och ett stopp för rekrytering till gängkriminalitet (utan någon som helst plan för att åstadkomma det). Floskler i långa banor

  4. Vad gällande integrationsproblemen så har de hittills hanterats som en bilförare som trampar på gasen när det går för fort.

  5. Hade inte Reinfeldt,s skugga vilat över Moderaterna hade de haft 30% av rösterna inom räckhåll.

  6. Ulf K. en snackpåse som inget har fått uträttat,att skulle möjligen bli en bra väckelsepredikant att få människor att tro på något som ej existerar.

  7. Vad Kristersson menar är naturligtvis att det snart inte går att dölja problemen med invandringen. Inte ens för de mest härdade lögnarna i politikerkåren.

  8. Så länge man inte har uteslutit och bannlyst mutkolven och bedragarn Fredrik Reinfeldt ur partiet så är moderaternas trovärdighet svag.
    Märta Stenevi är bara ett i raden av stolpskotten i miljösekten som det går tretton på dussinet av i sekten.

    • Kristersson är väl inte bättre om du studerar hans tidigare affärer.
      Till och med mer öppna, blev åtalad
      Fattar inte hur de kan ha en sådan ledare om de nu ska försöka vara seriösa

  9. Öronmärkta pengar är det enda politiklösa politiker har att komma med . Skolorna i Tensta/Rinkeby har redan 100000kr mer per elev och skolår än andra Stockholmskolor . Tror MP att ytterligare 100000kr per elev hjälper så är de precis så korkade som de verkar

  10. Skulle man anse Kristersson trovärdig i det han säger, så är han nog en individ med extremt svag begåvning. Maken till långsam intellektuell förmåga får man leta efter. Grattis nymoderater, ni är mer än lovligt ljusblåa i er slutledningsförmåga.

    På tal om färger, så ges SD alltid färgen gult i t ex opinionsundersökningar. Gult är en signalfärg som signalerar ledare. Vänta bara….

  11. Kristersson är inte trovärdig. Hans parti är medskyldiga till kaoset och på senaste årsmötet hyllade man landsförrädaren reinfelt när han talade. Reinfelt finns med i bakgrunden

Kommentera