Snart två år med tiggeriförbud i Sölvesborg

TIGGERI. SVT utvärderar Sölvesborgs tiggeriförbud som Samstyret infört. Det är intressant att socialdemokraterna är kritiska till förbudet men ändå säger att de inte avser att ta bort det om de skulle få makten. Det går väl inte att erkänna att Sverigedemokraterna gjort något bra.

Pettersson gillar inte rom och tiggeri men rom och cola är gott.

Det var den 17 juni 2019 som Sölvesborg blev den tredje kommunen i landet att rösta ja till ett förbud mot tiggeri, efter Vellinge och Katrineholm. Bakom beslutet stod SD, M, KD och det lokala partiet SoL, medan oppositionen röstade emot ett förbud.

Nu har snart två år gått sedan förbudet infördes och kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att det haft önskad effekt. – Syftet var att just att få bort tiggeriet från våra gator, så vi har träffat målet. Sedan hade jag egentligen önskat att det här var något man tog ansvar för på nationell nivå över hela landet, säger Erixon.

Oppositionsrådet Johanna Beijer (S) menar att tiggeri aldrig varit ett problem i Sölvesborg och att ett förbud inte är den bästa lösningen. – Att förbjuda människor att söka hjälp är inte rätt väg på lång sikt, säger Beijer.

-Pettersson noterar att socialdemokraten Johanna Beijer tycker att tiggeri är ett sätt att söka hjälp på lång sikt. Jag tycker att tiggarna ska resa hem, det är endast i deras hemländer de kan lösa de långsiktiga problemen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Snart två år med tiggeriförbud i Sölvesborg

  1. Nu när man i praktiken gjort det olagligt att vara hemlös eller inte bo där man är skriven, har ingen tiggare blivit dömd för det nya brottet ”folkbokföringsbrott” ännu….?

  2. Hittills tycker jag att Louise Erixon är vassare än Jimmie Åkesson.
    Hoppas att hon håller för hon är ett framtidslöfte.

  3. Denna Beijer är så fel ute som någon kan bli då hon säger. ”Att förbjuda människor att söka hjälp är inte rätt väg på lång sikt.”
    Att främmande folk skall komma till oss och söka hjälp är lika vansinnigt som vår Steffe tror ”att förtjänsten kommer längre fram.”
    Vad våra politiker skall ägna sina tankar och möda åt är att göra det så bra som möjligt för oss svenskar, för det är vi som betalar dem för detta.

    • Söka hjälp! Många gamla som arbetat
      hela livet o nu behöver hjälp. Statens
      insats är att kasta till dem 20-30kr.i
      ökad pension! Arma land

  4. Dessa länder där tiggarna kommer ifrån har även fått
    betalt av EU för att hjälpa dem som behöver.
    Däremot kan man inte läsa någonstans att Svenska
    fattigpensionärer o uteliggare får några anslag för att
    få ett värdigt liv?

    • De höga anslagen gick i stället till statsråden och statsminister så att de kunde få ett ännu värdigare liv

    • De fick för 4-5 år sedan 1500 sek i bidrag per person. Låter inte mycket men där nere är det.

Kommentera