Sigtunaskolan brinner


BROTTSLIGHET. Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) är en internatskola i Sigtuna för högstadiet och gymnasiet. Sveriges konung Carl XVI Gustaf och före detta statsminister Olof Palme har varit elever vid skolan liksom Marcus och Peter Wallenberg samt många fler.

På SSHL går c:a 700 elever varav en fjärdedel bor på internat. Skolan drivs av Sigtuna Skolstiftelse med Sigtunastiftelsen och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse som huvudmän. Stiftelseformen medför att skolan inte är vinstdrivande.

Sigtuna Humanistiska läroverk Bild Facebook

Det brinner i Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Enligt Räddningscentral var det rökutveckling i skolans aula. Rökutvecklingen förvandlades snabbt till en fullt utvecklad brand.

 – Vi tror att branden är anlagd. Vi har ingen misstänkt men det brinner ju ordentligt i vad jag förstår är en idrottshall eller aula, säger Fredrik Andersson från polisen i Stockholm.

Det finns inga uppgifter om personskador, men skolan riskerar att få stora skador.

För några dagar sedan riktades ett hot mot skolan och en stor polisinsats inleddes. Everna uppmanades av skolan att låsa in sig och en person greps.

Om Sigtuna på bloggen…

Om Sigtuna humanistiska läroverk

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Sigtunaskolan brinner

 • grebom5

  Bland det värsta är att ge sig på åldringar och lärosäten, ännu värre om det är ett välrenommerat sådant som Sigtuna Humanistiska.
  Men allt för att förnedra de kristna verkar vara dagens motto.

  Gilla

 • Olof.p

  Vi vet vilken grupp som har som kultur att tända på och elda när dom inte får som dom vill. Det är Sveriges nya politik. Vänta tills dom kommer in i riksdagen ska ni få se vad det kommer att brinna innan Sverige blir muslimskt.

  Gilla

 • Oskar

  Att Wallenbergarna ligger bakom denna skola var något helt nytt för oss allmänheten.
  Kan den uppkomna branden ha politiska förtecken?

  Gilla

 • Billy Boy

  Bildkälla: Koling,nu

  Gilla

 • Andersson

  Lite lurigt det här. För exakt 35 år sedan vaknade jag av att morgontidningen dunsade i brevlåda. Med svarta rubriker. Sveriges statsminister mördad. Hur känns det i dag. Jag vet inte. På sätt och vis känns det som allt går igen. Varför eldar man Sigtunaskolan och det just nu?

  Vill man passa på innan vissa partier kommer att förbjuda andra partier. Det kan bli så illa i förlängningen att vissa partier kan råka förbjuda sig själva. Tänkte de inte på det? Jag tänker bland annat på ett visst parti som tiger och samtycker.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: