Om Golfströmsljuget


En i ämnet mycket kunnig man, Gösta Walin som är professor emeritus i oceanografi vid Göteborgs universitet, dvs i ämnet mycket kunnig, har skrivit en mycket intressant artikel, på Det Goda Samhället , där tillrättalägger han de rena galenskaperna om Golfströmmen, som PK-media spridit senaste veckorna.


3 responses to “Om Golfströmsljuget

 • G Nordström

  Molgans föräldrar bor visst i Höganäs, ligger närma Danmark Där har de rätt information om Grönlands ismassor
  De ökade förra sommaren med 6 gigaton så Molgan behöver inte oro sig.
  Enligt tidigare uttalande så är det kallvattnet från smältvatten från Grönland som håller igång Golfströmmen

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  ”Klimatexperten” Morgan Johansson (S) som inte ens klarar av sina ordinarie arbetsuppgifter som justitie- och migrationsminister uttalade sig tvärsäkert och osakligt om smältande is på Grönland den 5:e aug. 2019.

  Smältvattnet bl a från det enormt stora och djupa istäcket på Grönland påstås nu felaktigt påverka Golfströmmen i sådan omfattning att det skulle få dramatiska effekter på klimatet i norra Europa.

  Under -50° på Grönland

  Uppe på den grönländska inlandsisen är det kallt året om. Den 22-23 oktober 2019 sjönk temperaturen där kortvarigt under -50°C.

  Som lägst uppmättes då -50,2° uppe på Geosummit (3280 möh). Det var oktober månads lägsta temperatur på norra halvklotet. Mer om detta i oktoberkrönikan för världsvädret från SMHI. (Publicerad 28 oktober 2019)

  https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/lagsta-oktobertemperaturen-i-sverige-sedan-2006-1.153644

  Hoppas justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) har noterat nyheterna från SMHI i oktober 2019 och från Polar portal i juni 2020 …

  http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/

  … om läget på Grönland både vad gäller extrem kyla och den enorma tillväxten av ny inlandsis som en följd av mycket riklig nederbörd i form av ffa snö men korta tider även regn, som snabbt fryser till is.

  Morgan Johansson begränsade sin observation till endast en (1) enda månad d v s juli 2019 som är en av de varmaste av årets alla 12 månader på norra halvklotet. De övriga 11 månaderna intresserade sig varken Morgan Johansson (S) eller hans källa DN för.

  Morgan Johansson (S) kan vara lugn. Under den längre, kallare delen av året bildas nya ismassor av nederbörd (regn och snö) som faller i rikliga mängder under den svinkalla delen av vinterhalvåret. Isen som nybildas på Grönland varje år under den kalla årstiden kompenserar gott och väl för den is som smälter under några få sommarmånader.

  Därför finns ismassorna kvar på Grönland år efter år och minskar inte alls i den takt som alarmisterna Morgan Johansson (S), ”journalisterna” på DN plus övriga klimathysteriker vill göra gällande genom att de ”insnöat” uppmärksammar skeendet under endast en (1) sommarmånad, d v s juli.

  Morgan och de övriga alarmisterna borde ha lite ”is i magen”. Då skulle både han själv, hans följare samt de s k ”journalisterna” på DN, dess läsare och klimatalarmisterna t ex Greta m fl mått mycket, mycket bättre.

  Gillad av 2 personer

 • Nohab

  Svensken skiter i golfströmmen nu när The Mamas gått vidare i mello.
  Vi är så hjärndöda.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: