Stäng

Muslimskt land vill inte ta tillbaks muslimska flyktingar

Bangladesh utrikesminister, Abdul Momen sade till Reuters sent på fredagen att Bangladesh förväntar sig att Indien, som närmaste land, eller Myanmar, Rohingyas ursprungsland, accepterar dem. ”De är inte medborgare i Bangladesh och de är faktiskt medborgare i Myanmar. De hittades 1700 km från Bangladeshs maritima territorium och därför har vi ingen skyldighet att ta dem”, säger Momen, som för tillfället är i USA.

”De var nu 147 km från indiskt territorium, 324 km från Myanmar”, sade han per telefon och tillade att andra länder och organisationer borde ta hand om flyktingarna. Flyktingarna har drivit runt i internationella vatten efter att ha lämnat södra Bangladesh den 11 februari i hopp om att nå Malaysia. På lördagen var de nära Indien, där tjänstemän höll samtal för att återföra dem till Bangladesh. Båten, som seglade från det stora flyktinglägret Cox’s Bazar, i Bangladesh , bar 56 kvinnor, åtta flickor, 21 män och fem pojkar ombord.

LÄNK

9 reaktioner på “Muslimskt land vill inte ta tillbaks muslimska flyktingar

 1. Som jag ser det vill islam ta över världen. Således bör alla medlemmar av umman, dvs alla muslimer anses vara medborgare i alla muslimska länder. Utvisa till vilket som helst av dessa.

 2. Vissa har ju svårt att uppföra sig normalt. Då blir det också svårt att bo med andra. De muslimer som är normala har inga problem i Myanmar.
  Besökte landet för 3 år sedan

 3. Det finns väl inte något muslimskt land förutom Palestina som vill ha tillbaka sina muslimska bröder.

  1. Kanske att även Palestina börjar inse att det för med sig än mera djävulskap i sitt följe.

   Lite konstigt…de vill att andra länder ska bli muslimska, men de själv vill inte bo i ett muslimskt land.

   Nu vill de inte att ha och göra med muslimer trots att de själva är muslimer.

   Vad säger detta !?

   Det är snart bara Socialdemokraterna som vill ha ännu flera muslimer. 🤕

   Hela världen säger snart…NO THANKS…NO MORE…NEVER MORE!

 4. Bangladesh har tillräckligt med problem utan flyktingar från Myanmar.
  Om ex. vis några tusen danskar skulle fly från sitt hemland bo i flyktingläger i Skåne resa därifrån med båt för att de vill bo i Tyskland, nekas att komma iland, varför skulle Sverige åter behöva ta emot danskarna?

  1. Bangladesh måste ju vara solidariska med sina muslimska bröder och systrar från Myanmar och ge dem skydd, bostad, jobb, utbildning, bidrag och uppehälle.
   Varför ska inte de ställa upp om svenskarna måste ställa upp på varenda kreti och pleti från muslimska skithål runtom i världen som lyckas ta sig hit?

 5. Ha, dom vet vilka problem som väntar om de tar emot dem i sitt land. Dom som har svårast att accepter andra muslimer är muslimer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: