Filippinerna vill byta sjukvårdare mot vaccin

SJUKVÅRD. Filippinerna erbjuder Tyskland och Storbritannien möjligheten att runda regler som begränsar hur många filippinska sjukvårdsarbetare som kan arbeta utomlands, i utbyte mot doser av vaccin mot covid-19, rapporterar Quartz.

Filippinska sjuksköterskor Foto: JAY MORALES

Alice Visperas, som leder det filippinska arbetskraftsdepartementets internationella arbete, säger att både Tyskland och Storbritannien verkar vara öppna för förslaget. En studie som publicerades nyligen visar att Storbritannien behöver ytterligare 50.000 sjuksköterskor de närmaste fyra åren för att klara sig igenom pandemin. Tyskland å sin sida har sagt att man vill rekrytera 15.000 filippinska sjuksköterskor.

-Pettersson säger att tänk om vi hade en regering som i de fall vi behöver arbetskraft gav välutbildade, arbetsamma människor från en kristen engelsktalande kultur chansen att komma hit och som gästarbetare. Ett fint ord ”gästarbetare”, människor kommer som gäster för att arbeta, tjäna pengar och sedan återvända hem. De har arbete och bostad och har säkert läst på om vårt land innan de kommer och om en annan assimileras och blir kvar gör det inget.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Filippinerna vill byta sjukvårdare mot vaccin

 1. Vi borde också värva några tusen filippinska sjuksköterskor hit till Sverige. Då skulle vi nå en bra bit på väg att uppnå …

  ”En sjukvård i världsklass …”

  … som fd socialminister Annika Strandhäll (S) …

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/07/annika_strandhc3a4ll_sjukvc3a5rd_i_vc3a4rldsklass.png

  … och statsminister Stefan Löfven (S) m fl storljög om den 24:e januari 2017 att vi hade redan då.

  Det vi egentligen hade då, och fortfarande har är …

  ”Rekordlånga sjukvårdsköer & utbrett totalkaos i världsklass …”

 2. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att byta bort 3 millioner utlänningar som nu bor i Sverige, mot en flaska iskall champagne. Någon som är intresserad?
  Och när vi ändå är i bytartagen så skulle jag även vilja byta bort Löven, och Morgan Jhansson -mot nästan vad som helst, vill bara bli av med dom!

  • Varför vill du andra så så illa ? 😥

   Det är som att byta bort en venerisk sjukdom mot en flaska champagne 🍾

   Bara en superidiot gör ett sånt byte…så det kanske blir av, hörde att Socialdemokraterna är intresserade av bytet.

 3. Detta är inget för Sverige…här välkomnas desertörer, våldtäktsmän, AIDS-gubbar, pedofiler och övrigt patrask…många för att agera sängvärmare åt PK-maffians batikhäxor.

  Sverige behöver akut vård !
  Sverige behöver en Sverige vänlig regering !
  Ingen hycklande, falsk, knäböjande, feministisk, inkompetent och löjlig regering. 🤮

Kommentera