Fel att stoppa bidragen

Göteborgs politiker väntas i dagarna rösta igenom ett stopp för fortsatta bidrag till det muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Helt fel, säger förbundets distriktschef Malin Novén.

Om bidragen dras in förlorar Göteborg en viktig part i det demokratiska arbetet menar Novén i en debattartikel.

Ibn Rushd har kritiserats hårt, inte minst av Johan Westerholm på Ledarsidorna och Magnus Ranstorp. Antisemitism, bidrag för studiecirklar som aldrig genomförts och hemliga utbetalningar till okända mottagare är bara några i raden av uppmärksammade fall där Ibn Rushd figurerat.

Nu rasar Malin Novén mot beslutet och menar att Ibn Rushd felaktigt pekats ut för de anklagelser som riktats mot förbundet. Röstas de indragna bidragen igenom är detta ett lågvattenmärke som skickar starka signaler om att muslimers engagemang i föreningslivet inte ingår i det demokratiska arbetet.

GP

Malin Novén har förövrigt en bakgrund som arbetsmarknadssamordnare och integrationsstrateg i Skurup. Ett uppdrag hon lämnade när hon ansåg att polisanmälningar mot ensamkommande stred mot värdegrunden. Varför de polisanmäldes förtäljer inte historien.

29 thoughts on “Fel att stoppa bidragen

  1. Vad har studieförbundet med demokrati att göra?
    Överallt hänvisas till demokratin.
    Men trots detta slutade 57% borgerliga röster, med en socialistisk regering.

  2. Hon får ju lov att tycka som hon vill… men jag hoppas att beslutet går stickistäv med hennes önskan.

  3. ”Malin Novén – Kassör Malin Novén brinner för alla människors lika värde och tror att alla människor gör sitt allra bästa utifrån deras unika förutsättningar. Hennes intention är att förbättra förutsättningarna och möjliggöra för utveckling av så väl människan, grupper av människor och samhället för att ta vara på och inkludera alla i skapandet av vår framtid. Malin har engagerat sig i sociala frågor och utveckling privat och professionellt i nästintill 20 år. Från innerstads ungdomar i USA till utsatta kvinnor, från utveckling på landsbygden i Kenya till lokal utveckling i Trelleborg med omnejd. Malin har två underbara flickor och en lika fin man och bor i Trelleborg. 2013 startade Malin Slättens Ideella Hjälporganisation efter 6 månaders volontärarbete i Kenya.” http://www.si-h.org/om-oss.html

    • 👎? De vänsterblivna vakna såpass tidigt? De har antagligen inte gått och lagt sig ännu. Lönearbete är bara för borgarbrackor? 😉

  4. Hur jag än läser så verkar det som om Malin Novén tycker att Ibn Rushd är en viktig del i det demokratiska arbetet Det verkar som om det är något fel på min fattningsförmåga?

  5. Hon brinner för allas lika värde.
    Jag tycker för egen del att det är tid att hon sticker och brinner.

  6. Detta spöket Norén tycks kunna nestla sig in lite överallt .
    Hoppas verkligen Gbg´s fullmäktige tar beslutet.Denna förräderska är troligen betald av islamisterna ! Tid åter för Dahlman…

  7. Hur många tror på Ibn Rushd, undrar f.d. riksdagsledamoten för SD; Thoralf Alfsson i Kalmar, citat:

    ”Personligen litar jag inte det minsta på de redovisningar som Ibn Rushd presenterar och som sedan används för att söka bidrag från staten, regionerna och kommunerna. Kalmar län ingår i Ibn Rushd Östra…
    Enligt redovisningen har man under 2019 haft 41 667 studietimmar totalt.
    14 540 studietimmar har gått till det arabiska språket.
    6 268 studietimmar har gått till folkbildning om islam.
    2 177 studietimmar har gått till att stärka den svenskmuslimska identiteten.

    Sedan har det lagts ca 10 000 timmar på mer kryptiska saker som samhällskunskap, islamofobi, integration, påverkansarbete och opinionsbildning. Hur många studietimmar ägnades då åt motverka våldsbejakande extremism? Jo, hela 60 Studietimmar. Det vill säga 0,14 procent av alla studietimmar…minst 80 procent av alla studietimmar syftar till att stärka den muslimska identiteten och kulturen, därmed också motverka en integration i det svenska samhället.

    För att få bidrag från regionen krävs att organisationen har verksamhet i minst hälften av länets kommuner. Kan ni tänka er att Ibn Rushd har precis just det, 6 av 12 kommuner redovisar Ibn Rushd verksamhet för. När jag synade redovisningen för enbart Kalmar läns kommuner så upptäckte jag flera märkliga omständigheter. Genomsnittet för en studiecirkel är tydligen ca 6-7 deltagare och antalet studietimmar i genomsnitt ca 70-75 för varje studiecirkel. Det märkliga är att det är nästan exakt samma siffror för varje kommun. Skillnaden är marginell mellan kommunerna. Jag tror inte ett dugg på dessa siffror. Samtidigt är jag övertygad om att granskningen är minimal från bidragsgivarna. De vågar inte granska på grund av risken att få rasiststämpeln.

    För Ibn Rushd Östra så ökade bidragen med 20 procent till 2019 och uppgick då till ca 4,3 miljoner kronor av våra skattemedel. Fick jag bestämma skulle varenda krona dras in och all finansiering med svenska skattemedel skulle stoppas.”

    Thoralfs hela text finns här:
    https://thoralfsblogg.com/2020/07/31/hur-manga-tror-pa-ibn-rushd/

  8. Fastän absolutist tror jag köper mig en flaska giggle water i morgon för att fira Gbg,s politiker som tagit ett klokt beslut.

  9. Den som verkligen har grävt i detta är Johan Westerholm på Ledarsidorna.se, roligt att se att allt det arbete han lagt ner på detta börjar ge resultat.
    Mussel-komplexet gör nu allt för att påverka via tidningar, gå på politiker och tjänstemän och argumentera på alla möjliga vis för att itne förlora en god inkomstkälla för sina minst sagt tvivelaktiga studieförbund.

  10. Nämn ett land där muslimer bidrar till den demokratiska utvecklingen av landet Malin, sedan kan vi diskutera ibn Rushd bidrag.

  11. Malin Noven är säkert gift med en mussla
    Så klart hon tror eller tycker detta
    Jag tycker att liknande personer är idioter och gör vad som helst för att islamisera det dumsnälla väljare Svenskarna😟

    • Jajamensan…

      Jackson Johnson Elm – Ledamot Jackson kommer från Arusha i Tanzania. Han har bott i Sverige sedan 2018, men besökte Sverige första gången 2016. I Tanzania arbetade Jackson inom turistnäringen samt var aktiv i frivilligsektorn. Som frivillig arbetade han som programansvariga i volontärprogram. Det var mestadels volontärer från Skandinavien som kom för att fungera som lärare, sjuksköterskor, läkare m.m. Det var på detta vis Jackson fördjupade sina kontakter med svenskar. Idag har Jackson en son tillsammans med en svensk kvinna. Han bor nu i Trelleborg är anställd inom konstruktion. Jackson är styrelsemedlem sedan 2019.

      På bild här…Malin och afrikanen,
      http://www.si-h.org/om-oss.html

      Även under namnet: Jackson Johnson Elimringi

      • Dock ej gifta, afrikanen inneboende.
        Malin gift med Marcus.

        Märkligt… men hon gillar Afrika och afrikaner.

      • En tredjedel av tanzanierna är muslimer så det är inte orimligt att tro att hennes inneboende också är det.

        Sverige och Tanzania; ”Sverige har arbetat med bistånd i Tanzania ända sedan 1960-talet, ett bistånd som under perioder varit starkt kritiserat.

        Så sent som för fyra år sedan konstaterade OECD i en rapport att svenskt bistånd bara i liten utsträckning lyft de ekonomiskt mest utsatta. Samma år bestämde sig Sida för att betala ut bidrag direkt till fattiga, nu genomförs fas 2 i programmet.” (SVT!)

    • Hennes man har även Carlos Andrés som förnamn dock ej tilltalsnamn. Född 1982 så barn till kommunistsympatisörerna som smet från Chile ligger nära till hands.

    • Hon tror att hon är betydelsefull och är säkert intill indoktrinering övertygad om sin egen fullkomlighet, men Muslimska Brödraskapet använder henne t v som ”nyttig idiot”. Åker hon fast för ekonomiska oegentligheter utförda i verkligheten av MB-medlemmar, så står hon ensam, sannolikt under hot om att hennes barn skadas (liknande) om hon snackar.

  12. Malin N, naturligtvis ska div förbund
    Kunna fortsätta råna svenska folket.
    Det är ju bara skattepengar…..
    Arma land.

  13. Det har skrivits tidigare här på bloggen om det bidragstörstande muslimska studieförbundet Ibn Rushd och deras märkliga ljusskygga affärer finansierade med svenska skattemedel i mångmiljonklassen.

    Läs mer på:

    Statsstyrd korruption – 13 februari, 2020
    Av Pettersson. Länk nedan

    https://petterssonsblogg.se/2020/02/13/statsstyrd-korruption/comment-page-1/#comment-706199

    Bl a har bloggaren Rebecca Weidmo Uvell lagt ner ett jättearbete med att gräva fram omfattande uppgifter ffa om ekonomiska transaktioner rörande Granhedsgården. Hon har gått igenom årsredovisningarna för Ibn Rushd från 2011 och framåt och nu lagt ett pussel som visar hur de lyckades köpa hotellet Granhedsgården. (Publicerades 12 juni 2017)

    Hur Ibn Rushd fick ihop 11 miljoner

    Läs mer på länken nedan:

    https://uvell.se/2017/06/12/hur-ibn-rushd-fick-ihop-11-miljoner/

    Det ljusskygga s k ”muslimska studieförbundet” Ibn Rushd ska inte ha en enda krona mer av våra svenska skattepengar! Dom har redan mjölkat ut maximalt med svenska skattemiljoner till ingen som helst nytta för det svenska samhället.

  14. Fel säger distriktschefen? Rätt säger jag… Islamistiska organisationer skall terrorklassas. Att det ska vara så svårt för våra mesiga folkvalda att se sanningen i Vitögat och dra lärdom från andra länder som redan agerat… Sverige kommer till slut att bli en radikalist och terrorist fristat och det vill i allafall inte jag.

  15. Malin Novén verkar vara tappad bakom en vagn i farstun med huvudet under armen och armen i en påse.
    Hon är absolut inte skattebetalarnas bästa vän.

  16. Göteborg förlorar ingenting. Man vinner betydligt mer. Respekt.

    Man visar stor värdighet mot skattebetalarna och månar om deras pengar.

    Religiösa studieförbund/samfund ska inte ha en krona i bidrag.

Kommentera