Ska utlänningar gå före svenska pensionärer?

PANDEMI. Bloggen fick en mejl från en äldre herre, 85 år, hans fru är lika gammal. De hade räknat med och hoppats på att få vaccin i februari. Nu blir det kanske mars. Paret är inte glada och undrar varför de betalat skatt hela livet. Även i dag betalar de, och måste ta av besparingar för att klara villaskatten/avgiften skriver de i mejlet.

Ardalan Shekarabi (S)

När Dagens Arena, i mitten av januari, kontaktade vaccinsamordnare i de tre största regionerna: Region Stockholm, Västra Götalandsregionen och Region Skåne, var det ingen av dem som planerade ge prioritet för invånare beroende på var de bor. Nu drygt en månad senare är det andra bud som gäller.

Expressen/Kvällsposten rapporterar att hemlösa och papperslösa kan få gå före i kön. Formuleringen om att hem– och papperslösa ska prioriteras i vaccinkön togs efter kritik bort av Folkhälsomyndigheten. Nu rundar Region Skåne reglerna med att kalla dem socialt utsatta, som ska gå före den breda allmänheten.

I Region Stockholm ges vårdcentraler i invandrartäta Botkyrka, Kista, Akalla, Spånga-Tensta förtur i tillgången till vaccin, då Folkhälsomyndigheten beslutat väga in så kallade ”socioekonomiska faktorer” som underlag till prioriteringsordningen. Regeln gäller över hela landet och i samtliga faser av vaccineringsprocessen.

Folkhälsomyndigheten har i rapporten Nationell plan för vaccination mot covid-19 slagit fast att personer som lever i ”socialt utsatta situationer” ska prioriteras. De ska dessutom prioriteras även om brist på vaccin uppstår.

Dessa är människor som, enligt FHM, ”av olika skäl kan ha svårigheter att följa rekommendationer” vilket ökar riskerna att de sprider viruset ytterligare. I rapporten jämställs de som lever i så kallat ”socialt utsatta situationer” med personer som lider av ”demenssjukdom och kognitiv eller psykisk funktionsnedsättning”.

-Pettersson säger att det är svårt med absolut rättvisa, men de ursprungliga råden var vettiga.

 • Personer som bor på särskilda boenden för äldre eller som har hemtjänst, i huvudsak personer som är 70 år och äldre.
 • Personal som möter särskilt sårbara personer inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård samt övrig omsorg.

Hemlösa kan diskuteras, men de som media kallar “papperslösa” alltså illegala invandrare ska inte ha vaccin alls. De ska åka hem.

-Pettersson tycker inte att bidragsberoende invandrare i förorterna ska prioriteras på bekostnad av svenska pensionärer. Det måste vara näst intill omöjligt att väga in socioekonomi bland fattiga svenska pensionäer eller medicinska riskgrupper. Sluta prioritera invandrare, de har fått alla chanser att etablera och assimilera sig i Sverige men många verkar inte vilja så de kan åka hem.

Anser socialdemokraterna att vaccinering för de äldre som vill inte ingår i trygghet och välfärd?

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Ska utlänningar gå före svenska pensionärer?

 1. Var glad för vaccinet gör ingen nytta.
  Ät och lev sunt och akta er för konstiga mediciner.

  • Det är härligt med experter.
   “Vaccinet gör ingen nytta”.

   Vaccin har räddat livet på miljontals människor världen över. Det började på 1700-talet sedan har det forskats och utvecklats.

   På 1950-talet vaccinerades hundratals miljoner barn mot polio.

   I dag har vi även vaccin mot en lång rad andra farsoter som tidigare varit dödliga, som difteri, stelkramp, mässling, kikhosta och kolera.

   Nästa generations vacciner riktar sig mot andra sjukdomsgissel, som till exempel cancer, hjärtinfarkt och diabetes.

   År 1816 blev det obligatoriskt i Sverige att vaccinera mot smittkoppor. Idag finns många olika vaccin som ger skydd mot en massa farliga sjukdomar. I Sverige är alla vaccinationer frivilliga. De flesta barn vaccineras mot bland annat polio, difteri, kikhosta, stelkramp, mässling, påssjuka och röda hund.

   Men vaccin gör ingen nytta enligt bloggens expert.

   • Med god tro och stora skor, kan man gå på vatten.
    Har inte utsett mig som expert, men har en hel del sunt förnuft
    Tycker dock det skulle vara tråkigt att bloggen försvann på grund av en vaccination mot något som kanske inte existerar.

   • “Var glad för vaccinet gör ingen nytta” skrev du ordagrant och det låter som du anser dig vara expert. Inget jag tror eller liknande reservation.

    Det är klokt för den som anser sig besitta lite sunt förnuft att vara försiktig men du uttrycker dig tvärsäkert i många kommentarer.

    Jag är glad för jag tror att vaccin gör och kommer att göra mycket nytta.

   • Jag brukar hålla med Pettersson om det mesta, men i det här fallet? Tror inte det… att leka med RNA vaccin som till på köpet inte har testats i den utsträckning som normala vacciner, bara för att få fram det snabbt. Jag tror att det kan vara klokt att vara lite skeptisk. Med det sagt är jag glad över att vi kan hålla högt i tak för diskussion. Själv går jag nog åt hållet att den metaboliska pandemin är ett större hot och försöka äta mer sunt, få i sig rikligt med vitaminer, mineraler och motionera mer.

   • Miljontals människor har vid det här laget fått vaccin mot covid-19 (i Sverige ligger siffran hittills på närmare 400 000 personer). Enligt en sammanställning som tidskriften Nature har gjort är antalet biverkningar knutna till covidvaccin förhållandevis få och relativt milda (som huvudvärk och/eller trötthet). Och inga av de dödsfall som har skett har kunnat knytas till vaccin mot covid-19.

    Det RNA som kommer från vaccininjektionen bryts ner inom 24 timmar, precis som allt annat RNA som hela tiden produceras i cellen och kan inte ge nån genförändring.

    https://sverigesradio.se/artikel/7635928

    Utvecklingen har varit snabb, men det beror på att man har gjort många utvecklingsfaser samtidigt och på att myndigheterna har varit tidigt med och gett råd. Så på det sättet är det ingen säkerhetsrisk.

    https://svenska.yle.fi/artikel/2020/11/26/vaccinexpert-svarar-pa-20-fragor-om-coronavaccinerna-nar-kommer-de-och-vilka

    Givetvis ska man vara försiktig men att påstå att det leks med RNA-vaccinet är överdrivet. Att det går fort är helt enkelt för att tekniken är ny som så mycket annat i vår värld.

 2. Är det så svårt att förstå att invasiva arter går före i alla köer. Ni har ju valt in partier som gillar att prioritera sina invasiva väljare i varje läge, så gilla läget och var tyst. Fortsätt betala skatt så politrukerna kan höja sina löner och förmåner och ffa bidragen till de som aldrig betalat 1kr i skatt och aldrig kommer att göra det.

 3. De fattigaste sk “fattigpensionärerna” som jobbat heltid i ett helt liv har ca 5500 Kr / månad efter skatt, INGEN utlänning ska ha mer än detta!! Nu kan de ha 2-3 ggr mera i bidrag! Fruktansvärt!!

 4. Så vad Region Stockholm och Skåne säger är att kulturberikare är psykiskt funktionsnedsatta och därför måste prioriteras.
  Det tycker jag är ganska rasistiskt.
  Dessa människor borde inte bo i ett land vars myndigheter ser dem psykiskt handikappade bara för att de är utlänningar. Vi får ta och skicka hem dem med en ursäkt.

 5. Alla från hela övriga världen som tar sig hit är ju så kallade papperslösa. Så alla andra länder är högre prioriterade än svenskar i Sverige.

 6. DETTA ÄR HELT NORMALT I EN SOCIALDEMOKRATISK REGERING!

  Röstar man FÖR IDIOTI så får man idioti !
  Spottar svenskarna i ansiktet och får en del röster ändå 🤮

  VAL 2022 FÖR NOLL IDIOTI !

 7. Det hinner ju dö ett antal till av äldre svenskar när vaccinet prioriteras till illegala invandrare och därmed friställs en massa bostäder som direkt kan överföras till migranter. En win win situation enligt Löfven som också ser vinsten komma längre fram.

 8. Klart att den utländska adeln går för i alla sjukvårdsköer, tandvårdsköer, bostadsköer, vaccinköer och andra köer. Tack sossar för Er solidaritet.

 9. Det vore lämpligt med en s.k. “Riksrätt” i Sverige. Tyvärr så togs den bort av den då Socialdemokratiska regeringen (1974)? Kan det vara så att det började “brinna under fötterna”? Det måste finnas någon sorts stiftad lag som ger allmänheten rätt att anmäla sittande regering och för den delen även den förra under Reinfeldts styre? När det gällde prioriteringså började det helt rätt med fyrahuvudgrupper:
  1. Patienteri behov av inneliggande vård
  2. Personal inom vård & omsorg.
  ‘3. Inom samhällsviktiga funktioner.
  4. Övriga relevanta delar av samhället.
  Hur kommer det sig att s.k. “socialt utsatta områden” ska prioriteras? Det hela börjar likna ett stort skämt – tyvärr är det inte speciellt roligt.

 10. Sossarna använder skattepengar för att ge förtur till sin valboskap samt förtur till de papperslösa som uppehåller sig olagligt i Sverige.

  https://pontusnostalgi.files.wordpress.com/2015/11/lc3b6vet-intervju1892030_1014372585239552_1334971647412085064_n.jpg

  Bildkälla: pontusnostalgi,wordpress,com

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2018/09/ivar-arpi-socialdemokratiska-omrc3a5den.jpg

  Bildkälla: Klipp från ledare skriven i SvD av Ivar Arpi, 2018-09-11

  • Där har ni förklaringen till varför man mitt i en pandemi
   fortsättes att importera folk som vi saknar all vetskap om,
   om dom bär på sjukdomar, det kommer fram sen dom varit
   här en tid och hunnit smitta ner ett antal. Och detta bara
   för att behålla makten?

 11. Det är inte första gången i Sveriges historia som utlänningar går före i kön. Tyska fogdar på medeltiden, deras hanterande av svenska bönder resulterade i upproret under Engelbrekt. Under 30-åriga kriget (och även tidigare) importerade Sverige utländska krigare(främst tyskar och skottar men också andra nationaliteter som fransmän, hugenotter). Efter avslutad krigstjänstgöring fick de ersättning i form av gårdar och olika donationer i Sverige. Det tog tid att få slut på eländet men Karl XIs reduktion och Karl XIIs krig fick ett slut på det hela. Skillnaden mellan då och nu var 1) för att kunna leva och bo i Sverige var man tvungen att bekänna sig till den rätta, rena evangeliska tron, dvs. lutherdomen. Undantag kunde göras för de vallonska smederna, vilka var hugenotter, dvs. fransktalande protestanter, utländska ambassader, hantverkare och specialister knutna till hovet samt utländska köpmän på tillfälligt besök i Sverige. 2) ovan nämnde krigare var välutbildade, dels som militärer men också vad gäller läs- och skrivkunnighet.
  Skillnaderna mellan dagens införsel, där islam och mellanösternkultur krockar med västerländska värderingar och utbildningen verkar vara låg, även om undantag finns, är stor.
  Ang. vaccinationerna vill ju de styrande inte anklagas för rasism och då får förorterna gå före i kön.
  De styrande rasism mot den egna befolkningen räknas inte. Vi finns inte annat än som skattebetalare.
  Jag befarar det värsta.

 12. I ett friskt land (som inte “Sverige” är) går alltid de egna medborgarna först. Det är en självklarhet. I ett “land” som “Sverige” där samtliga myndighetspersoner är inkvoterade kan de gå lite hur som helst.
  Liten hjärna ger litet resultat.

  Tyvärr har vi inget att hoppas på eftersom svenska så kallad myndigheter är fyllda till kanten med självlärda och politiserade “specialister”.

 13. SVENSKA PENSIONÄRER SKULLE FÅ MER PENGAR. Vad blev det för många är denna pensionshöjning ett hån och ett fullständigt förakt mot de som en gång har jobbat och slitit för vårt välstånd. FY FAN säger jag för de falska politiker vi har idag. Var är oppositionen varken de som säger sig värna de gamla eller de som vill vinna politiska poänger på att angripa politikerna hörs. VAD FAN ÄR DET SOM PÅGÅR.

 14. Naturligtvis ska gamla svenskar komma
  sist i kön! De är en belastning, deras
  låga pensioner behövs t annat. De behöver
  sjukvård, hemhjälp etc. Kostar pengar.
  Nä ä, tacka vet jag folk från andra sidan
  jordklotet. En annan kultur, låg om ngn
  skolning. Många barn, mormor o morfar
  följer med på köpet. Behöver tolkning,
  stor lägenhet etc etc. Ja, möjligheterna
  är nästan outsinliga. Arma land

  • Nu pratas det också att börja med fastighetsskatt. Målet är ju naturligtvis att driva iväg pensionärerna från deras villor. Villorna behövs för alla nya storfamiljer.

 15. Uppgiven och gråtfärdig. Morsan fyller 99år om en vecka (sthlm) och inget besked än om vaccinering och nu ska papperslösa gå före. Snart blir det uppror i landet om dom inte ger sig snart!!! Svenskar dör med käck smärtor för tandreglering har dom inte råd med och dom har byggt upp sverige men samtidigt får pappeslösa fri tandvård med nya bryggor etc (känner en tandläkare som vet vad som sker.). GALET GALET !!!!

  • Kommer ställa mig med plakat o bild på min morsa utanför Rosenbad en vecka och visa mitt missnöje om jag hör att hon som är 99 år snart, ned prioriteras. Trust me, nu FÅR DET FAAN I MIG VARA NOG!!!!

  • Och alla problem som gamlingar lider av på grund av amalgamskador. Unga som på 50-talet påtvingades lagningar med amalgam – kvicksilver!! – och nu inte får hjälp med rensning av detta elände!

 16. Tyvärr vår Regering och dess myndigheter går inte våra äldre till mötes, utan prioriterar de som intet gjort för vårt samhälle.
  Allt i akt och mening att försöka säkra så många av deras röster som möjligt, om inte till Riksdagen så till kommunernas styre.

 17. ”av olika skäl kan ha svårigheter att följa rekommendationer”. Betyder det att de kommer prioritera skidåkande svenska ungdomar?

 18. Det är väl moderat ordförande i region Stockholm och i region Skåne.

  Moderaterna är lika falska efter som under Reinfeldt. Säger en sak och gör motsatsen i smyg. Det är sorgligt.

 19. En Humanitär Stormakt, som på alla upptänkliga sätt mutar sin importerade valboskap. Endast fantasin sätter gränserna för vilka förmåner som kan erbjudas. Kritiska röster censureras. Regim-trogna media belönas med press-stöd. Stefan yttrade för en tid sen att det var osmakligt med kritik från oppositionen “mitt under pågående pandemi”. Själv tycker jag att det är djupt okunnigt att fortfarande ha öppna gränser för potentiella smittbärare, med kravlös gräddfil rakt in i landet bara. Utan krav på negativt test. “Mitt under pågående pandemi”.

 20. Det är klart att dom importerade röstgivarna ska gå före
  dem som arbetat hela livet enligt Sossemodell, dom som
  jobbat hela livet har inget värde i det maktfullkomliga
  sossepartiet, dom har ju betalat in sin skatt, och då kan
  dom väl klara sig bäst dom kan, för i sossarnas ögon
  har dom inget värde?

 21. Läs Alice T i Bulletin
  Som politikerna bäddar får de ligga.
  Nu smörjer sossarna sin valboskap

  • Mycket bra ledarartikel av Alice Teodorescu Måwe i Bulletin med rubriken …

   “Slutet för Socialdemokraterna”

   Tack för tipset!

   Jag citerar här de sista raderna i hennes ledarartikel som är helt lysande från början till slut …

   “Den negativa aspekten av Socialdemokraternas desperation är att samhällsproblem som ovanstående förblir olösta och att politikerföraktet riskerar att växa. Den positiva är att det är en fråga om när, inte om, korthuset rämnar. Valrörelsen kommer att bli smutsig, men Socialdemokraterna har redan förlorat – och de vet om det.”

   Läs mer på länken nedan:

   https://bulletin.nu/slutet-for-socialdemokraterna

   Det socialdemokratiska korthuset rämnar:

   https://thumbs.gfycat.com/NastyFewAuk-small.gif

   Bildkälla: gfycat,com/

Kommentera